3-DEE brengt Vlerick Business Schools’ Brusselse campus tot bij je thuis

3-DEE brengt Vlerick Business Schools’ Brusselse campus tot bij je thuis

Antwerpen, 2 juni 2022 - April en mei gaan in de studentenwereld altijd gepaard met infodagen en opencampusdagen. Als innovatieve speler koos Vlerick Business School ervoor om de infodagen een nieuwe wending te geven door samen te werken met 3-DEE. De Antwerpse start-up die gespecialiseerd is in gepersonaliseerde virtuele tours bracht de volledige 5000 m2 grote Brusselse campus virtueel in kaart. Hierdoor kunnen nieuwe, huidige en toekomstige studenten, professoren of nieuwsgierigen de campus vanaf nu 24/7 bezoeken waar ze willen.

Hoewel jobbeurzen, opencampusdagen en infodagen in tegenstelling tot vorig jaar terug fysiek mogen doorgaan, blijft het voor internationale studenten moeilijk om zich een beeld te vormen van de campus en het campusleven omwille van de afstand.

“Bij Vlerick hechten we veel belang aan de onboarding van nieuwe nationale en internationale studenten alsook collega’s,” vertelt Sara Teuwen, Senior Programme Advisor bij Vlerick. “Daarom vonden we het noodzakelijk om ook hen de mogelijkheid te geven om zich thuis te voelen op onze campus nog voor ze aan het nieuwe academiejaar starten.” Vlerick besloot daarom om een gepersonaliseerde virtuele tour te laten maken door 3-DEE.

Afstand, lange files, hoge benzinekosten of tijd vormen dankzij de 3-DEE virtuele tour niet langer een barrière om de Brusselse Vlerick campus te bezichtigingen. De virtuele tour maakt het mogelijk om de campus waar en wanneer je wil te bezichtigen, want het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding. Vervolgens kan je alle learning en board rooms, de coffee corners, de V-bar en zelfs verborgen pareltjes zoals de relax room ontdekken. Omdat de campus 5000 m2 groot is, zorgt het mini-vloerplan in de rechteronderhoek dat je kan zien waar de locaties zich bevinden en helpt het je vervolgens om je te oriënteren op de campus.

Sara Teuwen, Senior Programme Advisor Vlerick & Sophia Huybrechts, Founder 3-DEE
Sara Teuwen, Senior Programme Advisor Vlerick & Sophia Huybrechts, Founder 3-DEE
3-DEE kiest voor een persoonlijke aanpak en personaliseert de virtuele tours naargelang de behoeften van het bedrijf. “Onze klanten staan voor verschillende uitdagingen, daarom passen we onze virtuele tours aan aan hun behoeften,” legt Sophia Huybrechts, de oprichtster van 3-DEE, uit.

Daarom gaat er een intakegesprek vooraf aan een virtuele tour. Tijdens dit intakegesprek legt het bedrijf haar huidige uitdagingen uit, zoals het aanwerven en onboarden van nieuw personeel, het verbeteren van de klantbeleving, de juiste klantverwachtingen stellen, de online visibiliteit en sales verhogen, efficiënter werken, enzovoort.

Van intakegesprek tot virtuele tour
Na het intakgesprek komt 3-DEE fysiek langs om de locatie te scannen. Vervolgens plaatsen ze een camera die 360 graden draait op verschillende strategische posities in de ruimte, die gescand moet worden om verschillende panorama’s op te nemen. 48u nadat de scan werd opgenomen, krijgt de klant de ruwe virtuele tour, om vervolgens onderling te bespreken welke van de 42 personalisatiemogelijkheden geïmplementeerd zullen worden in de virtuele tour. Zo kunnen er onder andere video’s, foto’s, links, mini-vloerplannen, gedetailleerde vloerplannen met afmetingen, een meetfunctie, chatfunctie, contactformulier, testimonials, product placement en andere features toegevoegd worden.

Story image

Hoewel 3-DEE nog maar 8 maanden bestaat, heeft de start-up al enkele grote namen kunnen helpen om hun bedrijf virtueel in kaart te brengen met deze nieuwe marketing, sales en onboarding tool. Naast MINI en BMW Meerschman, B&B L’atelier, Hotel Ter Elst, JJ Maes en Pursuit Femmes, The Little Gym vervolledigt nu ook Vlerick het lijstje. Ook Start it @KBC geloofde in het potentieel van 3-DEE’s virtuele tours. Na een pitch voor een 10-koppige jury werd 3-DEE toegelaten in het grootste acceleratorprogramma van België. Vervolgens mocht 3-DEE ook hun Antwerpse co-working space virtueel in kaart brengen. 

Ontdek hier zelf de virtuele tour van de Brusselse Vlerick campus.


Sophia Huybrechts
Sophia Huybrechts Founder, 3-DEE
Anne-Sophie Jonkers
Anne-Sophie Jonkers Press Relations Start it @KBC

Over 3-DEE
3-DEE werd opgericht door de 25-jarige Sophia Huybrechts en is gespecialiseerd in gepersonaliseerde virtuele tours. Deze marketing, onboarding en sales tool biedt de mogelijkheid om elke bestaande locatie in detail en op een interactieve manier te bekijken alsof je fysiek aanwezig bent, maar dan van op eender welk mobiel apparaat. Ze vertrekken hierbij vanuit een ruwe virtuele tour waarbij je enkel kan binnenkijken. Vervolgens kiezen ze samen met hun klant welke van de 42 personalisatiemogelijkheden geïmplementeerd zullen worden in de virtuele tour, zodat het zowel voor interne als externe doeleinden gebruikt kan worden. 

​Zo wordt er een meetfunctie toegevoegd waardoor je muren, vloeren en objecten kan meten zonder je fysiek te moeten verplaatsen. Ideaal om al offertes op te vragen zonder verschillende leveranciers te laten langskomen, (event)zalen te verhuren en renovaties in te plannen. Daarnaast zorgt het menu en vloerplan ervoor dit ook voor brandoefeningen, de onboarding en klantbeleving gebruikt kan, aangezien je je eenvoudig kan navigeren van de ene ruimte naar de anderen en je vervolgens kan oriënteren in het gebouw. Maar ook voor salesgerelateerde doeleinden kan dit gebruikt worden, doordat er enerzijds foto’s, video’s en panorama’s worden geleverd met de virtuele tour. Anderzijds zorgen de statistieken ervoor dat je strategische beslissingen kan nemen op basis van het gedrag van de virtuele tourbezoeker.

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 1.200 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. De Waalse vestiging Start it @CBC is gelegen in Luik. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture en KBC. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen