Activ84Health is laureaat 'Radicale Vernieuwers'

Kasterlee - Activ84Health, de Kempische start-up die technologie ontwikkelt om personen met een beperking fysiek actief te houden in een motiverende, prettige en tegelijk veilige omgeving, is vandaag uitgeroepen tot Radicale Vernieuwer, één van de meest prestigieuze innovatie-awards van Vlaanderen.

Wouter Deprez, voorzitter van de jury van Radicale Vernieuwers, een wedstrijd georganiseerd door de Sociale InnovatieFabriek, Radio 1 en De Standaard, maakte vanmorgen in het radioprogramma Hautekiet de namen bekend van de 10 Radicale Vernieuwers die gekozen waren uit 322 verschillende inzendingen. Met de wedstrijd bekroont de jury burgers, bedrijven of organisaties die met hun nieuwe tegendraadse, onverwachte en trendsettende ideeën streven naar oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, armoede, verstedelijking, eenzaamheid, zorg, enz.

Roel Smolders, CEO van de Kempische Start-up Activ84Health, is vereerd met de nieuwe bekroning als laureaat: “Hoewel dit niet onze eerste innovatie-award is, voelt deze bekroning tot Radicale Vernieuwer toch anders aan. De wedstrijd kijkt specifiek naar de sociale en maatschappelijke impact die we bieden aan onze gebruikers. We merken dat ouderen die met onze technologie aan de slag gaan om bijvoorbeeld door hun straat van vroeger te fietsen, spontaan verhalen en herinneringen delen. Ze delen als het ware hun geschiedenis met anderen. Op die manier maakt Activ84Health van een saaie oefening op een hometrainer een leuk vertel- en beleef-moment en stimuleert het tegelijkertijd het geheugen.”

In September 2016 mocht Activ84Health ook al de Smart Ageing Challenge Award van de Europese Commissie ontvangen, wat voor het jonge bedrijf de start van een Europese doorbraak betekende. Roel Smolders: “We hopen dat ook deze bekroning als Radicale Vernieuwer verder kan bijdragen tot onze naambekendheid en interesse bij nieuwe klanten in binnen-en buitenland. We zijn al aanwezig in meer dan 35 woonzorgcentra en ziekenhuizen in Vlaanderen en Nederland, maar voeren tegelijk gesprekken met distributeurs in andere Europese landen om ook daar voet aan de grond te krijgen. We zijn ervan overtuigd dat ook buiten Vlaanderen onze technologie een wezenlijke bijdrage kan leveren tot de levenskwaliteit van personen met een beperking.”

Over Activ84Health
Activ84Health ontstond als een hobby-project van zorg- en IT-professionals uit Woonzorgcentrum  Witte Meren (Mol), VITO en KU Leuven (Departement Computerwetenschappen). In de voorbije 4 jaar werd de technologie achter het bedrijf al meermaals bekroond met verschillende nationale en internationale innovatie-awards. Sinds iets meer dan één jaar is de technologie commercieel beschikbaar in Vlaanderen en Nederland, en wordt hard gewerkt aan internationale opschaling. Meer info via www.activ84health.eu.

Contacteer ons
Roel Smolders Founder Activ84Health
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen