Activ84Health is laureaat 'Radicale Vernieuwers'

Kasterlee - Activ84Health, de Kempische start-up die technologie ontwikkelt om personen met een beperking fysiek actief te houden in een motiverende, prettige en tegelijk veilige omgeving, is vandaag uitgeroepen tot Radicale Vernieuwer, één van de meest prestigieuze innovatie-awards van Vlaanderen.

Wouter Deprez, voorzitter van de jury van Radicale Vernieuwers, een wedstrijd georganiseerd door de Sociale InnovatieFabriek, Radio 1 en De Standaard, maakte vanmorgen in het radioprogramma Hautekiet de namen bekend van de 10 Radicale Vernieuwers die gekozen waren uit 322 verschillende inzendingen. Met de wedstrijd bekroont de jury burgers, bedrijven of organisaties die met hun nieuwe tegendraadse, onverwachte en trendsettende ideeën streven naar oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, armoede, verstedelijking, eenzaamheid, zorg, enz.

Roel Smolders, CEO van de Kempische Start-up Activ84Health, is vereerd met de nieuwe bekroning als laureaat: “Hoewel dit niet onze eerste innovatie-award is, voelt deze bekroning tot Radicale Vernieuwer toch anders aan. De wedstrijd kijkt specifiek naar de sociale en maatschappelijke impact die we bieden aan onze gebruikers. We merken dat ouderen die met onze technologie aan de slag gaan om bijvoorbeeld door hun straat van vroeger te fietsen, spontaan verhalen en herinneringen delen. Ze delen als het ware hun geschiedenis met anderen. Op die manier maakt Activ84Health van een saaie oefening op een hometrainer een leuk vertel- en beleef-moment en stimuleert het tegelijkertijd het geheugen.”

In September 2016 mocht Activ84Health ook al de Smart Ageing Challenge Award van de Europese Commissie ontvangen, wat voor het jonge bedrijf de start van een Europese doorbraak betekende. Roel Smolders: “We hopen dat ook deze bekroning als Radicale Vernieuwer verder kan bijdragen tot onze naambekendheid en interesse bij nieuwe klanten in binnen-en buitenland. We zijn al aanwezig in meer dan 35 woonzorgcentra en ziekenhuizen in Vlaanderen en Nederland, maar voeren tegelijk gesprekken met distributeurs in andere Europese landen om ook daar voet aan de grond te krijgen. We zijn ervan overtuigd dat ook buiten Vlaanderen onze technologie een wezenlijke bijdrage kan leveren tot de levenskwaliteit van personen met een beperking.”

Over Activ84Health
Activ84Health ontstond als een hobby-project van zorg- en IT-professionals uit Woonzorgcentrum  Witte Meren (Mol), VITO en KU Leuven (Departement Computerwetenschappen). In de voorbije 4 jaar werd de technologie achter het bedrijf al meermaals bekroond met verschillende nationale en internationale innovatie-awards. Sinds iets meer dan één jaar is de technologie commercieel beschikbaar in Vlaanderen en Nederland, en wordt hard gewerkt aan internationale opschaling. Meer info via www.activ84health.eu.

Contacteer ons
Roel Smolders Founder Activ84Health
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen