Activ84Health wint prestigieuze Europese technologiewedstrijd

Activ84Health wint prestigieuze Europese technologiewedstrijd

Innovatieve broers winnen 50.000 euro met AAL Smart Ageing Prize

Start-up Activ84Health heeft de allereerste AAL Smart Ageing Prize gewonnen, een belangrijke Europese Award die op 29 september werd uitgereikt in St Gallen, Zwitserland. De start-up werd als winnaar gekozen uit bijna 200 inzendingen van over de hele wereld. Activ84Health werd opgericht door de broers Jan en Roel Smolders en is een spin-off van het VITO. Aan de award is 50.000 euro verbonden die het bedrijf zal gebruiken om zijn activiteiten verder uit te breiden in Europa. 

Hoe de bewoners van je rusthuis fysiek actief houden in een veilige, motiverende en plezierige omgeving? Die vraag stelde Jan Smolders zich als verantwoordelijke van een Belgisch rusthuis. Met zijn broer Roel Smolders (gezondheids- en technologie-expert bij VITO), Jesse Davis (Prof. fac. computerwetenschappen aan de KU Leuven) en Wannes Meert (Research Manager aan de KU Leuven) startte hij Activ84Health. Samen gingen ze op zoek naar een technologie om mensen met een fysieke beperking opnieuw in beweging te krijgen.

Het slimme systeem waarvoor Activ84Health de AAL Smart Ageing Prize ontving, is de Activ84Health Explorer. Daarmee kunnen gebruikers steden of het platteland verkennen tijdens het fietsen op een hometrainer vanuit het comfort van hun eigen huis. De Explorer vraagt sociale interactie en autonomie en stimuleert de herinneringen; aspecten die het fysieke en cognitieve welzijn van mensen verbeteren.

De Activ84Health Explorer wordt met behulp van Google Streetview aangesloten op een fiets, werkt met cloud-gebaseerde software en wordt via een touchscreen bestuurd. Daarmee kunnen mensen opnieuw bewegen in een omgeving die voor hen vertrouwd is. De toepassing is bedoeld voor zorgcentra, revalidatiecentra en ziekenhuizen die het welzijn van mensen met een fysieke beperking willen verbeteren en opvolgen.

Uitbreiding in heel Europa
Met de 50.000 euro, verbonden aan de Award, wil Activ84Health zijn activiteiten uitbreiden over heel Europa. Het bedrijf heeft al verdelers in België en Nederland maar verwacht dat de toenemende vergrijzing veel nieuwe mogelijkheden en zakenpartners zal opleveren.

Roel Smolders: "We hebben al een aantal innovation awards in België gewonnen met onze Activ84Health Explorer, maar we waren nog niet zeker of onze technologie ook zou worden gewaardeerd in het buitenland. Deze award bewijst dat Europa klaar is voor Activ84Health!"

Activ84Health maakt deel uit van de Start it @kbc community die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Perscontact

Activ84Health
Roel Smolders
roel@activ84health.eu
+32 486 20 64 07

Start it @kbc
Saar Dietvorst
saar@contentcats.be
+32 468 19 75 07

Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen