Adshot loodst bedrijven de booming markt van gaming binnen

Adshot loodst bedrijven de booming markt van gaming binnen

Virtueel kijken naar gaming en esports stijgt met bijna 60% tijdens COVID-19 | WEBINAR Werken met influencers op Twitch en YouTube voor marketeers | vrijdag 24 april | 15u00 - 16u00

Leuven. Door COVID-19 worden geannuleerde sportevenementen zoals bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen vervangen door virtuele varianten, ook wel esports genoemd. Deze vervangende e-sportevenementen gaan vooral door op online streaming platformen zoals Twitch, YouTube, Facebook gaming en Mixer, dat voordien voornamelijk bekend was onder gamers. Sinds maart is het aantal kijkers op deze platformen met bijna 60% gestegen. Adshot helpt bedrijven om zichzelf te promoten via influencers op deze streaming platformen. 

Wegens het Coronavirus worden heel wat sportcompetities stilgelegd en gaan klassiekers zoals De Ronde voor het eerste sinds WO I niet meer door. Wielerfans konden twee weken geleden hun helden volgen in een virtuele versie van de Ronde van Vlaanderen. Formule 1 en NASCAR vertalen hun wedstrijden ook naar een virtuele, esports versie op streaming platform Twitch. Het populairste live streaming platform, kende dan ook een enorme groei sinds maart met over 1.300 miljoen uren kijktijd. Een stijging van bijna 60% in vergelijking met de eerste weken van 2020. Ook in België zijn streaming platformen al geruime tijd aan een opmars bezig. Twitch prijkt momenteel op plaats 15 van meest bezochte websites en heeft 1,2 miljoen actieve gebruikers in ons land. Gevestigd videoplatform YouTube staat op de tweede plaats, na Google.

Gaming als belangrijkste innovator binnen streaming

Adshot faciliteert samenwerkingen tussen bedrijven en influencers op video en livestreaming platformen zoals YouTube en Twitch. Hierin wordt het ondersteund door Start it @KBC, de grootste start-up accelerator van België, en imec.istart. Adshot organiseert deze vrijdag, op 24 april, een gratis webinar om bedrijven te leren hoe ze op deze trend kunnen inspelen.

Axel Gekiere, mede-oprichter van influencer marketing platform Adshot: “De gaming industrie zet al jaren de toon wanneer het gaat over mediaconsumptie en entertainment. Bijna 15 jaar geleden waren de eerste video’s op YouTube voornamelijk gaming video’s. Twitch is in 2011 begonnen als platform van livestreams voor gaming. Als je volgt wat er gebeurt in gaming weet je hoe iedereen binnen enkele jaren de media zal consumeren. Niet toevallig zijn de grootste live streaming platformen in de handen van de vier grootste technologiebedrijven ter wereld: Facebook, Microsoft, Amazon en Google. Jongere generaties kijken al jaren naar gaming en esports. COVID-19 heeft er enkel voor gezorgd dat de mediashift sneller heeft plaatsgevonden dan verwacht."

Merken springen massaal aan boord

Deze drastische shift in de dagdagelijkse mediaconsumptie wordt met argusogen gevolgd door marketeers, die hier opportuniteiten zoeken. Eén van de snelste manieren om een merk te introduceren bij het kijkpubliek op Twitch en andere platformen is om te werken met de makers van deze streamsessies, ook wel influencers genoemd. 

Met Proximus zijn we al geruime tijd bezig met esports. Zo hebben we de ePro league (de digitale variant van de Belgische voetbalcompetitie, red.) en verschillende toernooien van League of Legends en Counter-Strike die we uitzenden op ons eigen digitale kanaal Proximus Pickx en Twitch. Omwille van de huidige lockdown situatie hebben we ook enkele nieuwe esport competities gelanceerd. De meeste van deze competities promoten wij ook via influencers op Twitch en YouTube, waarvoor we samenwerken met Adshot." zegt Tijs Verthé, digital communications specialist bij Proximus. 

Adshot, dat tevens genomineerd is voor start-up van het jaar, leert merken al 4 jaar over platformen zoals YouTube en Twitch. “Door de groeiende interesse zullen we op vrijdag 24 april om 15u ook een webinar op Twitch organiseren waar we merken tonen hoe ze via influencers op livestreaming platformen hun doelgroep het best kunnen bereiken,” laat Axel Gekiere nog weten.

Over de webinar:

  • Datum: Vrijdag 24/04 om 15:00
  • Locatie: Twitch.tv/adshot
  • Duur: Half uur presentatie + Q&A.
  • Vragen mogen op voorhand ingestuurd worden naar hello@adshot.io

////

Over Adshot.io
Adshot is een Leuvense pioneer in de gaming- en influencer marketingindustrie. Met hun innovatief platform brengen ze merken en gaming influencers samen in creatieve marketingcampagnes. Dankzij die samenwerking kunnen bedrijven op authentieke en geloofwaardige manier millennials en gamers bereiken. Anderzijds krijgen online contentmakers langs die weg de kans hun passie te blijven uitoefenen. Adshot heeft in het voorbije jaar succesvolle campagnes opgezet voor o.a. Proximus, Doritos en Pizza Hut.

Contacteer ons
Axel Gekiere Founder, Adshot
Jeroen Depuydt Adshot
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen