Al meer dan 25.000 berichten naar de toekomst verstuurd via Belgische app

  • Belgische app Chestnote laat je beslissen waar en wanneer jouw berichten zich openen. De gratis app verwerkte op enkele dagen al meer dan 25.000 berichten en heeft gebruikers in 25 landen.
Antwerpen - Als je het aan de bedenkers van mobiele app Chestnote vraagt, is instant messaging verleden tijd. Trage berichten, die zich enkel tonen waar en wanneer jij het wilt, zijn de communicatievorm van de toekomst.

“Wanneer heb je voor het laatst écht uitgekeken naar een bericht op je smartphone?” Met deze vraag in het achterhoofd hebben Belgische ondernemers Peter Wellens (28) en Tom Le Clef (46) Chestnote opgericht. Het resultaat is een app die het tegenovergestelde van Snapchat biedt. In plaats van berichten na enkele seconden vluchtig te laten verdwijnen, verschijnt je bericht via Chestnote in de toekomst, op de plek die je zelf kiest.

Chestnote is een app waarmee je vrienden naar je favoriete plekjes lokt, en je je geliefde laat uitkijken naar een verrassing. Je beslist zelf de ideale plek én het juiste moment waarop jouw foto, tekst of video zichtbaar wordt. Je stelt eenvoudig een timing in voor je bericht, duidt op een landkaart aan binnen welke radius je het kunt lezen, en klaar. Als je vrienden je bericht willen lezen, moeten ze naar de plek gaan die jij hebt gekozen.

Een berichtje dat pas opent op je verjaardag? Dan is geduldig zijn de boodschap. “We maken verleiding en nieuwsgierigheid opnieuw deel van je digitale gesprekken, waardoor je verrassende mogelijkheden krijgt. Je stuurt geen gewone berichtjes meer, maar verborgen, digitale schatkisten die je vrienden kunnen ontdekken.” vertelt Peter Wellens, mede-oprichter van Chestnote. 

25.000 verzonden berichten naar de toekomst
Amper enkele dagen na de lancering in juli dit jaar werden al meer dan 25.000 berichten naar de toekomst verzonden en werd Chestnote al in 25 landen gedownload.

“Het aantal gebruikers blijft groeien”, vertelt Tom Le Clef, mede-oprichter van Chestnote. “Dat vinden we natuurlijk fantastisch. Het komt door het gemak waarmee je naar je vrienden een Chestnote kunt sturen, en door de vindingrijkheid van onze gebruikers. Mensen gebruiken Chestnote om vrijgezellenfeestjes te organiseren, om dating-berichten uit te wisselen... Er zijn mensen die Chestnote gebruiken om reistips achter te laten op hun favoriete plekjes in Europa. We zijn benieuwd op welke creatieve manieren Chestnote in de toekomst nog gebruikt zal worden.”

Pokémon GO voor privé-berichten
“De huidige Pokémon GO hype verwelkomen we met open armen. We worden al als de ‘Pokémon GO voor persoonlijke berichten’ bestempeld, en we merken dat liefhebbers van dit spel heel vindingrijk met Chestnote aan de slag gaan. Schitterend, want we moedigen gebruikers aan om Chestnote op een creatieve manier te gebruiken.” vertelt Peter Wellens, mede-oprichter van Chestnote.

Partnerships met gemeentes en organisaties
Via Chestnote kan je gratis ‘kanalen’ ontdekken van organisaties, bloggers of beroemdheden. "Vooruitdenkende partners zoals Knokke-Heist hebben al campagnes lopen via Chestnote om mensen spelenderwijs nieuwe plekjes te laten ontdekken, en deze verfrissende aanpak werkt uitstekend.” vertelt Le Clef.

Knokke-Heist biedt lokale schattentochten en leuke stadswandelingen aan voor bezoekers van de stad. Via Chestnote hoef je enkel naar het gedeelte ‘kanalen’ te navigeren en te connecteren met het Knokke-Heist kanaal. Je kan bijvoorbeeld de uitdaging van Cirque Du Soleil aangaan en een luxueus weekend aan de Belgische kust winnen. Via het ‘City Vibes’ kanaal kan je dan weer exclusieve muziek van opkomend DJ talent in binnen- en buitenland ontdekken. El Bacha, een DJ die dit jaar op Tomorrowland draaide, ondersteunt Chestnote bij dit initiatief. Een samenwerking met Pokémon GO België en festival Laundry Day is eveneens opgestart.

“De keuze om een campagne van een organisatie te volgen ligt helemaal bij de gebruiker van Chestnote, en deze controle over je ervaring maakt het verschil. Deze eerste campagnes zijn enkele van de vele manieren waarop je met Chestnote leuke ervaringen voor je publiek kunt opzetten.” concludeert Wellens.

Chestnote werd op 14 juli gelanceerd. De app is gratis te downloaden in de App Store en is zowel geschikt voor Android als iOS.

Chestnote maakt deel uit van Start it @KBC, dat innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt, en van het iMinds iStart programma.

Foto’s en screenshots 
Chestnote 
filmpje youtube.

Perscontact
Peter Wellens // peter@chestnote.com // +32 478 730355
Tom Le Clef // tom@chestnote.com // +32 475 907844
Start it @KBC // Saar Dietvorst // saar@contentcats.be // +32 468 19 75 07

Over Chestnote 
Chestnote©, de eerste contextuele messaging app ter wereld, werd in juli 2015 opgericht door Belgisch ondernemersduo Tom Le Clef en Peter Wellens. Enkele dagen na lancering, op 14 juli 2016, was de app in 25 verschillende landen gedownload en werd de kaap van 25.000 verzonden berichten gerond, wat voor deze mobiele app van eigen bodem een vliegende start betekende. Met Chestnote maak je digitale schatkisten, en bepaal je waar en wanneer jouw berichten hun inhoud prijsgeven. Chestnote is gratis beschikbaar voor iOS en Android en is geschikt voor alle leeftijden.
www.chestnote.com

Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen