Antwerpen maakt zich klaar voor programmeerwedstrijd van Google

Antwerpen maakt zich klaar voor programmeerwedstrijd van Google

Antwerpen - Op 23 februari 2017 staat de Antwerpse KBC-toren in het teken van Google. Belgische computerprogrammeurs nemen er in teams deel aan de preselecties van de Google Hash Code, een internationale programmeerwedstrijd van Google. Taglayer, startup bij incubator Start it @kbc, en Cronos Groep slaan de handen in elkaar en ontvangen die dag tientallen computerwizards in het centrum van Antwerpen.

De Google Hash Code is een internationale codeerwedstrijd voor zowel studerende als professionele computerprogrammeurs. Google daagt de deelnemers uit om in vier uur tijd een bestaand probleem van Google op te lossen. Alles verloopt in real-time over de drie deelnemende continenten: Europa, Midden-Oosten en Afrika. De beste teams worden op 1 april 2017 uitgenodigd op het Google-kantoor in Parijs om de finale te spelen. Het winnende team gaat naar huis met smartphones, laptops, tablets, enzovoort.

Google maakt het op te lossen probleem pas bij de start van de wedstrijd bekend. De organisatoren verwachten opnieuw een pittig onderwerp. De afgelopen jaren moesten de deelnemers een algoritme maken voor het rijdende wagentje van Google maps of leveringen per drone optimaliseren. De deelnemers zijn vrij om hun programmeertaal te kiezen.

Op 23 februari 2017 is de wedstrijd toe aan zijn vierde editie. Deze keer organiseert de Antwerpse start-up Taglayer het evenement in de KBC-toren in Antwerpen. De jonge onderneming maakt deel uit van de incubator Start it@kbc, die tientallen technologische en IT-bedrijven begeleidt. Samen met KBC, Start it en hoofdsponsor Cronos willen de organisatoren er een groots evenement van maken en ook andere computerprogrammeurs laten kennismaken met de ondernemerswereld.

Programma
17u00   Welkom & registraties
17u15   Intro door Cronos Groep
17u30   Pizzabuffet & installatie van de teams
18u00   De deelnemers krijgen een e-mail van Google met informatie over de eerste ronde, hoe ze toegang krijgen tot het online scorebord en hoe ze de naar de YouTube Live Stream kunnen kijken.
18u30   Bekendmaking van de opdracht door Google via de YouTube Live Stream
18u45   Start wedstrijd 
21u30   Bevriezing live scorebord om de spanning erin te houden. De deelnemers hebben nog 1 uur om de opdracht te voltooien.
22u30   Alle opdrachten moeten ingediend zijn.
22u35   Bekendmaking winnaars van de Antwerpse hub & bekeruitreiking door Willem Drijver, CEO van Taglayer
22u45   Netwerkdrink
00u00   Einde

Locatie
KBC-toren (gelijkvloers) - Schoenmarkt 35, 2000 Antwerpen.

Op 28 februari 2017 maakt Google de definitieve resultaten bekend, alsook de teams die zich gekwalificeerden voor de finale in Parijs.

Wie wil deelnemen aan de Google Hash Code schrijft zich best zo snel mogelijk in via www.taglayer.com/hashcode. De inschrijvingen sluiten op 20 februari 2017 om 18u.

Meer informatie vindt u via het Facebook evenement “Google Hash Code 2017 Antwerp”.

/////////

Over Taglayer
Taglayer is opgericht door Willem Drijver en Timothy Verhaeghe op 29 februari 2016 in Antwerpen. Twee bedrijven, namelijk een krant en een webwinkel, hadden hen afzonderlijk benaderd met hetzelfde probleem: ze hebben allebei een website met veel content, maar slagen er niet in om de juiste content aan de juiste persoon te tonen. Dit zette Willem en Timothy er toe aan om een personalisatiesoftware te ontwikkelen, die voor elke soort website bruikbaar is.

Deze personalisatiesoftware kreeg de naam Taglayer en laat aan elke website toe om iedere individuele bezoeker een unieke ervaring te geven, zonder de privacy van het individu te schenden. De personalisatie van de content gebeurt door de interesses en personaliteit van de webbezoeker in real-time te analyseren. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van cross-website browsing data. Hoe meer websites Taglayer geïnstalleerd hebben, hoe slimmer de software zal worden en hoe juister de personalisatie van elk individu kan gebeuren. Taglayer draagt privacy echter hoog in het vaandel en slaagt daarom geen persoonlijke gegevens van het individu op, zoals naam, adres, telefoonnummer, enzovoort. De software kan dus een profiel samenstellen van het individu met het behouden van de anonimiteit. 

Meer informatie: www.taglayer.com

Over de Cronos Groep
Oorspronkelijk werd de groep opgericht voor en door technologiemensen met als doel individuen bij te staan in hun groei en indien gewenst hen te helpen tot en met het ondernemerschap toe.

Ondertussen is deze mission statement verbreed en is de groep verrijkt met creatieven die goed communiceren met business mensen en die perfect samenwerken met Cronos IT-werknemers. Samen komen ze tot de meest creatieve en technologisch beste oplossing voor klanten.

De groep is continu op zoek naar creatieve, gedreven mensen en is steeds bereid te luisteren naar innovatieve ideeën van potentiële ondernemers.

Meer informatie: www.cronos-groep.be

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen