Antwerpse start-up FLAVR haalt 450.000 euro op bij Vlaamse investeerders

Antwerpse start-up FLAVR haalt 450.000 euro op bij Vlaamse investeerders

Het Antwerpse bedrijf FLAVR heeft 450.000 euro opgehaald bij Vlaamse investeerders. Met deze investering kan de start-up hun ambitieuze groeiplannen realiseren. FLAVR werd begin dit jaar opgericht door twee jonge ondernemers: Alexander Van Laer (25) en Moos Tits (28). FLAVR is een online platform dat mensen de mogelijkheid geeft om te genieten van huisbereide maaltijden van getalenteerde hobbychefs in hun buurt. Daarmee behoort FLAVR tot het nog selecte kransje van Belgische start-ups in de deeleconomie, waarin ze een faciliterende rol vervult. Daarnaast zorgt FLAVR voor dat duwtje in de rug voor hobbykoks naar horecaondernemer of cateraar. Dankzij deze financiële injectie kan het jonge bedrijf zich verder ontwikkelen en hun ambitieuze groeiplannen uitrollen in de rest van België.

Volta Ventures
In maart kaapte FLAVR de hoofdprijs weg in de prestigieuze pitchwedstrijd South by Southwest (SXSW) in de Verenigde Staten. FLAVR bleek uit meer dan zestig internationale start-ups te overtuigen en dat werd ook opgemerkt door Vlaamse investeerders. Durfkapitaalfonds Volta Ventures besliste namelijk de kapitaalronde van 450.000 euro in deze Antwerpse start-up te leiden.

 “We waren onder de indruk van de gedrevenheid van het team”, zegt Frank Maene van Volta Ventures. “Verder trok de schaalbaarheid van het businessmodel ons aan. Er zijn bijvoorbeeld geen legers van thuisbezorgers nodig want men gaat de maaltijd zelf afhalen in de buurt”. Frank Maene neemt samen met Stefan Tournoy (o.a. Vente Exclusive) en de twee oprichters een zitje in de raad van bestuur.

Groei in binnen- en buitenland
Concreet plant FLAVR de investering te gebruiken om na Antwerpen, Gent en diens randgemeentes uit te rollen in heel Vlaanderen. “Daarvoor willen we nieuwe chefs rekruteren en ons online platform verder uitwerken”, verklaart CEO Alexander Van Laer. “We focussen op de kleinere gemeentes. Daar zijn, in tegenstelling tot de grootsteden, minder alternatieven voor mensen die niet dagelijks zelf willen of kunnen koken.” 

FLAVR is ook dé manier om mensen die wonen of werken in de buurt beter te leren kennen. Wanneer je je gerecht afhaalt bij de FLAVR-chef, leer je de persoon achter de huisbereide maaltijd beter kennen. Voor de hobby kok kan dit ook een testfase zijn om nadien uit te groeien tot een cateraar of horeca ondernemer.

Naast grootsteden en omgevende randgemeentes lonkt de start-up ook al naar een mogelijke internationalisering. “Net zoals elke start-up hopen we op een bepaald moment andere locaties aan te boren, maar we focussen ons wel eerst op een Vlaamse uitbreiding,” aldus Van Laer.

FLAVR maakt deel uit van de Start it @kbc community, die innovatief en schaalbaar ondernemen ondersteunt.

FLAVR in cijfers

  • Oprichters: Alexander Van Laer (25) en Moos Tits (28)
  • Team: 8 mensen fulltime in dienst + freelancers
  • Begin 2016 werd FLAVR opgericht. De website werd gelanceerd in mei 2016. 
  • FLAVR haalde net 450.000 euro op bij investeerders
  • Zo’n 1200 geregistreerde hobbychefs koken voor jou
  • 5000 foodies probeerden FLAVR al eens uit
  • Er werden al meer dan 7000 maaltijden verkocht

Zelf chef worden? Schrijf je in via www.flavr.be of download de applicatie

Like FLAVR facebook.com/addflavr

Volg FLAVR op instagram en gebruik de #addflavr

Perscontact:
Diamonds & Pearls
Debby Wilmsen
debby@dpcommunications.be

Woordvoerder FLAVR:
Alexander Van Laer
alexander@flavr.be
0472 61 93 69

Over FLAVR
FLAVR werd begin 2016 opgericht in Antwerpen door Alexander Van Laer (25) en Moos Tits (28). Het bedrijf biedt een marktplaats voor ‘foodsharing’ tussen particulieren, waar iedereen kan genieten van huisbereide gerechten die de dag zelf zijn bereid door (thuis)koks uit de omgeving.

FLAVR maakt deel uit van de Start it @kbc community, die innovatief en schaalbaar ondernemen ondersteunt.

Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen