Antwerpse start-up FLAVR haalt 450.000 euro op bij Vlaamse investeerders

Antwerpse start-up FLAVR haalt 450.000 euro op bij Vlaamse investeerders

Het Antwerpse bedrijf FLAVR heeft 450.000 euro opgehaald bij Vlaamse investeerders. Met deze investering kan de start-up hun ambitieuze groeiplannen realiseren. FLAVR werd begin dit jaar opgericht door twee jonge ondernemers: Alexander Van Laer (25) en Moos Tits (28). FLAVR is een online platform dat mensen de mogelijkheid geeft om te genieten van huisbereide maaltijden van getalenteerde hobbychefs in hun buurt. Daarmee behoort FLAVR tot het nog selecte kransje van Belgische start-ups in de deeleconomie, waarin ze een faciliterende rol vervult. Daarnaast zorgt FLAVR voor dat duwtje in de rug voor hobbykoks naar horecaondernemer of cateraar. Dankzij deze financiële injectie kan het jonge bedrijf zich verder ontwikkelen en hun ambitieuze groeiplannen uitrollen in de rest van België.

Volta Ventures
In maart kaapte FLAVR de hoofdprijs weg in de prestigieuze pitchwedstrijd South by Southwest (SXSW) in de Verenigde Staten. FLAVR bleek uit meer dan zestig internationale start-ups te overtuigen en dat werd ook opgemerkt door Vlaamse investeerders. Durfkapitaalfonds Volta Ventures besliste namelijk de kapitaalronde van 450.000 euro in deze Antwerpse start-up te leiden.

 “We waren onder de indruk van de gedrevenheid van het team”, zegt Frank Maene van Volta Ventures. “Verder trok de schaalbaarheid van het businessmodel ons aan. Er zijn bijvoorbeeld geen legers van thuisbezorgers nodig want men gaat de maaltijd zelf afhalen in de buurt”. Frank Maene neemt samen met Stefan Tournoy (o.a. Vente Exclusive) en de twee oprichters een zitje in de raad van bestuur.

Groei in binnen- en buitenland
Concreet plant FLAVR de investering te gebruiken om na Antwerpen, Gent en diens randgemeentes uit te rollen in heel Vlaanderen. “Daarvoor willen we nieuwe chefs rekruteren en ons online platform verder uitwerken”, verklaart CEO Alexander Van Laer. “We focussen op de kleinere gemeentes. Daar zijn, in tegenstelling tot de grootsteden, minder alternatieven voor mensen die niet dagelijks zelf willen of kunnen koken.” 

FLAVR is ook dé manier om mensen die wonen of werken in de buurt beter te leren kennen. Wanneer je je gerecht afhaalt bij de FLAVR-chef, leer je de persoon achter de huisbereide maaltijd beter kennen. Voor de hobby kok kan dit ook een testfase zijn om nadien uit te groeien tot een cateraar of horeca ondernemer.

Naast grootsteden en omgevende randgemeentes lonkt de start-up ook al naar een mogelijke internationalisering. “Net zoals elke start-up hopen we op een bepaald moment andere locaties aan te boren, maar we focussen ons wel eerst op een Vlaamse uitbreiding,” aldus Van Laer.

FLAVR maakt deel uit van de Start it @kbc community, die innovatief en schaalbaar ondernemen ondersteunt.

FLAVR in cijfers

  • Oprichters: Alexander Van Laer (25) en Moos Tits (28)
  • Team: 8 mensen fulltime in dienst + freelancers
  • Begin 2016 werd FLAVR opgericht. De website werd gelanceerd in mei 2016. 
  • FLAVR haalde net 450.000 euro op bij investeerders
  • Zo’n 1200 geregistreerde hobbychefs koken voor jou
  • 5000 foodies probeerden FLAVR al eens uit
  • Er werden al meer dan 7000 maaltijden verkocht

Zelf chef worden? Schrijf je in via www.flavr.be of download de applicatie

Like FLAVR facebook.com/addflavr

Volg FLAVR op instagram en gebruik de #addflavr

Perscontact:
Diamonds & Pearls
Debby Wilmsen
[email protected]

Woordvoerder FLAVR:
Alexander Van Laer
[email protected]
0472 61 93 69

Over FLAVR
FLAVR werd begin 2016 opgericht in Antwerpen door Alexander Van Laer (25) en Moos Tits (28). Het bedrijf biedt een marktplaats voor ‘foodsharing’ tussen particulieren, waar iedereen kan genieten van huisbereide gerechten die de dag zelf zijn bereid door (thuis)koks uit de omgeving.

FLAVR maakt deel uit van de Start it @kbc community, die innovatief en schaalbaar ondernemen ondersteunt.

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 1.200 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. De Waalse vestiging Start it @CBC is gelegen in Luik. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture en KBC. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen