Antwerpse start-up lanceert volledig geautomatiseerde, virtuele windtunnel

Antwerpse start-up lanceert volledig geautomatiseerde, virtuele windtunnel

AirShaper maakt professionele aerodynamica toegankelijk

Antwerpen - Drones langer laten vliegen, het verbruik van voertuigen reduceren of atleten sneller maken, het heeft allemaal te maken met aerodynamica, de luchtstroming omheen objecten. Typisch maak je hiervoor als ontwerper een levensecht prototype en test je dat in een dure windtunnel – een grote buis waardoor lucht stroomt. Of je vraagt een ervaren simulatie-expert om een complexe computersimulatie uit te voeren op een digitaal 3D-model. Net dat soort complexe simulaties heeft AirShaper geautomatiseerd zodat elke ontwerper ermee aan de slag kan.

AirShaper laat je toe de aerodynamica van een 3D-model te analyseren en verbeteren in drie eenvoudige stappen: stuur het 3D-model door naar de website, laat AirShaper de analyse uitvoeren en bekijk nadien het volledige verslag. Daarin vind je informatie over de luchtweerstand van je ontwerp, 3D-illustraties van de luchtstroming, indicaties rond probleemzones en ondersteunende uitleg. Er is geen expertise voor nodig en je betaalt enkel per simulatie.

Wouter Remmerie is burgerlijk ingenieur en richtte AirShaper op na 6 jaar ontwerp- en advieswerk in de aerodynamica. Een verhaal waaraan hij begon uit passie: “Zo’n 10 jaar geleden ontwierp ik als hobby een sportwagen gebaseerd op een aerodynamisch concept om sneller door de bocht te gaan. Voor fysieke windtunneltesten of dure simulatiesoftware had ik geen geld. Maar ik was gebeten door aerodynamica en ging voor een expertbureau in die sector werken. Jarenlang leerde ik over allerhande simulatietechnieken en zag ik de drempels voor ontwerpers. Daarom heb ik AirShaper opgericht: om dit fascinerende domein toegankelijk te maken voor ontwerpers.”

AirShaper optimaliseerde het voorbije jaar zijn tool en geautomatiseerde algoritmes in samenwerking met een aantal eerste klanten. Vandaag lanceert het bedrijf zijn tool, die beschikbaar is voor alle designers en ingenieurs via hun nieuwe online platform. Op termijn wil het bedrijf zijn diensten wereldwijd uitrollen. Het team van AirShaper telt momenteel vijf medewerkers en maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt,  en accelerator imec.istart, die digitale innovatie en ondernemerschap in Vlaanderen ondersteunt.

Meer info op www.AirShaper.com.

Contacteer ons
Sébastien Larose Marketing & business development, AirShaper
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen