Antwerpse start-up schept orde in de chaos van het flexwerken

Antwerpse start-up schept orde in de chaos van het flexwerken

CrewPlanner-platform regelt werkplanningen, loonberekeningen en andere administratie voor horecabedrijven en -werknemers

De Antwerpse start-up CrewPlanner schept orde in de chaotische werkplanningen van horecabedrijven en evenementorganisatoren. In een sector waar onregelmatige uren de regel zijn, maakt een gloednieuw SAAS-platform flexibele tewerkstelling overzichtelijk. Bedrijven voegen zelf werknemers toe, en die geven zelf hun beschikbaarheden aan voor de projecten die in de pijplijn zitten. Gedaan met werkschema’s die last minute gaten vertonen of met loonberekeningen die in het honderd lopen.

Heel wat mensen klussen naast hun gewone dagtaak nog wat bij in de horeca om een extra centje te verdienen. Nu eens een uurtje op donderdagavond, dan weer drie uurtjes op zaterdagnamiddag, volgende week gewoon weer even niets. Al die flexibele krachten en uren zijn een administratieve nachtmerrie voor horecabedrijven en evenementorganisatoren, en maken werkschema’s en loonberekeningen bijzonder complex.

“CrewPlanner wil met zijn nieuwe SAAS-platform de administratieve rompslomp terugdringen”, legt oprichter Simeon Koets uit. “Via onze planningssoftware kunnen alle bedrijven die met flexibele arbeid werken zelf werknemers uitnodigen en toevoegen. Die medewerkers melden zichzelf aan op de app, ze zien welke projecten in de pijplijn zitten, en ze geven zelf aan voor welke projecten ze wanneer beschikbaar zijn. Werkgevers kunnen naadloos hun werkplanning voorbereiden en opvolgen, werknemers zijn zeker dat al hun uren geregistreerd zijn en dat ze loon naar werk krijgen.”

Fouten signaleren en oplossingen voorstellen
Het platform van CrewPlanner is gekoppeld met sociale secretariaten, leveranciers en de RSZ, maar ook met CRM-programma’s als Teamleader en met boekhoudsoftware zoals Exact. Het slimme algoritme merkt binnen de koppeling met Dimona en de RSZ fouten op, en stelt voor elke foutmelding een oplossing voor. “De regelgeving verandert voortdurend, het is niet evident voor bedrijven om dat allemaal bij te houden”, verduidelijkt Simeon Koets. “CrewPlanner zal bijvoorbeeld niet alleen signaleren wanneer een student het maximale aantal toegelaten uren heeft gewerkt, maar zal ook meteen suggereren om die student over te zetten naar een ander statuut waar hij nog wel extra uren in kan werken aan een voordelige en/of verlaagde werkgeversbijdrage.”

Werkgevers betalen een vaste abonnementsprijs voor CrewPlanner, die al begint bij 50 euro per maand. Ze mogen voor dat vaste bedrag een onbeperkt aantal werknemers inschrijven. Omdat CrewPlanner momenteel de enige onafhankelijke speler is op de Belgische markt, kan elke leverancier met het platform aan de slag. Een cateringbedrijf kan via het platform bijvoorbeeld de flexwerkers van meerdere interimkantoren inplannen. De start-up maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt.

De applicatie is beschikbaar voor iOS en Android.

////////

Crewplanner staat op de Horeca-Expo 2018, van zondag 18 t.e.m. donderdag 22 november 2018, stand 3422.
Alle dagen open van 10u30 tot 19u, behalve op donderdag. Op donderdag open van 10u30 tot 17u. 

Wilt u meer informatie, of wenst u een interview, neem dan contact op met

Simeon Koets
Founder CrewPlanner
+32 477 66 16 69
simeon@crewplanner.eu

Over CrewPlanner
CrewPlanner werd opgericht in december 2017 door Simeon Koets. De start-up heeft kantoren in België en Nederland, en heeft momenteel zo’n 5.000 gebruikers, waarvan 1.500 bedrijven. CrewPlanner werkt voor klanten in België, Nederland, Duitsland en Engeland, en is nu klaar om haar diensten verder in Europa uit te rollen. De start-up wil dé partner worden voor alle bedrijven met flexibele werkers, door in elk land de juiste oplossingen aan te bieden.

Over Simeon Koets
Simeon Koets, oprichter van CrewPlanner, heeft International Economics and Business Economics gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na zijn studie heeft hij een tijd gewerkt als project manager en operations in de publieke en privé-sector. Als freelance consultant in de horecasector – waar hij bedrijven begeleidde in hun procesoptimalisatie, automatisatie en rendementsverbetering – merkte hij de nood en behoefte aan een programma als CrewPlanner.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen