Bambooti lanceert ‘A Wooden Back For Your Mac’ via crowdfunding

Limburgse startup Bambooti steekt MacBooks in een nieuw houten jasje.

Maandag 25 januari 2016 — De Limburgse startup Bambooti lanceert vandaag hun nieuwste houten creatie via crowdfunding op het platform Kickstarter. Dit keer verandert Bambooti de alledaagse aluminium MacBooks in hippe kunstwerken van hout. 

Na hun eerdere succesverhaal met houten zonnebrillen, stellen Pieter Van Moll en Freek Gielen hun nieuwste creatie voor op het crowdfunding-platform Kickstarter. Met “A Wooden Back For Your Mac” willen de jonge ondernemers € 10.000 ophalen om hun nieuwste creatie te lanceren.

De Kickstarter crowdfunding campagne van Bambooti start op 25 januari 2016. Wie er snel bij is krijgt een korting en betaalt € 40 in plaats van € 60.

Pieter Van Moll, Founder van Bambooti, vertelt: ”Mensen kunnen ons steunen door een skin te kopen via onze campagne op Kickstarter. We moeten in totaal € 10.000 bij elkaar krijgen voor we in productie kunnen treden. Anderzijds laat crowdfunding ons toe om te kijken of er voldoende vraag is naar ons product voor we beslissen om het op de markt te brengen.”

Het nieuwe product bestaat uit een dunne houten fineerlaag die miljoenen MacBook-gebruikers over de hele wereld toelaat om een vleugje natuur en een persoonlijke stijl toe te voegen aan hun laptops. De Bambooti skins worden gemaakt van echt hout, bijgevolg is elke skin volledig uniek met een eigen nerfstructuur.

“Bij Bambooti gaat het niet enkel om een fraai en cool design. Onze skins zijn vervaardigd uit duurzaam hout want bosbehoud is iets wat ons allen aangaat. Ecologisch verantwoord ondernemen is voor ons een must”, voegt Freek Gielen, Founder van Bambooti, toe.

Elke skin wordt met de hand gemaakt in Europa en is vervaardigd uit ecologisch hout. De Bambooti skins zijn slechts 0,7 mm dik en kan je personaliseren met je eigen design, naam of logo. Ze zijn beschikbaar in vijf verschillende houtsoorten: bamboe, mahonie, walnoot, zwarte es en kersenhout.

Meer weten over de crowdfunding campagne "A Wooden Back For Your Mac"? Surf dan naar www.bambooti.be en klik door naar de Kickstarterpagina.

Bambooti maakt deel uit van de Start it @kbc community die  jonge start-ups helpt om hun ondernemersidee waar te maken.

Productinformatie

Kickstarter Link

Tagline:  A Wooden Back For Your Mac

Beschrijving: Een skin vervaardigd uit een dunne houten fineerlaag die miljoenen MacBook-gebruikers over de hele wereld toelaat om een vleugje natuur en een persoonlijke stijl toe te voegen aan hun laptops. De skins zijn beschikbaar in 5 verschillende houtsoorten en kunnen gepersonaliseerd worden met je eigen design, naam of logo. De Bambooti skins zijn verkrijgbaar vanaf € 40 op Kickstarter.

Product Highlights:

 • Duurzaam/Ecologisch hout
  Bambooti’s MacBook skins zijn vervaardigd uit duurzaam hout. Duurzaamheid betekent in deze context dat het behoud van bossen verzekerd wordt zodat zij in staat zijn om CO2 te absorberen en de lucht schoon te houden voor onze komende generaties.
 • Nieuwste 3M-technologie
  De nieuwste 3M-technologie zorgt ervoor dat de skin gemakkelijk aan te brengen is en eenvoudig te verwijderen, zonder dat er enige kleefresten of beschadigingen achterblijven op de MacBook.
 • Unieke nerfstructuur
  De Bambooti skins zijn vervaardigd uit echt hout, bijgevolg is elke skin volledig uniek met haar eigen nerfstructuur.
 • Zeer dun en light
  Met een dikte van slechts 0,7mm dik (ongeveer de dikte van een credit card) en een gewicht van 60 gram rust de skin subtiel op je MacBook.
 • Finish met plantaardige olie
  De skins worden één voor één vernist met plantaardige olie om het natuurlijke karakter van het hout mooi tot uiting te brengen. Deze afwerking biedt bovendien bescherming tegen water en vuil en zorgt voor een mooi verouderingsproces van het hout.
 • Handgemaakt in Europa
  Bambooti combineert oud vakmanschap met geavanceerde technologie. Elke skin wordt nauwkeurig uitgesneden met behulp van een laser en vervolgens met de hand geschuurd om een glad oppervlak te bekomen.
 • Personaliseerbaar
  Klanten hebben de optie om hun skin te personaliseren met hun eigen design, naam of logo.Voor zij die niet weten wat ze op hun skin zouden willen heeft Bambooti heeft een aantal leuke designs als voorbeeld ontworpen


Perscontact:

Pieter Van Moll
Bambooti
+32 476 65 14 44
pieter@bambooti.be

Saar Dietvorst
Start it @kbc
+32 468 19 75 07
saar@contentcats.be

Over Bambooti

In 2015 namen de twee vrienden Pieter Van Moll en Freek Gielen het initiatief om vanuit hun passie voor design, liefde voor natuur en interesse in het ondernemerschap Bambooti op te starten. Bambooti wil de mens dichter bij de natuur brengen door producten te creëren die vervaardigd zijn uit natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen. Bambooti maakt deel uit van de Start it @kbc community die  jonge start-ups helpt om hun ondernemersidee waar te maken.

Surf voor meer info naar www.bambooti.be

Het verhaal van de Founders
“Je eigen ding doen, creëren wat je wil, met wie je wil, je eigen baas zijn,.. Ik speelde al een tijdje met het idee van mijn eigen zaak op te starten. Na mijn eerste jaar Toegepaste informatica aan de PXL heb ik samen met Pieter de handen uit de mouwen gestoken en hebben we Bambooti opgestart”, vertelt Freek.

“Toen we in 2015 het idee kregen om een merk op te starten rond duurzame materialen ging er voor ons een nieuwe wereld open. Je eigen zaak opstarten is geen evidentie, maar het feit dat je op jonge leeftijd al bezig bent met ondernemen is een groot pluspunt. Je leert enorm veel bij. Je krijgt ervaring in zaken die je 'echt' klaarstomen voor het leven en dit zijn voornamelijk dingen die je op school niet leert. ”, aldus Pieter.

“We gingen van start met houten iPhone cases en een collectie houten zonnebrillen. Het duurde niet lang vooraleer we het idee kregen om het hout design te vertalen naar onze eigen MacBooks. In eerste instantie wilden we de skins volledig zelf ontwikkelen, maar na enige trial and error beseften we dat een partnership met een ervaren fabriekant nodig was om het product succesvol tot leven te brengen”, besluiten de jonge ondernemers.

Pieter Van Moll: Studeerde Bachelor Fysica aan UHasselt en Burgerlijk ingenieur Energie aan de KULeuven.

Freek Gielen: Studeerde Grafische en digitale media aan Artesis Hogeschool en is op dit moment student Toegepaste Informatica op de PXL. 

Logo Bambooti
Freek Gielen & Peter Van Moll, founders Bambooti
A Wooden Back For Your Mac
A Wooden Back For Your Mac
A Wooden Back For Your Mac
A Wooden Back For Your Mac
A Wooden Back For Your Mac
A Wooden Back For Your Mac
A Wooden Back For Your Mac