Becycled schakelt versnelling hoger met Vlan Media

Becycled schakelt versnelling hoger met Vlan Media

BRUSSEL/ROESELARE - Becycled.be, de online marktplaats voor fietsen en toebehoren, is vanaf nu onderdeel van Vlan Media.

Becycled.be werd in 2015 opgericht door student-ondernemer Sam Vynckier, vanuit zijn passie voor fietsen, en meer bepaald wielrennen. De afgelopen jaren reed de start-up een heuse bergetappe met enkele mooie pieken. Zo werd Sam Vynckier in 2017 verkozen tot 'Student Entrepreneur of the Year' en viel Becycled in 2018 in de prijzen als 'Student Startup of the Year'. Nu, drie jaar later, is Becycled klaar om zijn volgende stap te zetten, samen met Vlan Media. Becycled maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt. 

Pascal Van der Biest, gedelegeerd bestuurder van de Vlan Media groep: "Het groeipotentieel van de fietsmarkt is enorm, zeker wanneer we kijken naar de mobiliteit van morgen. Het verkeer in de steden komt steeds vaster te zitten. De mensen zijn er zich van bewust dat er verandering moet komen naar een groenere mobiliteit en dat de fiets hierin een belangrijke rol zal spelen. Daarnaast zitten zowel de tweedehands- als de e-commercemarkt volop in de lift als het op de verkoop van fietsen aankomt. Het is dus het ideale moment om te investeren in deze nichesector. We hebben de ambitie om met Becycled de komende drie jaren een van de belangrijkste spelers binnen die sector in België te worden."

Inzetten op de mobiliteit van morgen
Vlan Media zet al enige tijd in op sterke spelers binnen verschillende solide nichemarkten. Zo maken Gocar.be en Autovlan.be binnen de mobiliteit onderdeel uit van de 'digital factory' van Vlan Media. Binnen immobiliën heeft Vlan Media dan weer Immovlan.be en in de reissector Vakantieweb.be en stadsgids Cityplug.be. Naast de steun van de Vlan Media groep zal Becycled ook kunnen rekenen op het netwerk van Groupe Rossel, de Belgische mediagroep die o.a. de krant Le Soir onder haar vleugels heeft.

“Vlan Media zet niet enkel in op Becycled.be, maar ook op mij als ondernemer", verklaart Sam Vynckier, oprichter van Becycled.be. "Ik blijf de kopman van het Becycled-peloton en we kunnen onze eigenheid als start-up behouden. Binnen de Vlan Media groep kunnen we genieten van een rijke expertise op het gebied van online marktplaatsen en digitale oplossingen. Door zijn unieke sfeer en aanpak heeft Vlan Media al heel wat ervaren ondernemers weten te strikken en te behouden. Dit is het juiste moment om een versnelling hoger te schakelen. De fietssector evolueert de laatste jaren zeer positief en heeft nog een mooi groeipotentieel, zeker op gebied van elektrische fietsen. In 2017 waren bijna 50% van alle verkochte fietsen e-bikes. Samen met Vlan Media is Becycled klaar voor een snelle groei in België en daarna ook Europa.”

Snellere groei
Voor de klanten van Becycled verandert er niets: het bedrijf is nog steeds te vinden op www.becycled.be. Becycled blijft gratis voor particulieren en behoudt dezelfde tarieven voor professionele gebruikers. Iedereen die voor Becycled werkt, blijft aan boord. De start-up breidt zelfs uit en verhuist zijn hoofdkantoor naar Brussel.

////////

Over Becycled
Becycled is een online marktplaats voor fietsen en toebehoren. Particulieren en lokale fietswinkels kunnen er nieuw of tweedehands fietsmateriaal kopen en verkopen aan de beste prijzen. De website werd gelanceerd in 2015 door student-ondernemer Sam Vynckier, en is een product van V4More CVBA. Met meer dan 20.000 geregistreerde gebruikers en duizenden online producten is Becycled goed op weg om haar visie waar te maken: ‘koop online en toch lokaal’ & ‘fietsen hoeft niet duur te zijn’. Voor meer informatie: www.becycled.be.

Over Vlan Media
Vlan Media is gegroeid vanuit de lokale krant VLAN, naar een cross-media groep met producten in  print, op het web en voor de smartphone. Als onderdeel van Groupe Rossel kan het bedrijf wekelijks 2,4 miljoen lezers bereiken en mogen ze dagelijks bijna 300.000 online bezoekers verwelkomen. Met producten als VLAN, 7Dimanche, Landbouwleven - Le Sillon Belge, Immovlan.be, Gocar.be, Autovlan.be, Vakantieweb.be, Rendez-vous.be en Cityplug.be kan Vlan Media een divers en gespecialiseerd doelpubliek bereiken. Voor meer informatie: www.vlan.media.

Contacteer ons
Romuald Laurent Communicatie Manager, Vlan Media
Saar Dietvorst Persverantwoordelijke, Start it @KBC
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen