Becycled schakelt versnelling hoger met Vlan Media

Becycled schakelt versnelling hoger met Vlan Media

BRUSSEL/ROESELARE - Becycled.be, de online marktplaats voor fietsen en toebehoren, is vanaf nu onderdeel van Vlan Media.

Becycled.be werd in 2015 opgericht door student-ondernemer Sam Vynckier, vanuit zijn passie voor fietsen, en meer bepaald wielrennen. De afgelopen jaren reed de start-up een heuse bergetappe met enkele mooie pieken. Zo werd Sam Vynckier in 2017 verkozen tot 'Student Entrepreneur of the Year' en viel Becycled in 2018 in de prijzen als 'Student Startup of the Year'. Nu, drie jaar later, is Becycled klaar om zijn volgende stap te zetten, samen met Vlan Media. Becycled maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt. 

Pascal Van der Biest, gedelegeerd bestuurder van de Vlan Media groep: "Het groeipotentieel van de fietsmarkt is enorm, zeker wanneer we kijken naar de mobiliteit van morgen. Het verkeer in de steden komt steeds vaster te zitten. De mensen zijn er zich van bewust dat er verandering moet komen naar een groenere mobiliteit en dat de fiets hierin een belangrijke rol zal spelen. Daarnaast zitten zowel de tweedehands- als de e-commercemarkt volop in de lift als het op de verkoop van fietsen aankomt. Het is dus het ideale moment om te investeren in deze nichesector. We hebben de ambitie om met Becycled de komende drie jaren een van de belangrijkste spelers binnen die sector in België te worden."

Inzetten op de mobiliteit van morgen
Vlan Media zet al enige tijd in op sterke spelers binnen verschillende solide nichemarkten. Zo maken Gocar.be en Autovlan.be binnen de mobiliteit onderdeel uit van de 'digital factory' van Vlan Media. Binnen immobiliën heeft Vlan Media dan weer Immovlan.be en in de reissector Vakantieweb.be en stadsgids Cityplug.be. Naast de steun van de Vlan Media groep zal Becycled ook kunnen rekenen op het netwerk van Groupe Rossel, de Belgische mediagroep die o.a. de krant Le Soir onder haar vleugels heeft.

“Vlan Media zet niet enkel in op Becycled.be, maar ook op mij als ondernemer", verklaart Sam Vynckier, oprichter van Becycled.be. "Ik blijf de kopman van het Becycled-peloton en we kunnen onze eigenheid als start-up behouden. Binnen de Vlan Media groep kunnen we genieten van een rijke expertise op het gebied van online marktplaatsen en digitale oplossingen. Door zijn unieke sfeer en aanpak heeft Vlan Media al heel wat ervaren ondernemers weten te strikken en te behouden. Dit is het juiste moment om een versnelling hoger te schakelen. De fietssector evolueert de laatste jaren zeer positief en heeft nog een mooi groeipotentieel, zeker op gebied van elektrische fietsen. In 2017 waren bijna 50% van alle verkochte fietsen e-bikes. Samen met Vlan Media is Becycled klaar voor een snelle groei in België en daarna ook Europa.”

Snellere groei
Voor de klanten van Becycled verandert er niets: het bedrijf is nog steeds te vinden op www.becycled.be. Becycled blijft gratis voor particulieren en behoudt dezelfde tarieven voor professionele gebruikers. Iedereen die voor Becycled werkt, blijft aan boord. De start-up breidt zelfs uit en verhuist zijn hoofdkantoor naar Brussel.

////////

Over Becycled
Becycled is een online marktplaats voor fietsen en toebehoren. Particulieren en lokale fietswinkels kunnen er nieuw of tweedehands fietsmateriaal kopen en verkopen aan de beste prijzen. De website werd gelanceerd in 2015 door student-ondernemer Sam Vynckier, en is een product van V4More CVBA. Met meer dan 20.000 geregistreerde gebruikers en duizenden online producten is Becycled goed op weg om haar visie waar te maken: ‘koop online en toch lokaal’ & ‘fietsen hoeft niet duur te zijn’. Voor meer informatie: www.becycled.be.

Over Vlan Media
Vlan Media is gegroeid vanuit de lokale krant VLAN, naar een cross-media groep met producten in  print, op het web en voor de smartphone. Als onderdeel van Groupe Rossel kan het bedrijf wekelijks 2,4 miljoen lezers bereiken en mogen ze dagelijks bijna 300.000 online bezoekers verwelkomen. Met producten als VLAN, 7Dimanche, Landbouwleven - Le Sillon Belge, Immovlan.be, Gocar.be, Autovlan.be, Vakantieweb.be, Rendez-vous.be en Cityplug.be kan Vlan Media een divers en gespecialiseerd doelpubliek bereiken. Voor meer informatie: www.vlan.media.

Contacteer ons
Romuald Laurent Communicatie Manager, Vlan Media
Saar Dietvorst Persverantwoordelijke, Start it @KBC
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen