Belgisch cybersecuritybedrijf Sweepatic haalt 1 miljoen euro op van eCAPITAL in een Series-A investeringsronde

Belgisch cybersecuritybedrijf Sweepatic haalt 1 miljoen euro op van eCAPITAL in een Series-A investeringsronde

Sweepatic NV (“Sweepatic”) is een cybersecurity reconnaissance platform dat internet facing assets monitort om bedrijven te beschermen tegen cyberaanvallen. Het bedrijf heeft 1 miljoen euro opgehaald bij het eCAPITAL’s Cybersecurity Fonds en eCAPITAL Technologies IV Fonds in een Series-A investeringsronde. Sweepatic is deel van accelerator Start it @KBC, die innovatieve en schaalbare start-ups begeleidt.

Sweepatic zal eCAPITAL’s investering gebruiken om hun groei te boosten. Ze zullen het managementteam versterken, ervaren profielen aanwerven in het technische team om de productontwikkeling te versnellen en de organistie van sales & marketing en partners verder uitbouwen.  

Sweepatic’s unieke cybersecurity reconnaissance platform onthult en monitort de online voetafdrukken van bedrijven, 24/7 en wereldwijd. Het platform observeert alle via internet toegankelijke assets van zijn klanten op grote schaal en rapporteert hierover. Zo produceert Sweepatic concrete inzichten en helpt het klanten om beter geïnformeerd, proactief en veerkrachtig te zijn tegen cyberaanvallen. 

“Deze kapitaalsverhoging door een gevestigde Duitse investeerder, met een gespecialiseerd cybersecurity fonds, bewijst het marktpotentieel van onze oplossing in de snelgroeiende cybersecurity markt. Met eCAPITAL halen we niet enkel kapitaal op, maar brengen we ook zeer ervaren ondernemers met een internationaal netwerk aan boord. We zijn enthousiast over deze samenwerking, aangezien het Sweepatic zal toelaten om ons product en marktbereik verder te ontwikkelen," zegt Sweepatic's co-founder & CEO Stijn Vande Casteele. 

Willi Mannheims, Managing Partner bij eCAPITAL reageert: “We zijn verheugd om de krachten te bundelen met Sweepatic, een flexibel bedrijf met een innovatieve aanpak in ‘digital footprint mapping’. Dankzij hun unieke oplossing heeft Sweepatic een wereldwijd bereik. We zijn dan ook enthousiast om dit ambitieuze team actief te steunen in de groei van hun onderneming.” Willi Mannheims zal toetreden tot de Raad van Bestuur van Sweepatic. 

Sweepatic werd opgericht in 2016 door Stijn Vande Casteele en Martin Čarnogurský. Het platform is opgebouwd rond passieve, niet-intrusieve reconnaissance technieken. Deze bestaan uit het onopgemerkt – vaak indirect - verzamelen van informatie, zonder de geobserveerde organisatie te alarmeren. 

Een unieke oplossing in een snel groeiende cybersecurity markt

Met een 12% CAGR, wordt verwacht dat de cybersecurity markt 300 miljard USD bereikt tegen 2024. De toename van cybercriminaliteit – en dus ook het belang van cybersecurity – wordt gedreven door de exponentiële groei van digitale assets en hun connectiviteit. Elke organisatie, zelfs de meest kleinschalige, rekent op internet en digitale systemen om te bestellen, betalingen uit te voeren en met klanten online te communiceren. Dit creëert veel opportuniteiten voor cybercriminelen. Digitale voetafdrukken of ‘attack surfaces’ groeien steeds meer en worden meer complex. Bovendien zijn organisaties zich niet altijd bewust van hun attractiviteit voor cybercriminelen en de blootstelling van hun organisatie op het internet. 

Martin Čarnogurský, technische co-founder van Sweepatic legt uit: "Je kan het vergelijken met inbrekers die onze huizen elke dag in de gaten houden. Ze observeren onze eigendommen en onze dagelijkse gewoontes. De inbrekers in cyberspace zijn nog erger. Ze zijn georganiseerd, inventief en toegewijd. Voordat zij een aanval op een organisatie inzetten, proberen ze er zoveel mogelijk over te weten te komen. Sweepatic immiteert hoe cybercriminelen ons online bekijken. Onze geavanceerde software slaapt nooit en onthult, analyseert en onderzoekt alle publieke online assets van onze klanten en hun exposure. Dit betekent dat onze klanten een veel grotere zichtbaarheid en controle hebben over hun volledige attack surface en de cybercriminelen steeds een stap voor blijven.”

Dankzij hun geavanceerde dataverzameling, kan Sweepatic diepgaande inzichten identificeren en verschillende outputs genereren, zoals threat intelligence feeds, machine readable exports, datasets (inclusief API), notificaties en concrete intelligence rapporten. 

 

/////

 

Over Sweepatic NV

Sweepatic, gevestigd in Leuven, is een innovatieve data driven cybersecurity onderneming die actief is op globale schaal. Sweepatic's reconnaissance platform onthult en analyseert digitale voetafdrukken en onderzoekt hun exposure voor cyberaanvallen. Via het platform wordt een extra paar ogen aan de buitenkant geactiveerd, die externe voetafdrukken continu in de gaten houdt. We informeren onze partners en helpen onze klanten wereldwijd te beveiligen tegen cybercriminelen.  

Sweepatic is opgericht in 2016 en nam deel aan de Start it @KBC incubator en het CyLon programma. Voor meer informatie over Sweepatic, bezoek www.sweepatic.com of volg Sweepatic op Twitter en LinkedIn

 

Over eCAPITAL entrepreneurial Partners AG

eCAPITAL AG, gevestigd in Münster, is een capital management bedrijf voor alternatieve investeringsfonden (AIF) conform de EuVECA Regelgeving. Het bedrijf is een van de leidinggevende investeerders van risicodragend kapitaal in Duitsland en steunt actief – sinds 1999 - innovatieve ondernemers in veelbelovende sectoren. De focus ligt bij snelgroeiende bedrijven in software / IT, industrie 4.0, cleantech en nieuwe materialen segmenten.  eCAPITAL beheert momenteel fondsen met een subscription kapitaal van meer dan 220 miljoen euro. Voor meer informatie: www.ecapital.de

Contacteer ons
Stijn Vande Casteele Co-founder & CEO, Sweepatic NV
Sylvia Richter eCAPITAL entrepreneurial Partners AG
Stijn Vande Casteele Co-founder & CEO, Sweepatic NV
Sylvia Richter eCAPITAL entrepreneurial Partners AG
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen