Belgische app Faver laat onbekenden elkaar een gunst doen

Belgische app Faver laat onbekenden elkaar een gunst doen

Smartphone-app Faver laat onbekenden elkaar helpen op basis van de locatie, en tracht zo de wereld iets behulpzamer te maken

Brussel - In deze tijden van terreur, vervreemding en polarisering, wordt het geloof in het goede van de mens soms op de proef gesteld. Het team (student-)ondernemers achter de app Faver gelooft echter nog steeds in de bereidheid van zelfs wildvreemden om elkaar gunsten te doen.

Heb je iets nodig op een bepaalde locatie? Via de Faver-app kan je via gps-lokalisatie op een kaart zien welke gebruiker zich in de buurt bevindt. Je kan die persoon vervolgens een verzoekje sturen om jou te helpen. Bijvoorbeeld om de sfeer in de club of de drukte in de supermarkt te checken, alvorens de deur uit te gaan. Of door startkabels te laten aanleveren in geval van autopanne.

Eerlijke vinder
Olivier Dinet, founder van Faver: “Aangezien je met onze app onbekende gebruikers kunt contacteren, heb je een veel groter bereik dan enkel je eigen netwerk. En dus ook meer kansen om hulp ter plaatse te vinden. Door de assistentie van iemand die al ter plekke is te kunnen inroepen, verspil je geen tijd, energie of geld met onnodige verplaatsingen."

De aangesproken gebruiker kan je vraag beantwoorden via tekst of beeldmateriaal of door het uitvoeren van een bepaalde actie.

Als er zich niemand in de gewenste omgeving bevindt, kan je een "pinnetje" achterlaten op de kaart, met instructies van wat je juist nodig hebt. Op die manier kan een latere passant je alsnog te hulp schieten. Zo kan je bijvoorbeeld de locatie van iets dat je verloren bent markeren, zodat een eerlijke vinder het je later kan terugbezorgen. 

Olivier Dinet: "Door onbekenden van verschillende locaties met elkaar in contact te brengen en elkaar gunsten te laten verlenen, hopen we met Faver van de wereld een iets meer verbonden en vriendelijkere plaats te kunnen maken." 

Succes bij studenten 
Het idee voor Faver schopte het in 2017 tot in de finale van de Start-Academy wedstrijd van Vlajo en ING, en was ook de Vlaamse winnaar van de European Satellite Navigation Competition-wedstrijd voor haar gebruik van satelliet-technologie. De start-up maakt momenteel deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Faver heeft na een eerste testfase bij studenten hoger onderwijs al een vijfhonderdtal gebruikers in de Vlaamse universiteitssteden Brussel, Antwerpen, Gent, Leuven en Hasselt. Nu wil de start-up verder uitbreiden naar de centrumsteden om op zoveel mogelijk plaatsen gunsten te kunnen verlenen. 

Je kan de Faver-app kan gratis downloaden voor Android en iOS.

Meer info vind je op www.faverit.org.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 650 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen