Belgische app Faver laat onbekenden elkaar een gunst doen

Belgische app Faver laat onbekenden elkaar een gunst doen

Smartphone-app Faver laat onbekenden elkaar helpen op basis van de locatie, en tracht zo de wereld iets behulpzamer te maken

Brussel - In deze tijden van terreur, vervreemding en polarisering, wordt het geloof in het goede van de mens soms op de proef gesteld. Het team (student-)ondernemers achter de app Faver gelooft echter nog steeds in de bereidheid van zelfs wildvreemden om elkaar gunsten te doen.

Heb je iets nodig op een bepaalde locatie? Via de Faver-app kan je via gps-lokalisatie op een kaart zien welke gebruiker zich in de buurt bevindt. Je kan die persoon vervolgens een verzoekje sturen om jou te helpen. Bijvoorbeeld om de sfeer in de club of de drukte in de supermarkt te checken, alvorens de deur uit te gaan. Of door startkabels te laten aanleveren in geval van autopanne.

Eerlijke vinder
Olivier Dinet, founder van Faver: “Aangezien je met onze app onbekende gebruikers kunt contacteren, heb je een veel groter bereik dan enkel je eigen netwerk. En dus ook meer kansen om hulp ter plaatse te vinden. Door de assistentie van iemand die al ter plekke is te kunnen inroepen, verspil je geen tijd, energie of geld met onnodige verplaatsingen."

De aangesproken gebruiker kan je vraag beantwoorden via tekst of beeldmateriaal of door het uitvoeren van een bepaalde actie.

Als er zich niemand in de gewenste omgeving bevindt, kan je een "pinnetje" achterlaten op de kaart, met instructies van wat je juist nodig hebt. Op die manier kan een latere passant je alsnog te hulp schieten. Zo kan je bijvoorbeeld de locatie van iets dat je verloren bent markeren, zodat een eerlijke vinder het je later kan terugbezorgen. 

Olivier Dinet: "Door onbekenden van verschillende locaties met elkaar in contact te brengen en elkaar gunsten te laten verlenen, hopen we met Faver van de wereld een iets meer verbonden en vriendelijkere plaats te kunnen maken." 

Succes bij studenten 
Het idee voor Faver schopte het in 2017 tot in de finale van de Start-Academy wedstrijd van Vlajo en ING, en was ook de Vlaamse winnaar van de European Satellite Navigation Competition-wedstrijd voor haar gebruik van satelliet-technologie. De start-up maakt momenteel deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Faver heeft na een eerste testfase bij studenten hoger onderwijs al een vijfhonderdtal gebruikers in de Vlaamse universiteitssteden Brussel, Antwerpen, Gent, Leuven en Hasselt. Nu wil de start-up verder uitbreiden naar de centrumsteden om op zoveel mogelijk plaatsen gunsten te kunnen verlenen. 

Je kan de Faver-app kan gratis downloaden voor Android en iOS.

Meer info vind je op www.faverit.org.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen