Belgische cybersecurity start-up dicht digitaal gat in Amerikaanse overheid

Belgische cybersecurity start-up dicht digitaal gat in Amerikaanse overheid

Sweepatic, een cybersecurity start-up uit Leuven, ontdekte recent een groot beveiligingslek in de digitale voetafdruk in één van de structuren van de Amerikaanse overheid.

 Het lek betekende dat de deur wagenwijd openstond naar een kwaadwillige overname van één van de gouvernementele internetdomeinen van de Amerikaanse overheid. Een ernstig beveiligingsrisico waarbij de schade niet te overzien zou zijn. Sweepatic slaagde erin om het lek proactief te sluiten in juni 2017. Daarna doorliep het incident een geijkt traject dat na elke professionele melding moet worden gevolgd. Na coördinatie met het National Computer Security Incident Response Team (CSIRT) van de Verenigde Staten, werd de oorzaak van het incident opgespoord, voor er permanente schade kon plaatsvinden.

Sweepatic maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. De start-up wil met dit soort acties aantonen dat de private en publieke sector prima kunnen samenwerken bij het opsporen, melden en oplossen van beveiligingslekken om cybercriminaliteit te belemmeren.

“Uit het type lek dat gevonden werd in de digitale voetafdruk van de USA.gov kunnen veel organisaties iets leren”, legt Stijn Vande Casteele, oprichter en CEO van Sweepatic, uit. “Voor vele bedrijven en organisaties vormt hun aanwezigheid op het internet een belangrijk element in hun werking. Maar heel wat cybercriminelen en andere mensen met slechte bedoelingen, staan klaar om daar misbruik van te maken.

“Steeds meer organisaties verliezen de grip op hun groeiende, complexe digitale voetafdruk. Anderzijds zien we dat criminelen veel geduld, doorzettingsvermogen en technologische skills aan de dag leggen bij het uitzoeken van hun volgende slachtoffer," voegt Stijn Vande Casteele, Co-founder en CEO Sweepatic toe.

Wilt u meer weten over het Amerikaanse beveiligingslek? Lees dan de blogpost van Sweepatic.

////

Over Sweepatic
Sweepatic is een innovatief cybersecurity bedrijf gelegen in Leuven, België. Het is de missie van Sweepatic om beveiligingslekken in grote digitale voetafdrukken te detecteren en te sluiten aan de hand van unieke verkennings- en contraspionagetechnieken om op die manier van het internet en organisaties een veiligere omgeving te maken.

Sweepatic maakt deel uit van accelerator Start it @KBC en de B-Hive community en werd recent genomineerd door Leuven Mindgate als één van de veelbelovende start-ups van 2018.

Contacteer ons
Stijn Vande Casteele Co-founder & CEO, Sweepatic
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen