Belgische gamers bundelen krachten voor Warmste Week

Belgische gamers bundelen krachten voor Warmste Week

Adshot lanceert platform voor charity streaming

Tijdens de Warmste Week zullen populaire Belgische gamers via hun online kijkers geld inzamelen voor Make-A-Wish Vlaanderen. Gaming4life, het initiatief van gamers Lars Peeters en Kevin Sevens, is daarmee uitgegroeid tot een grote samenwerking tussen verschillende Belgische gaming-organisaties. Adshot, een van de mede-organisatoren, lanceert in januari een online platform dat gamen voor het goede doel, zogenaamde charity streams, het hele jaar door mogelijk moet maken.

Populaire gamers en gaming organisaties verenigen zich onder de noemer Gaming4life voor Music4life. Van 18 tot 23 december mobiliseren een twintigtal streamers - gamers die hun spel online uitzenden - hun kijkers tijdens de uitzending om te doneren voor Make-A-Wish Vlaanderen. Onderaan in beeld verschijnt een balk die in real time weergeeft hoeveel procent van het beoogde donatiebedrag al behaald is. Wanneer een bepaald bedrag bereikt wordt, doet de streamer iets ludieks voor zijn publiek, zoals bijvoorbeeld het haar in een bepaalde kleur verven.

Charity streams het hele jaar door
Gaming4live is een mooie opwarmer voor de Leuvense start-up en mede-organisator Adshot die in januari een platform lanceert dat charity streams in België toegankelijker zal maken. Adshot maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

“Gaming brengt mensen samen en verwezenlijkt mooie initiatieven. Met Adshot bedenken we in samenwerking met Belgische goede doelen een leuk concept of een uitdaging voor streamers”, zegt Axel Gekiere, mede-oprichter van Adshot. “Op het platform krijgen de streamers een overzicht van de geplande charity streams waarop ze zich meteen kunnen inschrijven. Op die manier willen we charity streaming ook in België laten uitgroeien tot een mooie extra inkomstenbron voor goede doelen”, besluit Axel.

Belgische wereldkampioen charity streaming
In de Verenigde Staten en Azië zijn charity streams a big thing voor donaties aan goede doelen. In de zomer van 2017 haalde Artsen zonder Grenzen op die manier meer dan $1.7 miljoen op. St. Judes, een hospitaal dat zich specialiseert in onderzoek naar en de behandeling van kinderen met kanker, overschreed dit jaar ook al de kaap van een miljoen dollar aan donaties via charity streaming. 

Een bekende charity streamer in eigen land is Bachir Boumaaza, met gamernaam Athene. Met 21 miljoen dollar behaalde hij waarschijnlijk het wereldrecord. “We mogen heel trots zijn op 'Athene' maar op zich staat charity streaming in België nog in haar kinderschoenen. De Warmste Week van Studio Brussel is vooral een ideale manier om deze mooie kant van gaming te introduceren bij het Belgische publiek. We hopen enkele duizenden euro’s op te halen voor Make-a-Wish Vlaanderen”, zegt Kevin Sevens, oprichter van Gaming4life en zelf streamer.

Gaming4life finale
De streamweek van Gaming4life bereikt haar hoogtepunt op zaterdag 23 december. Dan verzamelen alle deelnemende streamers en e-sports organisatie Gamefist vanaf 9u00 in R.A.V.E.N. voor o.a. een gaming toernooi. Het twaalf uur durende evenement wordt live uitgezonden en becommentarieerd door een bekende Belgische caster, een ‘sportcommentator’ van het gamen. Tijdens de streams zullen verschillende gaming producten verloot worden onder de kijkers. “Bezoekers aan het evenement zijn meer dan welkom. Zij kunnen komen gamen, met hun favoriete streamers spreken en kans maken om gaming gear te winnen”, laat Lars Peeters nog weten.

Praktisch
23 december 2017
9u00 - 21u00
R.A.V.E.N., Excelsiorlaan 16, 1930 Zaventem
Online kijken kan via www.gaming4life.eu

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen