Belgische Parkeer-app cPark wordt Seety om Frankrijk te veroveren

Belgische Parkeer-app cPark wordt Seety om Frankrijk te veroveren

Seety lanceert in 10 nieuwe Franse steden

Brussel, 26 maart 2019: cPark, de Belgische app om parkeerboetes te vermijden, verandert van naam en wordt Seety. Met die naamsverandering willen de oprichters Frankrijk en vervolgens Europa veroveren. De start-up lanceert haar mobiele app daarom in tien nieuwe Franse steden. Seety werd eind 2017 uitgebracht en telt al meer dan 170.000 gebruikers

Seety, de nieuwe naam van cPark, is een woordspeling met “see” en “city”. De twee jonge ondernemers achter de app geloven dat steden veel slimmer kunnen worden indien deze de ogen en gegevens van hun bewoners gebruiken. Ze zijn ervan overtuigd dat in de stad parkeren heel wat kan verbeterd worden dankzij de gemeenschap.

Hadrien Crespin, oprichter Seety: “Met onze nieuwe naam focussen we meer op het gemeenschapsgevoel, wat de basis is van onze activiteit. Met onze nieuwe naam Seety kunnen we ons ook differentiëren ten opzichte van andere parkeer-apps die telkens het woord ‘park’ gebruiken. Dit gaat bovendien hand in hand met onze ambitie om de mobiliteit in steden eenvoudiger te maken door het aanbieden van kwalitatieve en real time informatie”.

De Seety-app helpt mensen om parkeerboetes te vermijden en om hun parkeerkosten te verlagen. Seety maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. De gratis smartphone-applicatie geeft alle mogelijke parkeerzones op een kaart weer waardoor je altijd weet of parkeren gratis, met parkeerschijf of betalend is. Daarnaast verwittigt de app je ook wanneer een parkeerwachter in de buurt wordt gemeld door andere gebruikers of wanneer je parkeertijd is afgelopen.

Heel Frankrijk veroveren

Na haar diensten te hebben uitgerold in de Belgische steden lanceerde Seety in de zomer van 2018 in Parijs. De app telt nu meer dan 170.000 actieve gebruikers, waarvan 50.000 in Brussel en 60.000 in Parijs. 

Hadrien Crespin, founder Seety: “We groeien in Parijs zelfs nog sneller dan in Brussel. Dat zijn bemoedigende cijfers voor ons. Frankrijk zou onze topmarkt moeten zijn tegen het einde van de zomer.”

Seety is sinds vandaag beschikbaar in tien nieuwe Franse steden: Bordeaux, Grenoble, Lille, Lyon, Marseille, Montpellier, Nantes, Nice, Strasbourg en Toulouse. Met deze geografische expansie wil Seety tegen eind 2019 maar liefst 500.000 gebruikers bereiken.

Gepersonaliseerde kaart

Seety breidt ook de functionaliteiten van haar app verder uit. Eind april zullen gebruikers de mogelijkheden hebben om de kaart van de app te personaliseren door er bewonerszones, parkeerplaatsen voor personen met beperkte mobiliteit en publieke parkings aan toe te voegen. Alle informatie van de app is nu ook op computer of tablet beschikbaar dankzij een nieuwe interactieve kaart: https://map.seety.co.

Seety is gratis beschikbaar op Android en iPhone: https://dl.seety.co

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen