Belgische start-up haalt 1,5 miljoen euro op voor de marktintroductie van speed pedelec Ellio in Vlaanderen

Belgische start-up haalt 1,5 miljoen euro op voor de marktintroductie van speed pedelec Ellio in Vlaanderen

Lubbeek. IntuEdrive BV, het bedrijf achter de speed pedelec Ellio, haalde op 31 januari 1,5 miljoen euro op voor de commercialisatie van Ellio. Naast de investeerders van het eerste uur, Buselo BV en Freddy Cuyvers, verwelkomt het bedrijf twee nieuwe aandeelhouders: de Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) en Ismael Ben Al-lal met zijn bedrijf IP Holding. Oprichters Tomas Keppens en Jorrit Heidbuchel behouden samen nog de meerderheid van de aandelen.

“We zijn onze eerste investeerders enorm dankbaar dat ze ons naar dit punt hebben gebracht en kijken ernaar uit om met de versterking van PMV en IP Holding van Ellio een absoluut succes te maken”, aldus mede-oprichter Jorrit Heidbuchel.

IntuEdrive wist zich stapsgewijs te financieren met middelen van de oprichters aangevuld met enkele winwinleningen en twee ontwikkelsubsidies van het Vlaams agentschap innoveren en ondernemen (Vlaio). In de zomer van 2019 haalde het bedrijf voor het eerst geld op bij Buselo BV en Freddy Cuyvers. Ook kreeg het de eerste financiële injectie van PMV via een converteerbare achtergestelde lening. IP Holding kwam in beeld via het netwerk van Start it @KBC, België’s grootste start-up accelerator, waar zowel Ismael Ben Al-lal, founder van IP Holding, als IntuEdrive deel van uitmaken. Naast een opportuniteit om de maakindustrie in Vlaanderen te versterken, ziet IP Holding potentieel in de technische synergieën tussen dochterbedrijf iLumen en Ellio. Met het oog op de commercialisatie van Ellio, IntuEdrive’s eerste product, weet het bedrijf nu dus zijn eerste grote financieringsronde af te kloppen.

“De Vlaamse innovatiesteun die we hebben kunnen ontvangen via Vlaio, winwinleningen en de financiering van PMV hebben ons de mogelijkheid gegeven om tot een écht innovatief product te komen in een toch sterk gereguleerde omgeving. Ons verhaal toont aan dat Vlaanderen erin slaagt om innovatie succesvol te ondersteunen”, zei oprichter Tomas Keppens.

Met de nieuwe financiering wil IntuEdrive zijn productie en verkoop verder uitbouwen en een eerste reeks van 500 Ellio’s op de markt brengen. Ellio, het transportmiddel van de toekomst, wordt volledig in Vlaanderen gebouwd in samenwerking met maatwerkbedrijf Bewel. Daarnaast wil IntuEdrive ook volop verder inzetten op onderzoek en ontwikkeling. Ellio is immers de eerste Belgische pedelec met een vooruitstrevende techniek en de unieke aandrijftechnologie van Ellio blijft de kern van IntuEdrive’s innovatie.

“We hebben grote ambities om van de speed pedelec een hoofdrolspeler te maken in de nieuwe mobiliteitsmix. Daarom blijven we ook verder inzetten op de ontwikkeling van onze unieke technologie zodat we de E-bike veiliger, betrouwbaarder en intuïtiever kunnen maken”, aldus de oprichters.

Ellio zal te koop zijn via een netwerk van 13 premium fietsenwinkels in Vlaanderen. Wie interesse heeft in Ellio kan zijn of haar exemplaar reserveren via de website of een testrit maken op een van de testdagen.

/////

Over Ellio

Het is de missie van oprichter Tomas en mede-oprichter Jorrit om de beste speed pedelec op de markt te ontwikkelen. Onder de naam Ellio bouwt IntuEdrive een E-bike niet zozeer voor fietsers, maar voor automobilisten, door automotive technology te integreren en elektrische auto's te gebruiken als referentie voor de gebruikerservaring van Ellio.

Contacteer ons
Jorrit Heidbuchel Co-Founder of Ellio, IntuEdrive BV
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen