Belgische start-up LinkedCar finalist Best Automotive Product door Informa Tech Automotive (US)

Belgische start-up LinkedCar finalist Best Automotive Product door Informa Tech Automotive (US)

Hasselt, 15 november 2021 - De Belgische startup Linkedcar, is genomineerd tot één van de drie beste automotive producten in de wereld door Informa Tech Automotive, in de categorie Future Dealer Product/Service of the Year. Chief Believer Mario Schraepen zit momenteel in Detroit, de thuisbasis van de automotive, om de award-ceremonie op 16 november bij te wonen. Als enige in de wereld heeft LinkedCar een innovatief product ontwikkeld dat alle data van een voertuig, zoals onderhoud, verzekering en keuringsinformatie, verzamelt in één centraal platform. De consument krijgt via een app toegang tot deze data en beslist dan zelf wat hij ermee doet. “Wij zijn ontzettend trots dat Informa Tech Automotive, een van de belangrijkste organisaties in de wereld, een start-up uit België weet te vinden!”

LinkedCar werd opgericht in januari 2020, nét voor de lockdown in België. Geen gemakkelijke tijd om een bedrijf op te starten en al zeker niet in de automotive sector, maar LinkedCar maakte deel uit van de accelerator Start it @KBC, wat een boost betekende in hun doorbraak. Al snel werd het bedrijf een spin-off van de Karel de Grote Hogeschool. Het Expertise Centrum Duurzame Mobiliteit bracht de juiste automotive kennis aan boord om voertuigdata te ontcijferen. Vandaag werken ze intensief samen om zowel op technologisch als maatschappelijk en commercieel vlak een verschil te maken.

Oprichter Mario Schraepen noemt LinkedCar de 'Robin Hood van voertuigdata': "Er is vandaag veel te doen omtrent data en de privacy errond. Wil je toegang tot de data van je voertuig, dan krijg je van de fabrikant een mobile app die verbinding maakt met je wagen. Maar na twee jaar betaal je aan de fabrikant een jaarlijkse licentie-prijs voor slechts een beperkte data-set. Dit vinden wij oneerlijk naar de consument toe.  Daarom hebben we een platform ontwikkeld dat voertuigdata gratis ter beschikking stelt aan de bestuurder. Die kan daarna deze data zélf delen met andere mobiliteitspartners, zodat hij bijvoorbeeld een korting krijgt op zijn verzekering.”

Verschillende multi-merk autodealers werken vandaag al met het Connected Mobility Platform, het gecentraliseerd platform dat LinkedCar gebouwd heeft bovenop Salesforce. Diverse IT-systemen worden gekoppeld, zoals een Dealer Management Systeem, zodat de dealer uiteindelijk een optimalisatie krijgt van alle sales, aftersales en marketingprocessen. 

LinkedCar heeft gesprekken lopen met verschillende investeerders om een versnelling hoger te schakelen en in 2022 wereldwijd nog meer consumenten en dealers te kunnen uitrusten met hun oplossing.

Het team van LinkedCar
Het team van LinkedCar

LinkedCar - Reeds ontvangen Awards

  • Most Trusted Automotive Mobility Platform Belgium (2021), uitgereikt door Corporate Vision
  • Partner Innovation Award (2021, worldwide), uitgereikt door Salesforce
  • Top 30 Leading Companies of the year (2021), uitgereikt door CIO Bulletin
  • Top 5 Start-ups of the year Belgium (2021), uitgereikt door DataNews
  • Most Innovative Autotech start-up Belgium (2021), uitgereikt door Corporate Vision
  • Top Automotive Technology Solution Provider Europe (2020), uitgereikt door AutoTech

Meer nieuws over de huidige wereldwijde erkenning (Future Dealer Product/Service of the Year): https://wardsauto.informa.com/informa-tech-automotive-awards/#1634742022106-041a3a69-818a

Relevante achtergrondinformatie

Story image

Anne-Sophie Jonkers
Anne-Sophie Jonkers Press Relations Start it @KBC

Over Mario Schraepen
Mario Schraepen is founder van LinkedCar, maar hij noemt zichzelf "Chief Believer". "De term CEO is zo achterhaald, en zo voel ik me niet..." aldus Schraepen. De serie-ondernemer bouwt graag een sterk en enthousiast team uit met een duidelijke visie voor ogen. Zijn enthousiasme is aanstekelijk, zijn werkritme moordend, en zijn medewerkers heilig.

Sommigen omschrijven hem als een visionair, omdat hij makkelijk verschillende puzzelstukjes in mekaar kan zetten. Hij ziet heel snel de dingen die waarde bijbrengen, lang voordat ze door concurrenten worden opgepikt. Zelf noemt hij het "gezond verstand", een typisch voorbeeld van zijn no-nonsense aanpak en kijk op de dingen.

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 1000 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture en KBC. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen