Belgische start-up Piximate verleidt leader in media monitoring Auxipress met media-analyse via Artificiële Intelligentie

Belgische start-up Piximate verleidt leader in media monitoring Auxipress met media-analyse via Artificiële Intelligentie

Louvain-la-Neuve – De jonge start-up Piximate gaat een partnership aan met Auxipress, specialist in media-intelligentie. De object- en logodetectie van Piximate, waarmee merken hun bereik in kranten en televisieprogramma's op een efficiënte manier kunnen opsporen, wekten de interesse van Auxipress. Piximate ontwikkelde intelligente technologie om visuele inhoud op een geautomatiseerde manier te analyseren en te beheren. De vele functionaliteiten van deze SaaS trokken ook al de aandacht van de retail- en automobielsector. Levi’s en Mercedes zijn al overtuigd.

Evolutie van Piximate
Start-up Piximate gebruikt artificiële intelligentie en machine learning om media te analyseren. Een groot aantal foto's en video's kan eenvoudig worden beheerd via een online applicatie, mobiel en via web. De start-up maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt. Auxipress is gespecialiseerd in media-intelligentie en meet de impact van reclame wereldwijd. De automatisering van beeldanalyse bespaart hen veel tijd.

"We hebben lang naar een oplossing gezocht die werkt. Piximate was de enige geloofwaardige optie", zegt Thierry Cornez, COO van Auxipress.

Het gebruik van artificiële intelligentie voor beeldverwerking is in opmars. Hierdoor is het namelijk mogelijk om de prestaties van de marketingacties te verbeteren. Onder leiding van Georges Caron, voormalig CEO van Keemotion, een spin-off van de UCL, heeft Piximate haar diensten en technologie steeds meer gericht op de behoeften van bedrijven. De fotobeheerapplicatie voor particulieren is nu een professionele SaaS geworden. "Visuele marketing is in volle transitie. Alles moet snel gaan en meteen resultaat opleveren. Piximate is een waardevolle digitale partner. De technologie die contentcreatie en contentmanagement automatiseert, bestond vijf jaar geleden nog niet", zegt Georges Caron, founder van Piximate.

Automatisering en artificiële intelligentie versnellen de verwerking van visuele communicatie, wat tijdswinst oplevert. Daarnaast stelt de technologie van Piximate bedrijven in staat de resultaten van hun communicatiecampagnes te verbeteren, en voorbije acties te evalueren. Proximus, Delhaize, ING en ook Jupiler gebruiken vandaag om die reden al de technologie van Piximate.

Groeiversnelling
Met een investering van 600.000 euro, waarvan de belangrijkste aandeelhouders de oprichters zijn van Leansquare en privé-investeerders, wil Piximate een sleutelrol spelen in de automatisering en vereenvoudiging van de distributie van multimedia-inhoud.

Om de groei van de start-up te versnellen, komt er binnen enkele maanden mogelijk een nieuwe fondsenwerving. “Voor volgend jaar streven we naar een omzetcijfer van 400.000 euro”, meldt Laure Uytdenhoef, CEO van Piximate.

////////

Over Piximate
De "Piximate"-technologie opent perspectieven voor alle bedrijven die de analyse en het beheer van hun media willen optimaliseren en ontketent een revolutie binnen de wereld van foto- en videodistributie.

"Piximate" werd in 2016 opgericht door Valerio Burgarello, Georges Caron en Laure Uytdenhoef. Het bedrijf in Louvain-La-Neuve wordt beheerd door haar co-founder Laure Uytdenhoef en commercialiseert een technologisch platform voor geautomatiseerd foto- en videobeheer.

Persmateriaal

Contacteer ons
Laure Uytdenhoef CEO, Piximate
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen