Belgunique verwelkomt 100e Belgische maker in 7 maanden tijd

Belgunique verwelkomt 100e Belgische maker in 7 maanden tijd

Lancering eindejaarscampagne #nomoresocks

Antwerpen - Sinds zijn lancering in maart, bieden vandaag al  honderd Belgische ontwerpers en producenten hun creaties aan op www.belgunique.be. Met de eindejaarsfeesten op komst vind je op de webshop voor iedereen een ideaal geschenk van Belgische makelij, rechtstreeks uit ateliers in Vlaanderen en Brussel.

Vandaag lanceert het Belgisch e-commerce platform Belgunique zijn eindejaarscampagne #nomoresocks. De start-up maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die schaalbaar en innovatief ondernemerschap ondersteunt.

Met de campagne #nomoresocks wil Belgunique mensen aanzetten om iets lokaals en origineels te kopen voor het eindejaar. Bij elke aankoop wordt er een pakketje geschonken aan daklozen. Koop lokaal en geef lokaal, is het motto van Sofie, Kim en Herman, de founders van Belgunique.

Sofie Smolders, founder van Belgunique: “Met Belgunique willen we mensen terug in contact brengen met makers van hun eigen regio. Vroeger stonden makers en hun klanten veel dichter bij elkaar. Mensen gingen naar een kleermaker of kenden de goudsmid in hun buurt. Door de globalisering is die persoonlijke toets grotendeels weggevallen. Op Belgunique vind je daarom naast de producten ook de verhalen van alle producenten, waardoor er opnieuw contact ontstaat tussen maker en klant.”

Belgunique lanceerde op 30 maart 2017 met 48 ontwerpers. Sindsdien werden al meer dan 1.000 lokale producten verkocht. Dit najaar zullen al 100 lokale ontwerpers hun producten aanbieden op het platform. Belgunique bundelt alle krachten en biedt je een mooi overzicht van talentvolle ontwerpers van eigen bodem. Wie de producten live wil bekijken vooraleer te kopen, kan terecht in het winkelpunt van Belguniqe, Toko 139 in Berchem.

In 2018 zal Belgunique haar aanbod uitbreiden en Waalse producenten toevoegen aan het platform, alsook haar fysiek retail netwerk uitbreiden.

////

Over Belgunique
In heel België creëren ontwerpers originele producten die een publiek verdienen. Belgunique zorgt ervoor dat de ontwerpers en hun verhalen in ideale omstandigheden kopers bereiken en dat kopers een uniek aanbod ontdekken.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen