Belgunique verwelkomt 100e Belgische maker in 7 maanden tijd

Belgunique verwelkomt 100e Belgische maker in 7 maanden tijd

Lancering eindejaarscampagne #nomoresocks

Antwerpen - Sinds zijn lancering in maart, bieden vandaag al  honderd Belgische ontwerpers en producenten hun creaties aan op www.belgunique.be. Met de eindejaarsfeesten op komst vind je op de webshop voor iedereen een ideaal geschenk van Belgische makelij, rechtstreeks uit ateliers in Vlaanderen en Brussel.

Vandaag lanceert het Belgisch e-commerce platform Belgunique zijn eindejaarscampagne #nomoresocks. De start-up maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die schaalbaar en innovatief ondernemerschap ondersteunt.

Met de campagne #nomoresocks wil Belgunique mensen aanzetten om iets lokaals en origineels te kopen voor het eindejaar. Bij elke aankoop wordt er een pakketje geschonken aan daklozen. Koop lokaal en geef lokaal, is het motto van Sofie, Kim en Herman, de founders van Belgunique.

Sofie Smolders, founder van Belgunique: “Met Belgunique willen we mensen terug in contact brengen met makers van hun eigen regio. Vroeger stonden makers en hun klanten veel dichter bij elkaar. Mensen gingen naar een kleermaker of kenden de goudsmid in hun buurt. Door de globalisering is die persoonlijke toets grotendeels weggevallen. Op Belgunique vind je daarom naast de producten ook de verhalen van alle producenten, waardoor er opnieuw contact ontstaat tussen maker en klant.”

Belgunique lanceerde op 30 maart 2017 met 48 ontwerpers. Sindsdien werden al meer dan 1.000 lokale producten verkocht. Dit najaar zullen al 100 lokale ontwerpers hun producten aanbieden op het platform. Belgunique bundelt alle krachten en biedt je een mooi overzicht van talentvolle ontwerpers van eigen bodem. Wie de producten live wil bekijken vooraleer te kopen, kan terecht in het winkelpunt van Belguniqe, Toko 139 in Berchem.

In 2018 zal Belgunique haar aanbod uitbreiden en Waalse producenten toevoegen aan het platform, alsook haar fysiek retail netwerk uitbreiden.

////

Over Belgunique
In heel België creëren ontwerpers originele producten die een publiek verdienen. Belgunique zorgt ervoor dat de ontwerpers en hun verhalen in ideale omstandigheden kopers bereiken en dat kopers een uniek aanbod ontdekken.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 650 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen