Blijven sporten met 6Wolves!

Blijven sporten met 6Wolves!

COVID-19 pandemie doet mensen naar creatieve technologie grijpen

Brugge. 6Wolves, een Belgische health & sports tech start-up die ondersteund wordt door Start it @KBC, verlegde enkele dagen terug haar focus volledig naar een “pro bono” project om mensen aan het bewegen te houden tijdens de huidige COVID-19 crisis. “Bewegen kan helpen de mentale druk die we momenteel ervaren even te verlichten”.

Gedreven door hun missie om « mensen te inspireren een gezonder leven te leiden », ontwikkelen zij een wearable (draagbare technologie) om de kwaliteit van uitvoering van lichaamsoefeningen te beoordelen. Toch besliste 6Wolves om de komende weken even alle “business as usual” op pauze te zetten en vol in te zetten op een brandend actueel probleem. Met hun “MoveOut” project bieden de drie founders, Willem Romanus, Fabrice Verhaert en Sibren De Preter, mensen een tool aan die hen ondersteunt om te blijven bewegen in deze periode van “lock-down”. 

“Wij geloven er rotsvast in dat sport en beweging net in deze periode cruciaal zijn. Een actieve levensstijl is gelinkt aan een sterke immuunrespons. Daarnaast kan sport helpen om de mentale druk die deze periode met zich meebrengt wat te verlichten.”, vertelt co-founder Sibren De Preter. “Wij beseffen ook dat net sporten iets is dat nu héél wat moeilijker wordt voor de meeste mensen. Zonder fitnesszaal, voetbalveld, zwembad of yogastudio om de hoek is de stap om een home-workout op te zoeken en gedisciplineerd af te werken allesbehalve evident. En net daar willen wij een helpende hand bieden!” 

« Wij geloven er rotsvast in dat sport & beweging net in deze periode cruciaal zijn »

6Wolves ontwikkelde een handig platform om sporters een duidelijk en uitgebreid aanbod te geven aan live workouts, door het samenbrengen van coaches die livestreamen en sporters. Met één klik op de knop staat de workout gepland in de agenda van de sporter, met een link naar de livestream op het voorziene tijdstip. Op dit moment biedt het platform voornamelijk bodyweight workouts, yoga en HIIT (High Intensity Interval Training) aan, maar de vraag is groot. 

“We plannen om later deze week sport specifieke workouts toe te voegen, bijvoorbeeld een sessie specifiek gericht op zwemmers om te helpen hun vorm te behouden voor wanneer ze weer het water in kunnen. Verder hopen we, zodra de huidige “Corona” maatregelen worden opgeheven, deze digitale workouts te kunnen verplaatsen naar een openlucht setting, waar mensen samen in de buitenlucht kunnen sporten op een aangename locatie in hun buurt”, aldus co-founder Willem Romanus.

« MoveOut brengt sporters en coaches samen via een handig digitaal platform waardoor iedereen kan blijven sporten»

Voor het team achter 6Wolves is sport een evidentie die hen nauw aan het hart ligt. “Zelf worden we ambetant als we enkele dagen niet kunnen sporten, en hebben we alle drie de positieve impact van sport op onze mentale en fysieke gezondheid ervaren. Vandaar dat we diep in ons hart die drang voelden om nu te handelen. We doen dit ook zonder verdienmodel, maar doen het met enorm veel passie en plezier!”. Ook Timothy Verhaeghe, serial entrepreneur en VP Engineering, heeft een speciale band met sport: “Normaal geef ik elk weekend fietsles aan een groep kinderen, maar deze kunnen uiteraard niet doorgaan nu”. Samen hebben deze heren op enkele dagen een heus platform op de markt gezet (www.moveout.today).

Contacteer ons
Sibren De Preter Co-founder, 6Wolves
Sibren De Preter Co-founder, 6Wolves
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen