Books in Belgium blaast tweedehands boekenverkoop nieuw leven in

Books in Belgium blaast tweedehands boekenverkoop nieuw leven in

Antwerpen - De meeste boeken worden slechts eenmaal gelezen (of niet) en blijven daarna voor jaren in de kast. Zonde, vinden tweedehandsboekenverkoper Dieter Byttebier (31) en internetondernemer Michael van den Reym (30). Geïnspireerd door de opkomende deeleconomie lanceren ze de website Books in Belgium, een gespecialiseerd platform waarop iedereen eenvoudig en veilig tweedehandsboeken kan kopen en verkopen.

Books in Belgium handelt als tussenpersoon tussen kopers en verkopers van tweedehandsboeken. Als verkoper plaats je snel en eenvoudig je boek online en is het enkel wachten op een geïnteresseerde. Kopers kunnen zoeken in een uitgebreid assortiment tweedehandsboeken en rekenen op alle voordelen van een hedendaagse webshop. 

Books in Belgium nam een vliegende start sinds zijn betalancering in maart 2016: via het platform worden al 155.000 boeken aangeboden, van recente romans tot antiquariaat van honderden jaren oud. Verkopers zijn zowel professionele handelaars als particulieren met een volle boekenkast.

Dieter Byttebier, oprichter van Books in Belgium, vertelt: “Vlamingen kopen elk jaar voor bijna 200 miljoen euro aan nieuwe boeken. Met Books in Belgium willen we al deze schatten weer in roulatie brengen. Het is ook een laagdrempelige manier voor mensen om van hun gelezen boeken af te geraken en andere aan te kopen.”

Tijdsbesparing
Na het aanmaken van een verkopersprofiel zet je op Books in Belgium binnen de tien seconden je boek te koop. Door te zoeken op titel of uniek boeknummer (ISBN) krijg je meteen alle informatie van het boek aangeleverd. Enkel de prijs en de staat aangeven en je bent vertrokken. Verder worden je zoekertjes automatisch beheerd en verloopt de administratieve afhandeling vanzelf. Het online zetten van een boek is gratis, en de verkoper ontvangt tot 91% van de verkoopprijs .

Voor kopers van tweedehandsboeken werkt Books in Belgium als een moderne webshop: je kan online betalen, bestellingen eenvoudig opvolgen en een boek terugsturen indien er iets mis mee zou zijn.

Met hun platform Books in Belgium willen de oprichters de online tweedehands boekenmarkt een nieuwe boost geven. Dieter Byttebier: “De vaste boekenprijs komt eraan en bibliotheken hebben minder middelen dan vroeger. Het belang van tweedehandsexemplaren in het betaalbaar en beschikbaar houden van boeken zal enkel maar toenemen.”

Veilig, lokaal, sociaal
Michael Van Den Reym, medeoprichter van Books in Belgium: “Met ons platform willen we de online verkoop van tweedehandsboeken niet alleen efficiënt, maar ook veilig maken. Doordat Books in Belgium optreedt als tussenpersoon en het online betalingsverkeer regelt, is er geen kans op bedrog door malafide verkopers.”

“Niet alles gebeurt echter online: de lokale en sociale component blijft maximaal behouden,” vult Dieter Byttebier aan. “Uit onze ervaring blijkt dat mensen graag kopen in hun directe omgeving. Niet alleen om verzendkosten uit te sparen, maar ook om andere boekenliefhebbers te ontmoeten en lokale handelaars te ondersteunen. Via Books in Belgium kunnen boeken dus ook worden afgehaald en ter plekke betaald.“

Facebook
Twitter

Perscontact
Dieter Byttebier – dieter@booksinbelgium.be - +32 489 41 40 56

Start it @kbc - Saar Dietvorst - saar@contentcats.be - +32 468 19 75 07

Over Books in Belgium
Books in Belgium is een online platform voor het kopen en verkopen van tweedehandsboeken. In december 2014 wonnen tweedehands boekhandelaar Dieter Byttebier (31) en internetondernemer Michael Van Den Reym (30) er de Lean Startup Award van Startup Weekend Antwerpen mee. Samen loodsten ze het project binnen bij Start it @kbc, de grootste start-up community van België, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. In maart 2016 opende Books in Belgium de digitale deuren en wisselden de eerste boeken van eigenaar.
www.booksinbelgium.be

Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen