Brusselse start-up Websie.co digitaliseert toegang tot geestelijke gezondheidszorg

Brusselse start-up Websie.co digitaliseert toegang tot geestelijke gezondheidszorg

Brussel, 1 juni 2021 - De Brusselse start-up voor geestelijke gezondheidszorg Websie.co lanceert een platform waar patiënten de juiste psycholoog voor hun behoeften kunnen vinden om online consultaties te houden.

Volgens de verzekeraar Axa lijdt bijna één op zes Belgen aan een psychische stoornis. België nadert de kaap van 200.000 langdurig zieken door een burn-out of depressie (bron: RIZIV) en de gevolgen van de coronacrisis beginnen nog maar net merkbaar te worden in de statistieken.

Steeds meer mensen hebben geestelijke gezondheidszorg nodig, maar minder dan 10% van de Belgen wendt zich vandaag tot een professional. Om dit maatschappelijk en economisch probleem aan te pakken, hebben drie jonge Belgen Websie.co opgericht: een platform dat mensen gemakkelijk toegang geeft tot geestelijke gezondheidszorg via online psychologische consultaties. De start-up wordt ondersteund door België’s grootste start-up accelerator, Start it @KBC

Baptiste Michiels en Martin Bragard, co-founders Websie
Baptiste Michiels en Martin Bragard, co-founders Websie

Therapie in een paar klikken

Op Websie beantwoordt de gebruiker eerst een paar vragen over de redenen waarom hij een psycholoog wil raadplegen en over de kenmerken die hij in een psycholoog zoekt. Op basis van deze antwoorden stelt Websie de psycholoog voor die het best bij de patiënt past. De start-up doet hierbij beroep op een netwerk van bijna 150 geaccrediteerde psychologen. De patiënt leert de psycholoog kennen via een beveiligde privé-chatruimte en maakt dan een afspraak voor een raadpleging via bericht, telefoon of videoconferentie.

"We hebben Websie opgericht om mensen in psychologische nood sneller hulp te bieden" zegt Martin Bragard, mede-oprichter van Websie. "Dankzij de handige selectie van een psycholoog en de eenvoud van online raadplegingen, trekken wij veel patiënten aan die eerder geen hulp zochten. 85% van onze patiënten zegt zelfs nog nooit een consultatie te hebben gehad.”
Co-founder Esteban Sastre
Co-founder Esteban Sastre

Betere follow-up van patiënten

Om het therapeutische traject te verbeteren, werkt Websie momenteel aan nieuwe functionaliteiten. Zo kunnen patiënten en psychologen notities delen in de applicatie, samen doelen stellen, hun vooruitgang volgen, toegang krijgen tot certificaten voor terugbetaling door zorgverzekeraars, enzovoort.

"We zijn blij met de nauwe samenwerking met psychologen, met wie we het platform voortdurend verbeteren" zegt Baptiste Michiels, mede-oprichter van Websie. "In mei vonden meer dan 200 raadplegingen plaats op Websie. We streven naar 2.000 maandelijkse raadplegingen tegen eind 2022."
Story image

Martin Bragard co-founder Websie
Nathalie Claessens
Nathalie Claessens Perscontact, Start it @KBC
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 1000 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture en KBC. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen