Butterfly Moments laat koppels opnieuw vlinders voelen

Butterfly Moments laat koppels opnieuw vlinders voelen

MECHELEN, Start-up Butterfly Moments lanceert vandaag een website die zich richt op de grote, maar enigszins vergeten groep van Happy Doubles: koppels in een goede relatie die bewust tijd willen investeren om die relatie te laten voortduren. Butterfly Moments creëert voor hen bijzondere en verrassende activiteiten waarbij je weer voelt en weet waarom je bij elkaar bent, het moment van de vlinders herbeleeft. En dat het werkt, staat vast: de oprichters van Butterfly Moments werden intussen ook zelf een Happy Double.

Butterfly Moments maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt. De start-up vult het gat tussen het dating-aanbod voor singles, en relatietherapie wanneer het dreigt verkeerd te gaan tussen partners. De start-up doet dat met tot de verbeelding sprekende activiteiten die je niet zomaar zelf kan organiseren.

Het team van Butterfly Moments lanceert in augustus alvast twee activiteiten die niet alleen leuk en uniek zijn, maar koppels ook opnieuw met elkaar verbinden. In “Samen gedropt” beleef je die avontuurlijke dropping uit je jeugd opnieuw, maar dan met je partner. En tijdens “Mijn stijl, jouw stijl” restyle je onder begeleiding van een professionele stylist(e) je partner tot je droomman of -vrouw.

In het najaar komen daar nog activiteiten bij, zoals onder de sterren overnachten in een pickup, bij elkaar een tatoeage leren zetten, of onder leiding van een ervaren regisseur die wereldberoemde scène uit de film Ghost opnemen.

Meer dan de klassieke romantische uitjes
An De May, co-founder Butterfly Moments: “Op basis van opzoekingswerk en vele gesprekken met specialisten, psychologen en koppels, hebben we in onze activiteiten onbewuste momenten ingebouwd waarbij je als koppel enkel met elkaar bezig bent. Je wordt meegenomen in een scenario waarin je volledig op elkaar gericht bent. Niet geforceerd of therapeutisch, maar als onderdeel van de activiteit. Events voor koppels zijn net zo relevant als teambuildings in professionele omgevingen met je collega's.”

Butterfly Moments testte al hun evenementen tot ze de gewenste reacties van de Happy Doubles kregen. An De May: “Een koppel verklapte ons dat ze héél blij waren met ons advies om de kinderen ‘s avonds nog wat langer bij de grootouders te laten, om zo nog wat langer van hun Butterfly Moment te genieten. We hebben uiteraard niet verder doorgevraagd.”

Gewoon gelukkig samen zijn tussen Tinder en de scheiding
Het team van Butterfly Moments werd geïnspireerd door de resultaten van de gezinsenquête. Daarin stond dat koppels meer tijd willen spenderen aan de partnerrelatie, elkaar meer aandacht of affectie geven, of beter met elkaar willen communiceren. Maar ook dat negen op tien respondenten samen wil blijven met hun huidige partner en geen spijt heeft van hun relatie. Met een gemiddelde score van 8,5 op 10 is de tevredenheid over de eigen relatie hoog. Het gaat met andere woorden niet over een kleine groep. Uit de meest recente cijfers van het Agentschap Vlaanderen blijkt dat meer dan de helft van huishoudens in Vlaanderen uit koppels bestaat.

Sven Voets, co-founder Butterfly Moments: “Butterfly moments is op het eerste gezicht misschien een initiatief dat niet past in een wereld van Tinder en social media, waarin het lijkt alsof er nauwelijks nog relaties stand houden. Anders dan de tijdsgeest soms doet vermoeden zijn koppels, gelukkige koppels, nog steeds de grootste groep in onze samenleving. Er is dus niet alleen ruimte, maar ook behoefte aan initiatieven zoals Butterfly Moments.”

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen