Chalo introduceert nieuwe, suikerarme chai latte

Chalo introduceert nieuwe, suikerarme chai latte

De avontuurlijke koffie- en thee-drinker begint nu ook chai te ontdekken. Het Belgische Chalo voorziet hen van nieuwe, funky smaken naar Indiaas recept.

Belgische start-up Chalo was al hard op weg om heel Europa te veroveren met vier funky chai lattes uit India. Tijdens het London Coffee Festival, kwam daar een vijfde variant bij: Chini Chai, met twintig procent minder suiker. Ook kondigt Chalo een Bio Slow Chai aan, speciaal voor de puristen. En er is meer nieuws: Chalo’s chai lattes zijn vanaf mei ook te koop in The States, te beginnen in de staten New York en Californië. Zondag gaf mede-oprichtster Gita Van den Boer op het Londense koffiefestival een workshop over de chai-traditie in India, haar geboorteland. Prijswinnend barista Peter Hernou mixtte er bijzondere warme én koude op chai-gebaseerde recepten ter inspiratie.

Oorspronkelijk Indiaas recept
We surfen nu al een paar jaar op de derde internationale koffiegolf. Hoog tijd voor iets nieuws. Chalo’s chai is het veelzijdige, funky alternatief voor koffie. Minder cafeïne, een stuk meer kruidigheid. Heerlijk om ’s avonds in het café te drinken met warme melk. Net zo lekker ijskoud, om ’s ochtends fris de dag mee te beginnen. Wie wil experimenteren mixt er een shot espresso door, of wat rum. Maar dan moet de basis wel goed zijn. De Belgische chai-producent Chalo houdt daarom het oorspronkelijke Indiase recept aan: sterke zwarte thee uit Assam, India, en de juiste mix van Indiase specerijen die voor die kenmerkende, spicy afdronk zorgen. Alleen dan krijg je een thee die de Indiërs eeuwen geleden al hebben geperfectioneerd en nog altijd dagelijks graag en veel drinken.

Wat goed is, komt snel
Chalo verkoopt sinds haar oprichting een jaar geleden vier soorten chai latte in instant-poedervorm. De barista of de thuisdrinker hoeft die alleen nog maar te mengen met heet water en een melk naar keuze, eventueel opgewarmd en opgeschuimd. De Masala chai latte is het populairst, met een kruidenmengsel van gember, kardemom, kaneel en zwarte peper die de chai samen een warme, pittige smaak geven. Een ‘hug in a mug’, zoals Chalo dat graag noemt. Ook valt er te kiezen voor een frissere chai-soort met citroengras, een zoete met vanille en een bitterzoete met kardemom. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Vanaf nu is er een vijfde variant: de Chini Chai, met twintig procent minder suiker. Ook nieuw, en speciaal voor de chai-puristen: Chalo’s Bio Slow Chai, met thee van een gecertificeerd biologische plantage. In deze uitvoering worden de volledige theeblaadjes los van het kruidenmengsel verpakt zodat je zelf helemaal op kunt gaan in het zetproces.

Uit liefhebberij opgericht
Mede-oprichtster Gita Van den Boer groeide op in België maar werd geboren in India, waar ze enige tijd in een weeshuis verbleef. Op dertigjarige leeftijd reisde ze terug naar dat weeshuis om er vrijwilligerswerk te doen. Aldaar lieten de kinderen en haar collega’s haar kennismaken met chai - ze dronken het dagelijks bij het ontbijt en de lunch. Gita Van den Boer, mede-oprichtster Chalo: "Eenmaal terug in België wilde ik graag chai blijven drinken, maar ik kon het haast nergens bestellen. En als een café of koffiezaak het op de kaart had staan, dan had het een flauwe smaak en overheerste de kaneel. Ik wilde juist die pittige kruidigheid proeven die de oorspronkelijke Indiase chai zo interessant maakt. Ik ben weer terug naar India gegaan om de beste ingrediënten uit te zoeken om zelf chai te produceren. Chai die niet onder doet voor het Indiase origineel. Om het de thuisdrinker en de barista wel zo gemakkelijk mogelijk te maken, verkopen we de chai latte in instant-poedervorm, zónder de melk. Dan kun je er namelijk voor kiezen om bijvoorbeeld soja- of kokosmelk te gebruiken, zodat ook veganisten van chai kunnen genieten."

Chalo maakt deel uit van incubator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Over Chalo
Chalo’s missie is om mensen te motiveren om gezonder te eten en drinken en om hen kennis te laten maken met ingrediënten uit andere culturen. Niet omdat dat moet, maar omdat het het te gek is om nieuwe smaken te proeven. Chai is het begin van die missie. Chalo’s ‘Funky Feel Good Food’-productserie bestaat uit vier chai latte-soorten, plus een donderdag aan te kondigen vijfde soort met twintig procent minder suiker. Je drinkt het thuis, of in specialty koffie- en theebars in heel Europa. Je kunt ook bij delicatessenzaken terecht of de chai online bestellen op https://chalo.eu/nl

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen