Chalo introduceert nieuwe, suikerarme chai latte

Chalo introduceert nieuwe, suikerarme chai latte

De avontuurlijke koffie- en thee-drinker begint nu ook chai te ontdekken. Het Belgische Chalo voorziet hen van nieuwe, funky smaken naar Indiaas recept.

Belgische start-up Chalo was al hard op weg om heel Europa te veroveren met vier funky chai lattes uit India. Tijdens het London Coffee Festival, kwam daar een vijfde variant bij: Chini Chai, met twintig procent minder suiker. Ook kondigt Chalo een Bio Slow Chai aan, speciaal voor de puristen. En er is meer nieuws: Chalo’s chai lattes zijn vanaf mei ook te koop in The States, te beginnen in de staten New York en Californië. Zondag gaf mede-oprichtster Gita Van den Boer op het Londense koffiefestival een workshop over de chai-traditie in India, haar geboorteland. Prijswinnend barista Peter Hernou mixtte er bijzondere warme én koude op chai-gebaseerde recepten ter inspiratie.

Oorspronkelijk Indiaas recept
We surfen nu al een paar jaar op de derde internationale koffiegolf. Hoog tijd voor iets nieuws. Chalo’s chai is het veelzijdige, funky alternatief voor koffie. Minder cafeïne, een stuk meer kruidigheid. Heerlijk om ’s avonds in het café te drinken met warme melk. Net zo lekker ijskoud, om ’s ochtends fris de dag mee te beginnen. Wie wil experimenteren mixt er een shot espresso door, of wat rum. Maar dan moet de basis wel goed zijn. De Belgische chai-producent Chalo houdt daarom het oorspronkelijke Indiase recept aan: sterke zwarte thee uit Assam, India, en de juiste mix van Indiase specerijen die voor die kenmerkende, spicy afdronk zorgen. Alleen dan krijg je een thee die de Indiërs eeuwen geleden al hebben geperfectioneerd en nog altijd dagelijks graag en veel drinken.

Wat goed is, komt snel
Chalo verkoopt sinds haar oprichting een jaar geleden vier soorten chai latte in instant-poedervorm. De barista of de thuisdrinker hoeft die alleen nog maar te mengen met heet water en een melk naar keuze, eventueel opgewarmd en opgeschuimd. De Masala chai latte is het populairst, met een kruidenmengsel van gember, kardemom, kaneel en zwarte peper die de chai samen een warme, pittige smaak geven. Een ‘hug in a mug’, zoals Chalo dat graag noemt. Ook valt er te kiezen voor een frissere chai-soort met citroengras, een zoete met vanille en een bitterzoete met kardemom. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Vanaf nu is er een vijfde variant: de Chini Chai, met twintig procent minder suiker. Ook nieuw, en speciaal voor de chai-puristen: Chalo’s Bio Slow Chai, met thee van een gecertificeerd biologische plantage. In deze uitvoering worden de volledige theeblaadjes los van het kruidenmengsel verpakt zodat je zelf helemaal op kunt gaan in het zetproces.

Uit liefhebberij opgericht
Mede-oprichtster Gita Van den Boer groeide op in België maar werd geboren in India, waar ze enige tijd in een weeshuis verbleef. Op dertigjarige leeftijd reisde ze terug naar dat weeshuis om er vrijwilligerswerk te doen. Aldaar lieten de kinderen en haar collega’s haar kennismaken met chai - ze dronken het dagelijks bij het ontbijt en de lunch. Gita Van den Boer, mede-oprichtster Chalo: "Eenmaal terug in België wilde ik graag chai blijven drinken, maar ik kon het haast nergens bestellen. En als een café of koffiezaak het op de kaart had staan, dan had het een flauwe smaak en overheerste de kaneel. Ik wilde juist die pittige kruidigheid proeven die de oorspronkelijke Indiase chai zo interessant maakt. Ik ben weer terug naar India gegaan om de beste ingrediënten uit te zoeken om zelf chai te produceren. Chai die niet onder doet voor het Indiase origineel. Om het de thuisdrinker en de barista wel zo gemakkelijk mogelijk te maken, verkopen we de chai latte in instant-poedervorm, zónder de melk. Dan kun je er namelijk voor kiezen om bijvoorbeeld soja- of kokosmelk te gebruiken, zodat ook veganisten van chai kunnen genieten."

Chalo maakt deel uit van incubator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Over Chalo
Chalo’s missie is om mensen te motiveren om gezonder te eten en drinken en om hen kennis te laten maken met ingrediënten uit andere culturen. Niet omdat dat moet, maar omdat het het te gek is om nieuwe smaken te proeven. Chai is het begin van die missie. Chalo’s ‘Funky Feel Good Food’-productserie bestaat uit vier chai latte-soorten, plus een donderdag aan te kondigen vijfde soort met twintig procent minder suiker. Je drinkt het thuis, of in specialty koffie- en theebars in heel Europa. Je kunt ook bij delicatessenzaken terecht of de chai online bestellen op https://chalo.eu/nl

Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 650 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen