CHU/UVC Brugmann Verbindt Zorgaanbieders Digitaal

Vrijdag 5 februari 2016 — Vanaf 1 februari 2016 maakt het ziekenhuis UVC/CHU Brugmann gebruik van Atendi Care, het innovatieve communicatieplatform voor zorg-doorverwijzingen. UVC/CHU Brugmann maakt onderdeel uit van het Brusselse ziekenhuisnetwerk Iris, waartoe ook UMC Sint-Pieter, IRIS Ziekenhuizen Zuid, het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola en het Jules Bordet Instituut behoren.

Atendi Care vernieuwt doordat het doorstroom van ziekenhuispatiënten naar andere zorgaanbieders faciliteert via een gesloten communicatieplatform. Atendi Care is voor ziekenhuizen een administratief instrument binnen een beveiligde omgeving, noodzakelijk voor de privacygevoeligheid van patiëntengegevens die vandaag nog via fax en e-mail verstuurd worden. En dankzij Atendi Care behouden sociale diensten administratief het overzicht over de verschillende dossiers, wat een belangrijke administratieve vereenvoudiging betekent voor de medewerkers.

“Atendi Care is het digitale netwerk van de toekomst voor doorverwijzingen in de zorg” - Koen Van Roy, Co-founder Atendi Care

Atendi Care verbindt drie typen zorgactoren:

 1. Doorverwijzers zoals ziekenhuizen, mutualiteiten en OCMW’s
 2. Zorgbieders zoals woonzorgcentra en herstelverblijven
 3. Zorgvragers, de patiënt/cliënt en zijn/haar contactpersoon

Eén type zorgaanbieders waarmee UVC/CHU-Brugmann intensief samenwerkt zijn woonzorgcentra, in het bijzonder de collega openbare woonzorgcentra van het OCMW.

De volgende stap van het Atendi Care platform is gericht op de verdere uitrol in België. Ziekenhuizen met interesse in het platform en op zoek naar een administratieve vereenvoudiging voor hun sociale dienst, kunnen steeds contact opnemen met Koen Van Roy om een implementatie op maat te bespreken.

Atendi Care maakt deel uit van de Start it @kbc community die  jonge start-ups helpt om hun ondernemersidee waar te maken.

Perscontact:

Koen Van Roy 
+32 499 296 704
koen.vanroy@atendi.be

 

Over Atendi Care

Atendi Care is een start-up uit Leuven die is ontstaan uit de dagdagelijkse behoefte in het beheren van zorgvragen binnen het woonzorgcentrum van dhr. Van Roy. Met de creatie van dit platform wordt een infrastructuur geboden die een reële communicatiepraktijk professionaliseert binnen een steeds meer professionaliserende zorgwereld. Atendi Care is zo uitgewerkt dat een schaalvergroting naar de rest van Europa mogelijk is.

Company Summary:

 • Product Name: Atendi Care
 • Company Name: LYCHEE BVBA
 • Company Founders: Koen Van Roy & Kurt Biesemans
 • Company Founded: 2012
 • Startup Partner 1: Start it @kbc
 • Startup Partner 2: Microsoft Innovation Centre Vlaanderen
 • Startup Partner 3: OCMW Menen
 • Startup Partner 4: Sint-Trudo Ziekenhuis
 • Startup Partner 5: CHU/UVC Brugmann Ziekenhuis