Commercieel vastgoedplatform Rialto haalt vers kapitaal op dankzij Landmark Information Group.

Dinsdag 26 januari 2016 — Rialto, een start-up die software ontwikkelt voor het beheren van commercieel vastgoed, heeft een aanzienlijke investering opgehaald in een kapitaalronde geleid door Landmark Information Group. Rialto zal het kapitaal aanwenden om een nieuwe reeks vooraanstaande bedrijven als klant binnen te halen.

Volgend op deze nieuwe investeringsronde wil Rialto zijn internationale groei verder versnellen als marktleider in technologie voor commercieel vastgoed in Europa.

De financiering, geleid door Landmark Information Group, zal aangewend worden om het team in Londen en Antwerpen uit te breiden en in te zetten op de verdere productontwikkeling.

Rialto is een marketing- en samenwerkingsplatform voor eigenaars en makelaars van commercieel vastgoed. Het bedrijf ontwikkelt software die investeerders en ontwikkelaars ondersteunt bij het efficiënter beheren en vermarkten van beschikbare kantoor- en magazijnruimtes. De software wordt als een online dienst aangeboden. Zowel eigen teams als verkoopagenten hebben een up-to-date overzicht met beschikbare units in het vastgoedportfolio van de eigenaars. Zo kunnen ze alle potentiële huurders in realtime opvolgen en beheren.

Rialto haalde zijn eerste klant, het Belgische KBC Real Estate, al binnen toen hun product nog in de conceptfase zat. Sindsdien kon het bedrijf een reeks grote namen in het Verenigd Koninkrijk en Europa aan de klantenportfolio toevoegen. Het zag ook een toename in gebruik door vastgoedeigenaars en hun makelaars.

James Young, partner bij Cushman & Wakefield en makelaar van het 650.000 vierkante meter grote Silvertown project in Londen, zegt:

“Rialto biedt ons een fantastisch platform waarmee we live aanvragen kunnen behandelen met het volledige Silvertown team. We boeken meer tijdswinst dan ooit in onze rapportage.”

Juliette Morgan, partner bij Cushman & Wakefield, stemt hiermee in:

“Het Rialto team maakte indruk met hun intelligente aanpak en software. We zijn ervan overtuigd dat hun platform een revolutie kan betekenen in de manier waarop vastgoedeigenaars en makelaars met elkaar communiceren. Met realtime uitwisseling van gegevens en nauwkeurige informatie op aanvraag is er een enorm potentieel om de industrie te veranderen. Wij kijken ernaar uit om samen met Rialto een schaalvergroting te realiseren voor hun veelbelovende product."

De Belgische oprichters Didier Vermeiren en Nicolas Kint hebben een ruime ervaring opgebouwd binnen de Europese sector van vastgoedtechnologie. Vóór Rialto was Nicolas mede-oprichter van het parkeerbeheerplatform Carambla. Didier lanceerde het vastgoedinspectieplatform SmartCheckups, dat financiering ontving van ImmobilienScout, Duitslands grootste vastgoedportaalsite.

Mark Milner, CEO van Landmark Information Group, merkt op:

“Rialto lost een structureel probleem op waarmee eigenaars van commercieel vastgoed te maken krijgen. We zagen veel opportuniteit voor hen om een grote impact te maken in de manier waarop eigenaars en makelaars met elkaar samenwerken en communiceren. We zijn onder de indruk van het team en hun talent om een nood vast te stellen en daar snel oplossingen voor te ontwikkelen. We zijn een krachtige verbintenis aangegaan met Rialto en hopen ons aandeel in het bedrijf de komende jaren verder te vergroten.”

Didier Vermeiren, oprichter en CEO, gaat verder:

“We zijn verheugd dat Landmark Information Group gaat meeschrijven aan ons groeiverhaal. Ze begrepen onmiddellijk onze visie en zagen opportuniteit in wat we doen.  Naast financiële ondersteuning biedt Landmark ons ervaring in de markt van vastgoedinformatie en dat is zeer waardevol voor Rialto. Met de nieuwe investering kunnen we ons product verbeteren en verder uitbreiden voor vele bestaande en nieuwe klanten.”

In het voorjaar van 2015 kon het softwarebedrijf met kantoren in Londen en Antwerpen zijn eerste financiering vast krijgen van Seedcamp en Pi Labs, de eerste accelerator voor vastgoedtechnologiebedrijven in Europa. Grote klanten als KBC Real Estate, Mitsubishi Real Estate en Triuva kwamen snel aan boord. Pi Labs kan rekenen op de strategische ondersteuning van vastgoedmakelaar Cushman & Wakefield en durfkapitaalfonds Spire Ventures.

Landmark Information Group, een toonaangevend bedrijf in vastgoedgegevens in het Verenigd Koninkrijk en onderdeel van dmg information, leidde de nieuwe kapitaalronde. Pi Labs nam opnieuw een belang in de financieringsronde, samen met een aantal niet vermelde particuliere investeerders uit Londen.

Rialto maakt deel uit van de Start it @kbc community die  jonge start-ups helpt om hun ondernemersidee waar te maken.

 

Over Rialto 

Rialto is een online marketing- en samenwerkingsplatform gericht op professionele eigenaars van commercieel vastgoed. Het bedrijf ontwikkelt software dat investeerders en ontwikkelaars in commercieel vastgoed ondersteunt bij het efficiënter beheren van beschikbare kantoor- en magazijnruimte. Beschikbaarheidslijsten van een vastgoedportfolio zijn realtime up-to-date en op elk device raadpleegbaar. Zo kunnen interne teams samen met hun verhuuragenten potentiële huurders op vastgoedportfolio centraal beheren en van prospect tot contract opvolgen. 
De Belgische oprichters van Rialto, Didier Vermeiren en Nicolas Kint, zijn al verschillende jaren actief in de vastgoedtechnologiesector. Nicolas was één van de oprichters van het parkeerplaatsbeheer platform Carambla. Hij vervoegde Didier, die het vastgoedinspectieplatform SmartCheckups had opgezet met ondersteuning van ImmobilienScout, de grootste vastgoedportaalsite van Duitsland. 

Voor meer informatie over Rialto, ga naar www.rial.to. 

Over Landmark Information Group

Landmark Information Group, deel van Daily Mail General Trust, is marktleider op gebied van grond- en vastgoed zoekinformatie in het Verenigd Koninkrijk, met onder meer digital mapping en milieurisico-rapportage voor vastgoedprofessionals. Het bedrijf reed een succesvol parcours met investeringen en overnames binnen de markt van vastgoedtechnologie, met Promap in het Verenigd Koninkrijk en on-geo in Duitsland als vaandeldragers. Via het moederbedrijf dmg information is Landmark actief betrokken bij een reeks technologiebedrijven in de sector van het commercieel vastgoed: Xceligent, Real Capital Analytics en SiteCompli in de VS en PropStack in India.

Voor meer informatie over Landmark Information Group, ga naar www.landmark.co.uk.

Rialto logo
Didier Vermeiren en Nicolas Kint, founders van Rialto
Rialto
Silvertown
Silvertown site