PERSUITNODIGING: Start it @KBC opent nieuwe hub in Gent en presenteert resultaten start-upenquête

PERSUITNODIGING: Start it @KBC opent nieuwe hub in Gent en presenteert resultaten start-upenquête

29 januari 2019, 14u-17u30 | Dok Noord 3A/101, 9000 Gent

 

Beste journalist,

Start it @KBC, de grootste accelerator in België, nodigt u graag uit voor de opening van Start it @KBC Dok Noord, in aanwezigheid van burgemeester Mathias De Clercq.

De Gentse hub van Start it @KBC verhuist van de Ferdinand Lousbergkaai naar Dok Noord, dé nieuwe hotspot in Gent voor start-ups en scale-ups.

De officiële opening is eveneens de aftrap van ons jubileumjaar, want Start it @KBC bestaat vijf jaar!

We presenteren de eerste resultaten van de uitgebreide enquête die we hielden bij 450 start-ups en alumni om de economische impact van start-ups te meten. En enkele van onze Gentse start-ups vertellen u alles over hun groeipijnen én -successen tijdens een boeiend panelgesprek, gemodereerd door onze nieuwe buurman, Jeroen De Wit van Teamleader. 

Programma
14u00        Welkom in het auditorium van Teamleader
14u15        Inleiding door Mathias De Clercq, burgemeester Gent
14u25        Aftrap Jubileumjaar Start it @KBC door Lode Uytterschaut, founder Start it @KBC
14u45        Keynote ‘Start-up Survival’ door Jeroen De Wit, CEO Teamleader
15u00        Panelgesprek over het start-upleven met drie ervaringsdeskundigen:
                   Co-Libry, into.care en Pozyx.
                   Moderators:  Jeroen De Wit, CEO Teamleader, en Robin Geers, founder Start-up Survival
15u45        Bezoek aan Start it @KBC Dok Noord, met hapje en drankje

Praktisch
Dinsdag 29 januari 2019, van 14u00 tot 17u30
Dok Noord 3A/101, 9000 Gent

Bent u er graag bij? Bevestig dan a.u.b. uw aanwezigheid via startit@contentcats.be

U kunt parkeren in de ondergrondse parking van Dok Noord die te bereiken is via de Sassevaartstraat. Komt u met de tram? Dan neemt u best tram 4 (Muide-Moscou) en stapt af aan halte Sint-Salvatorstraat of Heilige Kerst. Ook buslijn 5 heeft een halte aan de Heilige Kerst-kerk.

Tot dan!

Lode Uytterschaut
Founder Start it @KBC

///////

Over Dok Noord

Dok Noord is het eerste deel van de reconversie van de Oude Dokken, het voormalige havengebied van Gent. De Werkplaats Charles Louis Carels, gespecialiseerd in machines en motoren, vestigde zich hier in 1862. Het bedrijf zou uiteindelijk uitgroeien tot ACEC maar in 2005 werd de productie in Gent stopgezet. De oude fabriek heeft nu plaatsgemaakt voor moderne kantoren, winkels, sport- en vrijetijdszaken en een fascinerende food hall. Tijdens deze ontwikkeling zijn nieuwbouwdelen geïntegreerd en gecombineerd met bestaande architectuur. De komende tien tot vijftien jaar wil het Gentse stadsbestuur van het havengebied een nieuw stadsdeel maken met 1.200 nieuwe wooneenheden, aangevuld met lokale kleinhandel, publieke dienstverlening, kantoren en recreatie.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 1000 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture en KBC. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen