PERSUITNODIGING: Start it @KBC opent nieuwe hub in Gent en presenteert resultaten start-upenquête

PERSUITNODIGING: Start it @KBC opent nieuwe hub in Gent en presenteert resultaten start-upenquête

29 januari 2019, 14u-17u30 | Dok Noord 3A/101, 9000 Gent

 

Beste journalist,

Start it @KBC, de grootste accelerator in België, nodigt u graag uit voor de opening van Start it @KBC Dok Noord, in aanwezigheid van burgemeester Mathias De Clercq.

De Gentse hub van Start it @KBC verhuist van de Ferdinand Lousbergkaai naar Dok Noord, dé nieuwe hotspot in Gent voor start-ups en scale-ups.

De officiële opening is eveneens de aftrap van ons jubileumjaar, want Start it @KBC bestaat vijf jaar!

We presenteren de eerste resultaten van de uitgebreide enquête die we hielden bij 450 start-ups en alumni om de economische impact van start-ups te meten. En enkele van onze Gentse start-ups vertellen u alles over hun groeipijnen én -successen tijdens een boeiend panelgesprek, gemodereerd door onze nieuwe buurman, Jeroen De Wit van Teamleader. 

Programma
14u00        Welkom in het auditorium van Teamleader
14u15        Inleiding door Mathias De Clercq, burgemeester Gent
14u25        Aftrap Jubileumjaar Start it @KBC door Lode Uytterschaut, founder Start it @KBC
14u45        Keynote ‘Start-up Survival’ door Jeroen De Wit, CEO Teamleader
15u00        Panelgesprek over het start-upleven met drie ervaringsdeskundigen:
                   Co-Libry, into.care en Pozyx.
                   Moderators:  Jeroen De Wit, CEO Teamleader, en Robin Geers, founder Start-up Survival
15u45        Bezoek aan Start it @KBC Dok Noord, met hapje en drankje

Praktisch
Dinsdag 29 januari 2019, van 14u00 tot 17u30
Dok Noord 3A/101, 9000 Gent

Bent u er graag bij? Bevestig dan a.u.b. uw aanwezigheid via startit@contentcats.be

U kunt parkeren in de ondergrondse parking van Dok Noord die te bereiken is via de Sassevaartstraat. Komt u met de tram? Dan neemt u best tram 4 (Muide-Moscou) en stapt af aan halte Sint-Salvatorstraat of Heilige Kerst. Ook buslijn 5 heeft een halte aan de Heilige Kerst-kerk.

Tot dan!

Lode Uytterschaut
Founder Start it @KBC

///////

Over Dok Noord

Dok Noord is het eerste deel van de reconversie van de Oude Dokken, het voormalige havengebied van Gent. De Werkplaats Charles Louis Carels, gespecialiseerd in machines en motoren, vestigde zich hier in 1862. Het bedrijf zou uiteindelijk uitgroeien tot ACEC maar in 2005 werd de productie in Gent stopgezet. De oude fabriek heeft nu plaatsgemaakt voor moderne kantoren, winkels, sport- en vrijetijdszaken en een fascinerende food hall. Tijdens deze ontwikkeling zijn nieuwbouwdelen geïntegreerd en gecombineerd met bestaande architectuur. De komende tien tot vijftien jaar wil het Gentse stadsbestuur van het havengebied een nieuw stadsdeel maken met 1.200 nieuwe wooneenheden, aangevuld met lokale kleinhandel, publieke dienstverlening, kantoren en recreatie.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen één jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. Vandaag heeft de accelerator een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, PfizerTelenet, Universitet Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen