cPark, de app om geen parkeerboetes meer te krijgen, nu ook in Antwerpen

cPark, de app om geen parkeerboetes meer te krijgen, nu ook in Antwerpen

Donderdag 5 oktober 2017 — Antwerpen - Na een succesvolle lancering in Brussel is cPark, de gratis mobiele app om parkeerboetes te vermijden, vanaf oktober ook beschikbaar in Antwerpen.

Dankzij de cPark app riskeer je geen boete meer, want je weet telkens in welke parkeerzone je bent en wat het risico op controle is. cPark maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. 

De nieuwe app geeft je informatie op twee manieren:

Enerzijds geeft cPark de verschillende parkeerzones weer op een kaart. Je weet dus altijd of parkeren gratis, met parkeerschijf dan wel betalend is. Bovendien toont de app de tarieven, de dienstregelingen en de maximale parkeertijd van de zone waarin je je bevindt. Je riskeert dus geen boete meer omdat je niet wist dat je moest betalen of een parkeerschijf moest gebruiken. Je kunt je parkeerkosten ook verlagen door te parkeren in een gunstigere zone.

Anderzijds geeft cPark het risico op controle weer op de plaats waar je geparkeerd bent, afhankelijk van de tijd van de dag. Je wordt ook verwittigd als een controleur in de buurt gemeld wordt of als jouw parkeertijd is afgelopen.

cPark community
De community van cPark is heel belangrijk, want dankzij hen worden de risico's op controle in de app berekend. Elke gebruiker kan een controle of boete melden, zodat dit anderen niet overkomt. cPark heeft al meer dan 5.000 gebruikers in Brussel en er worden bijna 500 controles per maand gemeld.

Hadrien Crespin, Oprichter cPark: "Het succes van cPark in Brussel overstijgt onze verwachtingen. Op een paar maanden tijd hebben we al enkele duizenden gebruikers en dat enkel door mond-tot-mondreclame. We zijn nu klaar om alle grote steden van het land te veroveren. Onze ambitie is om tegen eind 2017 meer dan 20.000 gebruikers te hebben."

De cPark app is gratis beschikbaar voor iPhone en Android via cpark.app.link

///

Over cPark
cPark is een Brusselse start-up opgericht door Hadrien Crespin en Nicolas Cognaux. cPark maakt sinds mei 2017 deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. De app is beschikbaar in Brussel en Antwerpen.