Seety, de app om parkeerboetes te vermijden, haalt 750.000 Euro op om haar groei in Frankrijk te versnellen

Seety, de app om parkeerboetes te vermijden, haalt 750.000 Euro op om haar groei in Frankrijk te versnellen

Amper één jaar na de lancering heeft Seety, de mobiele app om parkeerboetes te vermijden, al meer dan 130.000 gebruikers. De Belgische start-up haalt nu 750.000 Euro op om haar diensten uit te breiden naar Frankrijk.

Seety maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt. Seety is een gratis smartphone-applicatie die alle mogelijke parkeerzones weergeeft op een kaart waardoor je altijd weet of parkeren gratis, met parkeerschijf of betalend is. De app verwittigt je ook wanneer een parkeerwachter in de buurt wordt gemeld, of wanneer je parkeertijd is afgelopen.

750.000 Euro om ontwikkeling in buitenland te versnellen
Seety lanceerde in oktober 2017 in Brussel en Antwerpen en is momenteel in alle grote Belgische steden beschikbaar. In juni 2018 zette de start-up haar eerste stappen in het buitenland met haar lancering in Parijs.

Hadrien Crespin, Oprichter Seety: "Seety is booming in Parijs, in drie maanden tijd hebben we er al meer dan 40.000 gebruikers. Deze lancering was cruciaal voor ons omdat het aantoont dat Seety ook buiten België potentieel heeft."

Seety haalt nu 750.000 Euro op om haar diensten o.a. in heel Frankrijk te kunnen aanbieden. Vanaf november 2018 zal de app beschikbaar zijn in de tien grootste Franse steden, waaronder Marseille, Lyon, Nice, Bordeaux en Toulouse. De investeerders in Seety zijn Belgische beleggingsfondsen (Seeder Fund, Digital Attraxion, WapInvest en IMBC) en verschillende Belgische business angels.

De Brusselse start-up, opgericht door Hadrien Crespin en Nicolas Cognaux, heeft intussen acht mensen in dienst en is op zoek naar vijf nieuwe medewerkers in IT en marketing.

Hadrien Crespin: ”Met het opgehaalde geld gaan we ons team uitbreiden en de ontwikkeling van Seety in Frankrijk en andere Europese landen versnellen. Naast de financiering hebben we dankzij deze kapitaalronde ook bijkomende experts en ervaren ondernemers aan onze zijde. Daardoor kunnen we onze diensten op de best mogelijke manier verder uitrollen, wat cruciaal is om onze groei zo goed mogelijk te beheren."

Seety wil dé referentieapp voor parkeren in steden worden. Met de investering wil de start-up haar gebruikersinterface verbeteren en nieuwe diensten toevoegen om parkeren nog gemakkelijker te maken voor de leden van haar community. Tegen eind 2020 wil Seety in vijf Europese landen aanwezig zijn met meer dan een miljoen actieve gebruikers.

Seety is gratis beschikbaar voor iPhone en Android via: https://seety.co/nl/.

Contacteer ons
Saar Dietvorst Persverantwoordelijke, Start it @KBC
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen