cPark, de app om parkeerboetes te vermijden, haalt 750.000 Euro op om haar groei in Frankrijk te versnellen

cPark, de app om parkeerboetes te vermijden, haalt 750.000 Euro op om haar groei in Frankrijk te versnellen

Amper één jaar na de lancering heeft cPark, de mobiele app om parkeerboetes te vermijden, al meer dan 130.000 gebruikers. De Belgische start-up haalt nu 750.000 Euro op om haar diensten uit te breiden naar Frankrijk.

cPark maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt. cPark is een gratis smartphone-applicatie die alle mogelijke parkeerzones weergeeft op een kaart waardoor je altijd weet of parkeren gratis, met parkeerschijf of betalend is. De app verwittigt je ook wanneer een parkeerwachter in de buurt wordt gemeld, of wanneer je parkeertijd is afgelopen.

750.000 Euro om ontwikkeling in buitenland te versnellen
cPark lanceerde in oktober 2017 in Brussel en Antwerpen en is momenteel in alle grote Belgische steden beschikbaar. In juni 2018 zette de start-up haar eerste stappen in het buitenland met haar lancering in Parijs.

Hadrien Crespin, Oprichter cPark: "cPark is booming in Parijs, in drie maanden tijd hebben we er al meer dan 40.000 gebruikers. Deze lancering was cruciaal voor ons omdat het aantoont dat cPark ook buiten België potentieel heeft."

cPark haalt nu 750.000 Euro op om haar diensten o.a. in heel Frankrijk te kunnen aanbieden. Vanaf november 2018 zal de app beschikbaar zijn in de tien grootste Franse steden, waaronder Marseille, Lyon, Nice, Bordeaux en Toulouse. De investeerders in cPark zijn Belgische beleggingsfondsen (Seeder Fund, Digital Attraxion, WapInvest en IMBC) en verschillende Belgische business angels.

De Brusselse start-up, opgericht door Hadrien Crespin en Nicolas Cognaux, heeft intussen acht mensen in dienst en is op zoek naar vijf nieuwe medewerkers in IT en marketing.

Hadrien Crespin: ”Met het opgehaalde geld gaan we ons team uitbreiden en de ontwikkeling van cPark in Frankrijk en andere Europese landen versnellen. Naast de financiering hebben we dankzij deze kapitaalronde ook bijkomende experts en ervaren ondernemers aan onze zijde. Daardoor kunnen we onze diensten op de best mogelijke manier verder uitrollen, wat cruciaal is om onze groei zo goed mogelijk te beheren."

cPark wil dé referentieapp voor parkeren in steden worden. Met de investering wil de start-up haar gebruikersinterface verbeteren en nieuwe diensten toevoegen om parkeren nog gemakkelijker te maken voor de leden van haar community. Tegen eind 2020 wil cPark in vijf Europese landen aanwezig zijn met meer dan een miljoen actieve gebruikers.

cPark is gratis beschikbaar voor iPhone en Android via: cparkapp.com.

Contacteer ons
Saar Dietvorst Persverantwoordelijke, Start it @KBC
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen