Seety, de app om parkeerboetes te vermijden, nu ook beschikbaar in Gent, Leuven, Luik en Charleroi

Seety, de app om parkeerboetes te vermijden, nu ook beschikbaar in Gent, Leuven, Luik en Charleroi

Brussel - Na succesvolle lanceringen in Brussel en Antwerpen, komt Seety nu ook naar Gent, Leuven, Luik en Charleroi. Seety is de gratis mobiele app om parkeerboetes te vermijden. Amper twee maanden na zijn lancering, heeft de app al meer dan 50.000 gebruikers.

"Na onze lancering in Antwerpen waren we 72 uur lang de meest gedownloade applicatie in België, vóór Facebook, WhatsApp én Instagram. Heel bemoedigend!”, vertelt Hadrien Crespin, oprichter van Seety, enthousiast.

Seety maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. De mobiele app geeft alle mogelijke parkeerzones weer op een kaart. Je weet dus altijd of parkeren gratis, met parkeerschijf dan wel betalend is. Seety geeft ook het risico aan op controle door een parkeerwachter op de plaats waar je geparkeerd staat,  elk moment van de dag. De app verwittigt je wanneer een controleur in de buurt wordt gemeld, of wanneer je parkeertijd is afgelopen.

Al 20.000 real time waarschuwingen
De Seety-community is heel belangrijk, want dankzij hen kan de app de risico's op controle berekenen. Als gebruiker kan je dus een controle of boete melden, zodat dit anderen niet overkomt.

Dagelijks gebruiken meer dan 2.500 mensen de Seety app om hun parkeerplaats te optimaliseren. Dankzij de 500 meldingen die Seety dagelijks ontvangt, wordt de informatie over de controles steeds nauwkeuriger. In de afgelopen twee maanden stuurde de applicatie al 20.000 real time controlewaarschuwingen naar zijn gebruikers, wat hielp om enkele duizenden boetes in Brussel en Antwerpen te vermijden.

10 nieuwe steden, 10 nieuwe medewerkers
Na Brussel en Antwerpen voegt Seety nu vier nieuwe steden toe aan zijn lijstje: Gent, Leuven, Luik en Charleroi. De applicatie is daarmee beschikbaar voor meer dan twee miljoen Belgen.

Door het grote succes groeit het team van Seety . De start-up heeft nu vijf mensen in dienst en is op zoek naar tien nieuwe medewerkers.

In 2018 wil Seety een kapitaalronde opstarten om naar het buitenland uit te breiden en nieuwe functionaliteiten binnen de app te ontwikkelen. Om hun groei te ondersteunen, kan Seety rekenen op de hulp van accelerators Start it @KBC en Digital Attraxion.

Hadrien Crespin: "Tegen het einde van 2017 willen we in 10 nieuwe steden beschikbaar zijn. En begin 2018 zullen we onze app testen in Parijs en andere grote Europese steden.”

De Seety app is gratis beschikbaar voor iPhone en Android via: seety.co/nl/

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen