cPark, de app om parkeerboetes te vermijden, nu ook beschikbaar in Gent, Leuven, Luik en Charleroi

cPark, de app om parkeerboetes te vermijden, nu ook beschikbaar in Gent, Leuven, Luik en Charleroi

Brussel - Na succesvolle lanceringen in Brussel en Antwerpen, komt cPark nu ook naar Gent, Leuven, Luik en Charleroi. cPark is de gratis mobiele app om parkeerboetes te vermijden. Amper twee maanden na zijn lancering, heeft de app al meer dan 50.000 gebruikers.

"Na onze lancering in Antwerpen waren we 72 uur lang de meest gedownloade applicatie in België, vóór Facebook, WhatsApp én Instagram. Heel bemoedigend!”, vertelt Hadrien Crespin, oprichter van cPark, enthousiast.

cPark maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. De mobiele app geeft alle mogelijke parkeerzones weer op een kaart. Je weet dus altijd of parkeren gratis, met parkeerschijf dan wel betalend is. cPark geeft ook het risico aan op controle door een parkeerwachter op de plaats waar je geparkeerd staat,  elk moment van de dag. De app verwittigt je wanneer een controleur in de buurt wordt gemeld, of wanneer je parkeertijd is afgelopen.

Al 20.000 real time waarschuwingen
De cPark-community is heel belangrijk, want dankzij hen kan de app de risico's op controle berekenen. Als gebruiker kan je dus een controle of boete melden, zodat dit anderen niet overkomt.

Dagelijks gebruiken meer dan 2.500 mensen de cPark app om hun parkeerplaats te optimaliseren. Dankzij de 500 meldingen die cPark dagelijks ontvangt, wordt de informatie over de controles steeds nauwkeuriger. In de afgelopen twee maanden stuurde de applicatie al 20.000 real time controlewaarschuwingen naar zijn gebruikers, wat hielp om enkele duizenden boetes in Brussel en Antwerpen te vermijden.

10 nieuwe steden, 10 nieuwe medewerkers
Na Brussel en Antwerpen voegt cPark nu vier nieuwe steden toe aan zijn lijstje: Gent, Leuven, Luik en Charleroi. De applicatie is daarmee beschikbaar voor meer dan twee miljoen Belgen.

Door het grote succes groeit het team van cPark. De start-up heeft nu vijf mensen in dienst en is op zoek naar tien nieuwe medewerkers.

In 2018 wil cPark een kapitaalronde opstarten om naar het buitenland uit te breiden en nieuwe functionaliteiten binnen de app te ontwikkelen. Om hun groei te ondersteunen, kan cPark rekenen op de hulp van accelerators Start it @KBC en Digital Attraxion.

Hadrien Crespin: "Tegen het einde van 2017 willen we in 10 nieuwe steden beschikbaar zijn. En begin 2018 zullen we onze app testen in Parijs en andere grote Europese steden.”

De cPark app is gratis beschikbaar voor iPhone en Android via: cparkapp.com.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen