Skip to Content
Creëren Antwerpse zussen met TableFixr een nieuwe hype voor foodies?

Creëren Antwerpse zussen met TableFixr een nieuwe hype voor foodies?

Nieuwe app van DinnerGift in samenwerking met Webfaster

Antwerpen, 12 oktober 2021 – Een jaar na hun nationale lockdown campagne ‘De Grootste Buurtbistro’ met partners Google en Deliveroo, brengen de Antwerpse zussen Astrid, Laurien en Charlotte Van den Broeck samen met partner Timothy Verhaeghe de nieuwe app TableFixr op de markt. De app is een ‘matching tool’ die je helpt om het perfecte restaurant te vinden zonder de eindeloze zoektocht. Binnen de drie minuten matcht het algoritme van TableFixr je met vijf topresultaten in de buurt. De eerste feedback van de bijna 1000 testgebruikers is alvast enthousiast. Met meer dan 22.000 restaurants in hun database en een grondige kwaliteitscreening, moet TableFixr je persoonlijke assistent worden om snel de leukste restaurantjes in de buurt te ontdekken.

De nieuwe instagram voor foodies en restaurants

Aan ambitie ontbreekt het niet bij de drie zussen Astrid, Laurien en Charlotte Van den Broeck. Ze werden bekend met het Corona-initiatief “De Grootste Buurtbistro”, de campagne die mensen aanspoorde om tijdens de lockdown maaltijden af te halen bij hun favoriete restaurant. Het project werd ondersteund door mede initiatiefnemer Giveaday en partners als Google, Deliveroo, Horeca Vlaanderen en bekend gezicht Wim Opbrouck. 

Met de lancering van hun app TableFixr is het team ervan overtuigd een nieuwe hype te creëren en zo de Belgische horeca na Corona op een innovatieve manier weer in de spotlight te zetten. Ook Start it @KBC, België’s grootste startup accelerator, gelooft in dit potentieel en accepteerde het familiebedrijf, na DinnerGift, ook voor hun nieuwe concept. 

Story image

TableFixr is een sociaal netwerk voor foodies en stimuleert om op een leuke manier nieuwe restaurantjes te ontdekken. Je kunt vrienden volgen, de favorieten van foodies uit je omgeving bekijken en zo je eigen bucketlist aanvullen.  Er staan 22.000 restaurants op TableFixr en Netflix-gewijs zijn ze ingedeeld in inspiratielijstjes met thema’s waar gebruikers graag doorheen scrollen: plekjes naast het water, retro-interieur, verborgen stadstuintjes, “heilige” plaatsen of het mysterieuze Midden-Oosten. Ook een resem bekende Vlamingen zoals Koen De Bouw verklappen op TableFixr hun 10 favoriete restaurantjes. Die worden op donderdag 14 oktober, de officiële perslancering van TableFixr, op het platform onthuld.

De app wordt slimmer naarmate je hem vaker gebruikt

Wat TableFixr uniek maakt, is dat je na een leuke onboarding quiz een ‘jacht’ naar het perfecte restaurant kan starten. Ter inspiratie voor jezelf, of voor een groep. Het algoritme werkt op basis van artificiële intelligentie en houdt rekening met ieders voorkeur, favorieten, bucketlists en check ins. Vervolgens doe je een ‘draai aan het rad’ uit alle mogelijke restaurants in de buurt en wordt de groep gematcht met vijf topresultaten. De app wordt slimmer hoe vaker je hem gebruikt en schat in welke restaurants je zouden kunnen interesseren. Zo scoort een sterrenzaak in het algoritme goed voor de ene persoon, maar minder goed bij iemand die op zoek is naar iets informeler. 

“TableFixr verrast je door ook minder bekende plekjes onder de aandacht te brengen”, zegt Laurien. “De app stimuleert gebruikers om ‘secret spots’ te bezoeken of op hun bucketlist te zetten.
Story image

Een gat in de markt

In augustus ging TableFixr met minimale communicatie in testfase, en de app verspreidt zich sindsdien razendsnel. De ondertussen bijna 1000 bèta gebruikers vinden de app vlot, humoristisch en verslavend.

“Het is leuk om zoveel positieve feedback te krijgen”, zegt Astrid. “Niet alleen van onze gebruikers, maar ook van de restaurants. Sinds de testlancering komen er elke maand 300 gebruikers bij en dat beginnen de restaurants stilletjes aan te merken. Wanneer ze de app downloaden zien ze dat er al mensen zijn die hen als favoriet hebben aangeduid of op hun bucketlist hebben staan. Dat vinden ze leuk. Gek dat zo’n app nog niet bestond, vertellen ze ons.” 
Zussen Laurien, Astrid en Charlotte Van den Broeck met partner Timothy Verhaeghe (fotocredits: Joke De Nef)
Zussen Laurien, Astrid en Charlotte Van den Broeck met partner Timothy Verhaeghe (fotocredits: Joke De Nef)

Tegen eind 2022 wil TableFixr 10.000 gebruikers aantrekken. Het team werkt, ondersteund door de feedback van de testgebruikers, aan nieuwe features die de app nog handiger zullen maken voor de hospitality wereld. TableFixr wil daarna ook uitbreiden naar andere landen. 

Hoe ga je zelf met TableFixr van start?

TableFixr gebruiken is erg gemakkelijk! Download hem nu gratis in de app - of playstore. 

  • Doe de grappige, eenmalige onboarding quiz
  • Start een restaurant jacht en ontdek je eerste top 5 match
  • Nodig vrienden uit en start een restaurant jacht in groep
  • Vul je lijstje met favorieten aan
  • Volg mensen die je inspireren en vul je bucketlist aan

Voor restaurants:

  • TableFixr gebruiken is erg gemakkelijk! Download hem nu gratis in de app - of Playstore.
  • Kijk of ook jouw restaurant verschijnt in de zoekbalk. Indien niet, voeg het toe door naam en locatie in te geven. Vraag je dashboard achter de schermen aan via: hello@tablefixr.com en ontdek inzichten zoals hoe vaak jouw restaurant als favoriet is opgeslagen en hoeveel reservaties er gemaakt zijn. Deze inzichten zullen het mogelijk maken voor jou om slimme, maar vooral geïnformeerde business beslissingen te maken!

Over DinnerGift

Voor de Corona lockdown hielp het familiebedrijf DinnerGift restaurants bij de online verkoop van cadeaubons. DinnerGift is een kwaliteitslabel en focust op zaken die iets uniek hebben (keuken, concept, locatie). Ze maakt voor elk restaurant een persoonlijk design en stuurt hun cadeaubon op in een gezegelde enveloppe of digitaal per mail. Bij de start van de Corona lockdown werd DinnerGift vanuit verschillende steden gecontacteerd om alle handelaars en niet alleen horeca te helpen met een online cadeaubon. Daarom bouwden ze voor elke sector (Horeca, Winkel, Kunst&Cultuur, Beauty&Wellness) een eigen pagina met hun nieuwe platform The Gift Collection en kregen ook elk van hen een persoonlijk design voor hun cadeaubon. Daarna startten ze samen met Giveaday het initiatief De Grootste Buurtbistro. Hierbij engageerden grote partners als Google, Deliveroo, Horeca Vlaanderen en Horeca Comeback zich mee voor het project. 1890 restaurants, verspreid over 203 municipalities in Vlaanderen en Wallonië, hebben hieraan deelgenomen, meer dan 58.000 afhaalmaaltijden werden er verkocht en 1324 mensen schreven zich in voor de zogenaamde virtuele tafels om online samen te komen.


Laurien Van den Broeck
Laurien Van den Broeck Co-founder, DinnerGift
Saar Dietvorst
Saar Dietvorst Press Relations Start it @KBC

 

 

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 1000 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture en KBC. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen