Dit ongeëvenaarde draagbare stopcontact laadt al je mobiele apparatuur op met dezelfde kabel

Van je vintage platenspeler tot je nieuwste MacBook Pro, de LIFEPOWR A3 powered ze allemaal. Nu beschikbaar op crowdfunding platform IndieGoGo

  • De LIFEPOWR A3 vergemakkelijkt je leven
  • ​Het is de eerste draagbare battery pack ter wereld die de nieuwe USB-C Power Delivery standaard volledig integreert
  • USB-C PD is de nieuwste technologie op het gebied van data- en stroomtoevoer
  • De LIFEPOWR A3 werd al 30% gefund binnen de eerste 24 uur  
Antwerpen -  De Belgische startup LIFEPOWR lanceerde onlangs de LIFEPOWR A3 op IndieGoGo. Het is de eerste powerbank ter wereld die de volledige nieuwe USB-C technologie met Power Delivery integreert tot 100W. Huidige powerbankfabrikanten hebben USB-C PD nog maar tot 30W weten te implementeren. Als de nieuwe standaard connector maakt USB-C alle andere kabels en opladers overbodig. Behalve deze nieuwste technologie, heeft de A3 ook een standaard 120W stopcontact (!) en Quick Charge 3.0 technologie. De A3 werd al voor 30% gefinancieerd op IndieGoGo binnen de eerste 24 uur. LIFEPOWR heeft minstens 35k nodig om over te kunnen gaan tot productie.

Oprichter en CEO Dries Bols bedacht de LIFEPOWR A2, de voorganger van de A3, op een van zijn muziekprojecten op locatie. De A2, met zijn ingebouwde AC/DC converter en capaciteit van 99.9Wh, was de perfecte kleine generator voor stroom op locatie. Klein genoeg om overal mee naartoe te nemen en krachtig genoeg om een hele reeks aan apparatuur van stroom te voorzien: gitaarversterkers, speakers, audio mengpanelen, microfoons, keyboards,... De A2 werd gefund op IndieGoGo in 2015, en wordt momenteel overal ter wereld gebruikt door tevreden consumenten. Maar, met de opkomst van USB-C in de markt, was het noodzakelijk om de A2 een upgrade te geven.

Waarom verbetert USB-C ons leven?

  • Het is compatibel met andere nieuwe technologieën zoals Thunderbolt 3, USB 3.1 en Power Delivery, wat zorgt voor snellere data overdracht en meer power
  • ​Het is klein, multi-functioneel (data én power), universeel en maakt andere kabels overbodig
  • Het is bi-directioneel: het kan zenden en ontvangen

De IndieGoGo campagne duurt een maand. Na de campagne zal de A3 de finale ontwikkelingsfase betreden en vervolgens in productie gaan. De A3 zou in November 2017 aan alle backers wordt geleverd.

LIFEPOWR maakt deel uit van accelerator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen