Dit zijn de meest veelbelovende start-ups in Brussel

Dit zijn de meest veelbelovende start-ups in Brussel

Start it @kbc maakt 15 winnaars bekend van eerste Brusselse pitch

Dinsdag 15 september 2015 — Vandaag maakte Start it @kbc, de grootste incubator van België, de winnaars bekend van zijn eerste Brusselse ‘pitch’. Veelbelovende start-ups stelden eerder op de dag hun business-ideeën live voor aan een professionele jury. Vijftien winnaars kregen meteen de sleutel in handen van hun gloednieuwe co-working space, in het hart van de Europese wijk in Brussel. Het is al de vijfde locatie van Start it @kbc in België.

Tussen 5 augustus en 5 september dienden 28 start-ups, actief in Hi-Tech, Fin-Tech, sales, design en entertainment, hun project in bij Start it @kbc Brussel. Een professionele jury koos vandaag uiteindelijk deze ambitieuze ondernemers uit, als meest veelbelovende start-ups in Brussel:

 • Againagain!: Platform for toy subscriptions
 • AmiaSystems: Visualise, quantify and optimise factories and shop floors
 • Breadsy: A marketplace for authentic bread and pastries by people near you
 • GEV Immo: A social finance platform combining LinkedIn, Immoweb, Airbnb and Yellow pages for Africa
 • HuddleTec: An all-in-one Video Conferencing Camera optimized for small meeting rooms
 • MatchTalks: A dynamic second screen app activating fans with live polls during football matches
 • Meetsies: A social platform that helps people to organize and attend dinners at home
 • Mode4: An independent game development studio working on original productions
 • MySpecialist.be: An internet place to find and book five star solutions for a service that you need
 • Mytrack: A web application for planning with due dates and locations
 • Noho: Solution for people suffering from lymphedema, helping them to live autonomously
 • Sportyverse.com: A social network focussing on sport, allowing people to connect and exchange information
 • TextTheButler: Get what you want, whenever and where you want, just by texting The Butler
 • Youthtalks: A social platform focussing on young people
 • Zendo: First anti-stress beverage in Europe

De Brusselse start-ups maken vanaf vandaag deel uit van het Start it-netwerk. Dat telt nu 207 start-ups, verspreid over vijf vestigingen. De winnaars kunnen meteen aan de slag in de gloednieuwe co-working space in de Wetenschapsstraat 23 in Brussel. Ze kunnen er ervaringen uitwisselen met de andere start-ups.

“Onze eerste Brusselse pitch is een groot succes. We zijn heel blij met deze nieuwe lichting innovatieve ondernemers”, vertelt Katrien Dewijngaert, jurylid en co-founder van Start it @kbc. “De maar liefst 18 nationaliteiten binnen de teams weerspiegelen het internationale karakter van Brussel en verrijken Start it nog meer. Onderlinge kruisbestuiving is een van de grote sterktes van ons uitgebreide netwerk.” 

“Onze start-ups genieten van coaching en diverse opleidingsprogramma’s. Via onze partners bieden we hen specialisten en mentoren aan zodat ze van hun idee een investor ready business kunnen maken”, vult Lode Uytterschaut, eveneens jurylid en co-founder van Start it @kbc, aan.

Start it @kbc Brussel kwam tot stand in samenwerking met KBC Brussels en BetaGroup.

Next stop: Kortrijk
Sinds zijn lancering in 2013 opende Start it @kbc filialen in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en sinds vandaag dus ook Brussel. De incubator biedt intussen onderdak aan 207 start-ups en is daarmee de grootste van België. In januari 2016 opent de 6de locatie van Start it @kbc, in Kortrijk.

Intussen loopt er ook een nieuwe pitch wave. Start-ups in het hele land die een sterk idee hebben en een bedrijf uit de grond willen stampen, kunnen hun pitch nog tot en met 24 september indienen via www.startit.be.

////////

Perscontact
Voor meer informatie, inschrijvingen of interviews, contacteer:

Saar Dietvorst 
saar@contentcats.be 
+32 468 19 75 07 
@saardietvorst

Over Start it @kbc
Start it @kbc is een early stage incubator met als missie het ondersteunen en promoten van vroeg ondernemerschap in België. Sinds november 2013 vinden almaar meer innovatieve startups met een schaalbaar idee hun weg naar Start it @kbc. Intussen heeft de incubator een vaste stek in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel. In 2016 staat ook nog uitbreiding naar Kortrijk op het programma. Dankzij een uniek partnership tussen Accenture, Flanders DC, Cronos, iMinds, Mobile Vikings, KBC & lokale kennisinstellingen, kunnen gepassioneerde ondernemers er, naast gratis huisvesting, rekenen op coaching, opleiding, netwerking en een hele hoop fun. Bovendien zijn er in elke stad lokale academische partners die het netwerk verrijken. Ondertussen groeit deze krachtige community voortdurend aan met experten, mentors en nieuwe startups. Via de website startit.be kunnen start-ups zich inschrijven: ze dienen hun idee in waarna het door experten wordt geëvalueerd. Geselecteerde startups worden uitgenodigd voor een pitch en weten de avond zelf nog of ze er bij zijn.

Over KBC Brussels
KBC Brussels is het nieuwe, gezamenlijke merk van KBC en CBC in onze hoofdstad. Damien Van Renterghem, CEO van KBC Brussels: "KBC Brussels mikt specifiek op klanten en prospects die in Brussel leven of werken. Ons hoofdkantoor in het centrum van Brussel weerspiegelt perfect onze verankering in Brussel en Europa en onze verbondenheid met de wereld en onze multiculturele samenleving. Daarnaast is het dynamische karakter van Brussel ons op het lijf geschreven. We zijn een echte start-up, ontstaan uit de bank-verzekeraar KBC. En we zijn klaar om een frisse wind te laten waaien door de financiële sector in de Brusselse regio."

Over BetaGroup
BetaGroup is een non-profit organisatie en community die ondernemers en start-ups uit de tech- en webindustrie samenbrengt.
Met meer dan 8.200 leden is BetaGroup een gemeenschap van mensen met een passie voor het internet, nieuwe technologieën, e-marketing en online media. Of het nu gaat om studenten, investeerders, developers, graphic designers of e-marketeers, BetaGroup biedt een platform aan start-ups en ondernemers, die:

 • Hun producten en diensten willen voorstellen en feedback krijgen van de community;
 • Geld willen ophalen via BetaInvest, het ‘match-making’ platform tussen start-ups en investeerders;
 • Een business en technologisch partnerships willen ontwikkelen met start-ups in België en in het buitenland;
 • Nieuwe klanten willen aantrekken dankzij het BetaGroup Corporate program.