DroneGrid verwerft VITO-beeldverwerkingstechnologie

DroneGrid verwerft VITO-beeldverwerkingstechnologie

Belgische start-up gespecialiseerd in data captatie door drones gecombineerd met machine learning gaat partnership aan met VITO

Antwerpen, Leuven – DroneGrid verwerft VITO Remote Sensing-beeldverwerkingstechnologie, waardoor DroneGrid zijn leiderschap in strategische industrietakken kan versterken. Beide partijen zullen ook verder samenwerken om samen vernieuwende oplossingen aan te bieden.

DroneGrid maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. De start-up ontwikkelde een oplossing die drones en machine learning combineert om de efficiëntie van industriële workflows aanzienlijk te verhogen. Zo werden vorige zomer bijvoorbeeld meer dan 100 sites gescand om defecte zonnepanelen automatisch te detecteren en verliezen in te schatten.  

Deze injectie van technologie expertise door VITO zorgt voor een verdere verbetering van het end-to-end-platform van DroneGrid voor ondernemingen die actief zijn in energie, mijnbouw en infrastructuur. "Er zijn maar weinig leveranciers die een platform hebben dat gebaseerd is op schaalbaarheid en eenvoud. De oplossing van DroneGrid geniet al het vertrouwen van industrieleiders omdat we op maat gemaakte oplossingen ontwikkelen die specifiek afgestemd zijn op hun behoeften", vertelt Vishal Punamiya, CEO bij DroneGrid. "De implementatie van deze technologie zorgt voor een verdere versterking van ons engagement om oplossingen van wereldklasse te leveren."

VITO en DroneGrid zullen nauw blijven samenwerken om meer vernieuwende oplossingen aan te bieden op de markt.

Dronegrid’s platform ook beschikbaar voor VITO klanten
VITO Remote Sensing kan ook het industriële platform van DroneGrid ontplooien voor haar klanten over de hele wereld. "Dankzij dit technologisch partnerschap kunnen we onze klanten een volledige end-to-end-oplossing aanbieden. Een oplossing die enerzijds is gebaseerd op VITO’s jarenlange ervaring met drone-beeldverwerking en anderzijds op het ondernemingsplatform van DroneGrid dat een unieke en eenvoudige oplossing vormt. We zijn blij dat vele jaren onderzoek en expertise worden geïmplementeerd in een nieuw klantgericht platform", zegt Jürgen Decloedt, Business Developer bij VITO.

De voorbereidende fase voor het partnerschap duurde meer dan een jaar, maar dit partnerschap is dan ook echt uniek in de industriesector. De twee organisaties bieden nu grensverleggende producten en oplossingen aan hun klanten aan.

////

Over DroneGrid
DroneGrid werd opgericht in 2016 en is snel uitgegroeid tot een Europese leider met zijn end-to-end-droneplatform voor ondernemingen die actief zijn in energie, mijnbouw en infrastructuur. Met honderden reeds ontplooide locaties in verschillende landen helpen de oplossingen van DroneGrid, die specifiek afgestemd zijn op bepaalde industrietakken, ondernemingen om hun operationele efficiëntie te verhogen, want ze krijgen toegang tot nauwkeurige luchtinformatie in een flexibel maar schaalbaar pakket.

Over VITO Remote Sensing
VITO is een toonaangevend, internationaal onderzoeks- en adviescentrum. Het reikt kennis en technologische innovaties aan die de transitie naar een duurzamere samenleving faciliteren. Dit doen we op het vlak van energie, chemie, materialen, gezondheidstechnologie en landgebruik.

Als onderdeel van VITO biedt VITO Remote Sensing expertise, kennis, gegevens en diensten aan voor verschillende end-to-end aardobservatieoplossingen en maakt het mogelijk om de meerwaarde van Remote Sensing te benutten als belangrijke factor in onze ruimte-economie.

VITO Remote Sensing helpt de waterkwaliteit vanuit de ruimte te meten, de opbrengst van oogsten te voorspellen door meerdere aardobservatiedata te combineren, en nog veel meer.

Contacteer ons
Thomas-Louis de Lophem Head of Operations, DroneGrid
Kristin Geboers Head of Marketing & Communications, VITO
Thomas-Louis de Lophem Head of Operations, DroneGrid
Kristin Geboers Head of Marketing & Communications, VITO
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen