DroneGrid verwerft VITO-beeldverwerkingstechnologie

DroneGrid verwerft VITO-beeldverwerkingstechnologie

Belgische start-up gespecialiseerd in data captatie door drones gecombineerd met machine learning gaat partnership aan met VITO

Antwerpen, Leuven – DroneGrid verwerft VITO Remote Sensing-beeldverwerkingstechnologie, waardoor DroneGrid zijn leiderschap in strategische industrietakken kan versterken. Beide partijen zullen ook verder samenwerken om samen vernieuwende oplossingen aan te bieden.

DroneGrid maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. De start-up ontwikkelde een oplossing die drones en machine learning combineert om de efficiëntie van industriële workflows aanzienlijk te verhogen. Zo werden vorige zomer bijvoorbeeld meer dan 100 sites gescand om defecte zonnepanelen automatisch te detecteren en verliezen in te schatten.  

Deze injectie van technologie expertise door VITO zorgt voor een verdere verbetering van het end-to-end-platform van DroneGrid voor ondernemingen die actief zijn in energie, mijnbouw en infrastructuur. "Er zijn maar weinig leveranciers die een platform hebben dat gebaseerd is op schaalbaarheid en eenvoud. De oplossing van DroneGrid geniet al het vertrouwen van industrieleiders omdat we op maat gemaakte oplossingen ontwikkelen die specifiek afgestemd zijn op hun behoeften", vertelt Vishal Punamiya, CEO bij DroneGrid. "De implementatie van deze technologie zorgt voor een verdere versterking van ons engagement om oplossingen van wereldklasse te leveren."

VITO en DroneGrid zullen nauw blijven samenwerken om meer vernieuwende oplossingen aan te bieden op de markt.

Dronegrid’s platform ook beschikbaar voor VITO klanten
VITO Remote Sensing kan ook het industriële platform van DroneGrid ontplooien voor haar klanten over de hele wereld. "Dankzij dit technologisch partnerschap kunnen we onze klanten een volledige end-to-end-oplossing aanbieden. Een oplossing die enerzijds is gebaseerd op VITO’s jarenlange ervaring met drone-beeldverwerking en anderzijds op het ondernemingsplatform van DroneGrid dat een unieke en eenvoudige oplossing vormt. We zijn blij dat vele jaren onderzoek en expertise worden geïmplementeerd in een nieuw klantgericht platform", zegt Jürgen Decloedt, Business Developer bij VITO.

De voorbereidende fase voor het partnerschap duurde meer dan een jaar, maar dit partnerschap is dan ook echt uniek in de industriesector. De twee organisaties bieden nu grensverleggende producten en oplossingen aan hun klanten aan.

////

Over DroneGrid
DroneGrid werd opgericht in 2016 en is snel uitgegroeid tot een Europese leider met zijn end-to-end-droneplatform voor ondernemingen die actief zijn in energie, mijnbouw en infrastructuur. Met honderden reeds ontplooide locaties in verschillende landen helpen de oplossingen van DroneGrid, die specifiek afgestemd zijn op bepaalde industrietakken, ondernemingen om hun operationele efficiëntie te verhogen, want ze krijgen toegang tot nauwkeurige luchtinformatie in een flexibel maar schaalbaar pakket.

Over VITO Remote Sensing
VITO is een toonaangevend, internationaal onderzoeks- en adviescentrum. Het reikt kennis en technologische innovaties aan die de transitie naar een duurzamere samenleving faciliteren. Dit doen we op het vlak van energie, chemie, materialen, gezondheidstechnologie en landgebruik.

Als onderdeel van VITO biedt VITO Remote Sensing expertise, kennis, gegevens en diensten aan voor verschillende end-to-end aardobservatieoplossingen en maakt het mogelijk om de meerwaarde van Remote Sensing te benutten als belangrijke factor in onze ruimte-economie.

VITO Remote Sensing helpt de waterkwaliteit vanuit de ruimte te meten, de opbrengst van oogsten te voorspellen door meerdere aardobservatiedata te combineren, en nog veel meer.

Contacteer ons
Thomas-Louis de Lophem Head of Operations, DroneGrid
Kristin Geboers Head of Marketing & Communications, VITO
Thomas-Louis de Lophem Head of Operations, DroneGrid
Kristin Geboers Head of Marketing & Communications, VITO
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen