Eerste digitaal platform voor advocatuur helpt je aan de juiste advocaat

Eerste digitaal platform voor advocatuur helpt je aan de juiste advocaat

Advocas.be geeft onafhankelijk advies en transparante prijzen

Gent – Advocas.be lanceert vandaag het eerste onafhankelijke digitale platform in België waar advocaten en cliënten elkaar vinden. Wie op zoek is naar een advocaat wordt aan de hand van enkele slimme vragen snel, efficiënt én gratis gelinkt aan de juiste profielen. Het digitaal platform geeft advocaten anderzijds de kans zich digitaal te profileren en in contact te komen met nieuwe cliënten.

“Advocas.be is de eerste stap naar efficiënte digitale advocatuur in België”, zegt Edgar Warmoes, medeoprichter van Advocas.be. “We helpen mensen snel en gemakkelijk de juiste advocaat voor hun probleem te vinden en bieden hen inzicht in de tarieven. Daarnaast brengen we advocaten in contact met potentiële cliënten.”  

Aan de hand van een slimme vragenlijst beschrijf je jouw probleem en wijst Advocas.be je meteen de weg naar de gespecialiseerde advocaten in je regio. Gratis, vertrouwelijk en met een transparant prijzenoverzicht. Is er een ‘match’ en heb je een advocaat geselecteerd? Pas dan krijgt die jouw contactgegevens te zien. Zo vind je snel en anoniem de juiste advocaat voor je zaak.

Advocas.be werd afgetoetst bij de Orde van Advocaten en staat garant voor onafhankelijk advies en het volgen van de deontologische codes die gelden binnen de advocatuur.

Profielpagina voor advocaten
Advocas.be geeft ook advocaten een duwtje in de rug. Het platform biedt al meer dan 9.000 advocaten een onafhankelijk portaal om zich digitaal te profileren, zonder zelf te moeten investeren in een website. Bovendien zorgt Advocas.be voor de digitale marketing, zodat de advocaten een breder publiek bereiken.

Met ongeveer 1 advocaat per 1.000 inwoners is het aanbod op de Belgische juridische markt erg groot. Beginnende advocaten hebben het daardoor vaak moeilijk om nieuw cliënteel te werven. Advocaten die zich nog willen registreren, kunnen dat via https://www.advocas.be/registreer/advocaat.

Juridische kennisdatabase
Naast het digitale platform geeft Advocas.be een antwoord op de meest voorkomende juridische vragen. Het beschikt daarvoor over een uitgebreide kennisdatabase.

“We leggen elk probleem interactief en in mensentaal uit met heldere infographics en video’s”, zegt Edgar Warmoes. “Bezoekers kunnen met hun eerste vragen terecht op het platform en de advocaten kunnen hun vragen beantwoorden.”

Advocas.be brengt zo vraag en aanbod binnen de advocatuur digitaal in kaart en blijft innoveren. Het platform optimaliseert momenteel de communicatie tussen cliënt en advocaat.

Advocas.be maakt deel uit van accelerator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Over Advocas
Advocas.be is een onafhankelijk online platform dat met innovatieve digitale oplossingen advocaten efficiënt in contact brengt met potentiële cliënten. Advocas.be bevat meer dan 9.000 gespecialiseerde advocaten. Wie op zoek is naar een advocaat in zijn/haar regio vindt via Advocas.be snel en makkelijk de juiste advocaat voor zijn/haar probleem, met transparante prijzen. Advocas.be werd opgericht door Edgar Warmoes en Thomas Van Roy. www.advocas.be

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen