Eerste drone café ter wereld opent met hulp van Belgische Pop Up School

Vrijdag 22 april 2016 — ANTWERPEN - Op 23 en 24 april opent het eerste dronecafé ter wereld de deuren in Eindhoven. Sint Lucas Antwerpen, de Antwerpse creatieve studio en start-up superserieus, Technische Universiteit Eindhoven, Blue Jay Eindhoven en projectstudio Cornelis Serveert bundelden de krachten in een Pop Up School om de lancering voor te bereiden. Organisator Blue Jay Eindhoven vroeg de Pop Up School om een antwoord te vinden op de vraag hoe het café drankjes per drone kan serveren en hoe het hun gasten mee kan laten nadenken over de toekomst en technologie.

Serverende drones

Zaterdag 23 april en zondag 24 april kunnen bezoekers van Blue Jay Eindhoven zich laten bedienen door drones. Het Drone Cafe is een initiatief van een team van 20 TU/e-studenten dat een jaar bouwde aan een autonome drone die ons alledaagse leven in de toekomst zal ondersteunen. Het Drone Cafe, onderdeel van het Dream & Dare lustrumfestival van Technische Universiteit Eindhoven, geeft het publiek een voorproefje van deze drones. 

Pop Up School: studenten zetten schouders onder maatschappelijke vraagstukken

Hoe kan het Drone Cafe meer zijn dan een bijzondere showcase en publiek kritisch laten nadenken over de rol en wenselijkheid van technologische innovatie in hun eigen toekomst?

In een vierdaags traject dat werd gecoached door projectstudio Cornelis Serveert zetten 7 studenten van Sint Lucas Antwerpen, verenigd in de Pop Up School, hun schouders onder dit maatschappelijke vraagstuk. Krachten werden gebundeld, inzichten werden gedeeld. Resultaat; een bijzondere installatie die cafégasten uitdaagt speculatieve scenario’s en fantasiën over de toekomst te delen. Het resultaat is het komende weekend te zien in Blue Jay Eindhoven. 

Het coaching traject maakt deel uit van een groter project, de Pop Up School. De Pop Up School is geïnitieerd door Sint Lucas Antwerpen en wordt begeleid door het Belgische creatieve agentschap superserieus. De school wil creatieve, hoogopgeleide jongeren doen inzien dat ze met hun verworven talenten veel breder terechtkunnen dan in het traditionele werkveld. Op die manier wordt er opnieuw werkgelegenheid gecreëerd en zet jong talent inzichten om in maatschappelijke impact.

Het drone café opent op zaterdag 23 & zondag 24 april in Eindhoven als onderdeel van het Dream and Dare festival, ter ere van het 60-jarige bestaan van de Technische Universiteit Eindhoven. 

Nieuwe projecten Pop Up School

De Belgische Pop Up School zal zich de komende maanden ook richten op andere toekomstgerichte vraagstukken. Sint Lucas Antwerpen en creatief agentschap superserieus gaan daarvoor onder andere in zee met Born In Antwerp, Axel Enthoven en Pantopicon

Organisaties met een interessante toekomstgerichte vraagstelling die beroep willen doen op de Pop Up School, mogen hiervoor contact opnemen met matthijs@superserieus.be.

 

Partners Pop Up School – Drone Café
Projectstudio Cornelis Serveert
Technische Universiteit Eindhoven
Het Blue Jay team

Deelnemers Pop Up School:
Robin Schijfs, Suzanne Van Gaal, Luka Godon, Yalenka De Zutter, Nele Van Brabant , Lore De Decker, Chelsea De Voecht

Partners Pop Up School
Sint Lucas Antwerpen
Karel De Grote Hogeschool
Creatieve studio – superserieus

///////

Perscontact: 
Wenst u meer informatie over de Pop Up School, neem dan contact op met:

Matthijs De Block
superserieus
Matthijs@superserieus.be
+32 499 33 01 36


Over superserieus
Superserieus is een Antwerpse studio opgericht op 10 Juni 2015 door art director & ceo Matthijs De Block. Superserieus focust op branding. Dat gaat van het vormgeven van logo’s tot animatie en de look & feel van apps. Intern werkt superserieus alléén samen met jong talent. Zo geven ze jongeren een gezicht en de energie om hun skills op de kaart te zetten.  Naast branding brengt superserieus jongeren met verschillende profielen samen om te brainstormen over opportuniteiten of problemen binnen een organisatie. Superserieus maakt deel uit van incubator Start it @kbc die start-ups helpt hun ondernemersidee waar te maken.

 

The world first drone cafe -- Press Video