Fibricheck wint prestigieuze award op grootste cardiologisch congres ter wereld

Fibricheck wint prestigieuze award op grootste cardiologisch congres ter wereld

Limburgse start-up zet digitale gezondheidszorg op de kaart tijdens ESC Congress 2017

Fibricheck heeft op het ESC 2017 (European Society of Cardiology), het grootste en belangrijkste cardiologisch congres ter wereld, de award voor Best Digital Health Company gewonnen. De Limburgse start-up nam het in Barcelona op tegen 18 andere digital health finalisten. Uiteindelijk werd de Belgische app om hartritmestoornissen vroegtijdig te detecteren, verkozen tot meest innovatieve toepassing binnen de digitale gezondheidszorg.

Van 26 tot 30 augustus woonden meer dan 30.000 cardiologen uit de hele wereld lezingen en presentaties bij op het ESC Congress 2017 in Barcelona, het grootste cardiologisch congres ter wereld. Voor het eerst werd op het congres ruime aandacht besteed aan digitale gezondheidszorg, met als kers op de taart de Award Best Digital Health Company voor het meest veelbelovende project.

Fibricheck is de eerste medisch geaccrediteerde oplossing die via een app op je smartphone in staat is om vroegtijdig hartritmestoornissen op te sporen. In een wedstrijd namen ze het op tegen andere bedrijven in de sector (detectie hartritmestoornissen) en gingen ze uiteindelijk met de prijs naar huis.          

Lars Grieten, CEO en Co-Founder FibriCheck: "We zijn uiteraard erg trots op deze award. Dit geeft een extra motivatieboost aan het hele team. We hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt om aan te tonen dat mobiele gezondheidszorg een belangrijke aanvulling is op de algemene gezondheidszorg. Dat we onze toepassing aan 30.000 professionals van over de hele wereld hebben kunnen voorstellen, is van onschatbare waarde en heeft onze toepassing internationaal weer wat meer op de kaart gezet.”

FibriCheck (Qompium NV), spin-off van ZOL en UHasselt gevestigd op de Corda Campus in Hasselt, is ontstaan vanuit de visie dat de alomtegenwoordige mobiele technologie het potentieel heeft om de huidige zorgpaden te ondersteunen en verbeteren. FibriCheck, een software-only oplossing, is een medisch gecertificeerde screening en monitoring applicatie op voorschrift voor de detectie van onregelmatige hartritmestoornissen, zoals voorkamerfibrillatie.

Bluehealth Innovation Center en Happy Aging hebben FibriCheck bijgestaan van het prille begin. Ook wordt FibriCheck ondersteund door IMEC en accelerator Start it@kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunen. Begin dit jaar haalde Fibricheck kapitaal op van LRM, Volta Ventures en een aantal private investeerders, met het oog op verdere acceleratie en internationalisatie.

Contacteer ons
Bieke Van Gorp Co-Founder Fibricheck
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen