Fintech start-up Aeco maakt fiscale regels digitaal toegankelijk via Tax API

Fintech start-up Aeco maakt fiscale regels digitaal toegankelijk via Tax API

Leuven, 15 maart 2021 - Aeco, een fintech start-up gespecialiseerd in fiscale regelgeving, lanceert vandaag haar ‘Tax API’. Het softwareplatform maakt fiscale expertise digitaal toegankelijk en eenvoudig voor bedrijven via een SaaS-model.

De wereldwijde markt voor fiscale technologie groeide in 2020 met meer dan 200% volgens legale dataexpert Legalcomplex. De drie broers Aertgeerts achter de Fintech start-up Aeco bundelden hun ervaringen in de tech, fiscale en wetenschappelijke wereld met de ontwikkeling van een Tax API, een primeur in de sector. Het bedrijf wordt begeleid door België's grootste accelerator Start it @KBC.

Dankzij de software van Aeco kunnen bedrijven fiscale digitale toepassingen aanbieden aan hun klanten. Denk bijvoorbeeld aan een bank die via haar banking app fiscale tips kan geven, of aan boekhouders die live fiscale inzichten bij de cijfers van hun klanten willen aanbieden.

Betaalbare fiscale expertise voor iedereen

Thomas Aertgeerts, mede-oprichter van Aeco was in een vorig leven fiscaal advocaat voor toonaangevende advocatenkantoren als Stibbe en Tiberghien en stelde vast dat bedrijven er niet in slagen om fiscale expertise efficiënt te digitaliseren. Aeco wil fiscale expertise toegankelijk maken voor iedereen, niet enkel voor wie een dure fiscale expert kan betalen. Dit is de snelste weg om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Aeco ontzorgt bedrijven waardoor ze fiscale toepassingen kunnen ontwikkelen zonder eerst de expertise te moeten digitaliseren. Aeco biedt fiscale expertise volledig digitaal aan via een SaaS model.

Mede-oprichter Thomas: “Bedrijven kunnen nieuwe applicaties daardoor veel sneller ontwikkelen en moeten geen fiscale experts meer inhuren. Bovendien is de fiscale  expertise via het Aeco-platform altijd up to date, wat hen een hoop tijd bespaart. De Tax API kan je in feite zien als een digitaal wetboek.”

Kapitaalronde om verder te groeien.

Aeco biedt vandaag fiscale expertise rond loonoptimalisatie voor zelfstandigen aan. In de tweede helft van 2021 zal het bedrijf zijn softwarepakket uitbreiden met fiscale regelgeving voor werknemers en pensioenen. Aeco wil in 2021 haar activiteiten opschalen en knoopt hiervoor gesprekken aan met strategische investeerders.

“Bedoeling is om snel nog meer fiscale expertise toe te voegen en uit te breiden naar andere landen”, aldus Ruben Aertgeerts .


Over Aeco
Aeco is een Leuvense tech start-up die zich richt op de fiscale en juridische markt en werd opgericht door drie broers met complementaire profielen. Thomas is advocaat, Arnout burgerlijk ingenieur en Ruben fysicus. Samen ontwikkelden ze een innovatieve manier om programmatisch met wetgeving om te gaan. Hun doel is om fiscale en juridische expertise aan een zo breed mogelijk publiek te kunnen aanbieden zonder daarvoor een dure expert te moeten raadplegen.

De documentatie rond de Tax API is publiek beschikbaar via de website https://www.taxtechnology.be/api

Maxene Willems
Maxene Willems Press Relations Start it @KBC

 

 

 

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 1000 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture en KBC. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen