Frizby, de nieuwe HR-app die komaf maakt met jaarlijkse evaluaties

Frizby, de nieuwe HR-app die komaf maakt met jaarlijkse evaluaties

BRUSSEL, In de meeste bedrijven vinden traditioneel halfjaarlijkse evaluatiegesprekken plaats. De Brusselse start-up Frizby heeft een app ontwikkeld waarmee ze het hele beoordelingsmodel grondig verandert. De app vereenvoudigt het uitwisselen van feedback tussen collega’s doorheen het jaar. Je kunt objectieven op korte en middellange termijn vaststellen en persoonlijke vooruitgang visualiseren. De app zet bovendien in op meerdere informele gesprekken tussen werknemers en leidinggevenden. Op die manier kunnen bedrijven hun interne communicatie en het welzijn van hun werknemers verbeteren. En dat heeft een positief effect op de resultaten van het bedrijf.

De meeste werknemers én leidinggevenden kijken niet echt uit naar de (semi)jaarlijkse evaluatiegesprekken. Sam Boribon, medeoprichter van Frizby en voormalig consultant bij Ernst & Young: "Interviews zijn vandaag vooral gericht op mogelijke salarisverhogingen. Maar zo’n benadering zet de ontwikkeling van de medewerker niet centraal, en verbindt bovendien feedback en compensatie te sterk met elkaar."

Frizby neemt afstand van het jaarlijkse evaluatiemodel en ontwikkelde een flexibel model waarbij interviews tussen werknemers en leidinggevende frequenter en minder formeel worden. Die momenten zijn niet gericht op een beoordeelde evaluatie of een salarisverhoging, maar maken het mogelijk om uitdagingen op te sporen, vooruitgang van doelstellingen te bespreken en op korte termijn nieuwe doelstellingen te bepalen.

Het platform van Frizby is een ergonomische digitale oplossing waarmee iedereen op elk moment feedback kan sturen of vragen aan collega's. Die info kan dan achteraf gebruikt worden als discussiemiddel tussen leidinggevende en werknemers.

Een oplossing op maat voor nieuwe generaties
Frizby doet de angst voor een evaluatie wegnemen. Feedback wordt vanzelfsprekend én een bron van motivatie en erkenning.

Sam Boribon, medeoprichter van Frizby: “De jongere generatie medewerkers heeft meer nood aan regelmatige feedback, en is heel erg vertrouwd met apps die gebaseerd zijn op directe feedback. Bedrijven zullen hun evaluatieprocessen daarom dynamischer moeten maken. Met Frizby hebben ze daar een uitstekende tool voor in handen.”

Frizby haalde een eerste financiering van Digital Attraxion binnen en maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt. Syntra en Huggys Bar zijn enkele van de bedrijven die de app momenteel gebruiken.

De start-up wil in het komende jaar nog  meer kmo's bereiken en op termijn uitbreiden naar de buurlanden. HR-medewerkers die de app willen proberen, kunnen deze op aanvraag gratis testen via www.frizby.co.

Contacteer ons
Sam Boribon CEO & co-founder, Frizby
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen