Gamen voor betere examenresultaten

Start-up Kayzr lanceert gamewedstrijd als ontspanning tussen het blokken door

Gent - Gamingplatform Kayzr lanceert een gigantisch online toernooi om studenten aan te zetten om te gamen als pauze tussen het blokken door. Tijdens de Blokranking, gesteund door voedingsmerk Knorr, spelen studenten elke dag één wedstrijd van hun favoriete game tegen andere blokkende studenten. De studenten met de beste examenresultaten, ontvangen op het einde de mooiste prijzen.

Start-up Kayzr maakt deel uit van incubator Start it @kbc. Via het platform van Kayzr kunnen spelers zich inschrijven voor het Knorr Blokranking toernooi, dat deze week start. Vanaf dan gaan de deelnemende studenten dagelijks één wedstrijd aan. Je score wordt bijgehouden in een ranking, en op het einde van het spel ontvang je een beloning op basis van je plaats in die ranking. Daarnaast zullen studenten hun beloning kunnen verbeteren aan de hand van hun examenresultaten.

Met de Blokranking speelt elke speler dagelijks één wedstrijd van zijn favoriete videogame. Van alle games op het platform duurt een gemiddeld potje tussen de 15 en 45 minuten. Exact de lengte van de aflevering van je favoriete serie.

“Omdat we echt wel een pauze willen aanbieden en het natuurlijk niet de bedoeling is om de studenten van het leren af te houden, hebben we ervoor gezorgd dat elke deelnemer slechts één wedstrijd per dag kan spelen, en dit telkens om 20u30. Een uur waarop de meeste studenten een ruime pauze nemen.” aldus Freek Borghraef, co-founder van Kayzr.

Gamen om te ontspannen
Het lijkt wel de omgekeerde wereld: studenten aanzetten om te gamen tijdens de blokperiode. Toch klopt dat niet, zeggen de oprichters van Kayzr.

Freek Borghraef, co-founder van Kayzr: “Gamen is een vorm van ontspanning, naast alle andere. En tijdens de blok heb je ontspanning nodig. Eén uurtje gamen na een stevige dag blokken, is net hetzelfde als een uurtje naar Thuis of Familie kijken, zoals zoveel studenten doen. Gamen heeft vaak een negatieve bijklank, en toch groeit het aantal gamers in België en Nederland jaar na jaar. Op ons platform zijn we op één jaar tijd van nul naar meer dan 20.000 spelers gegaan."

Zin gekregen om deel te nemen aan de Knorr Blok Ranking? Alle informatie op http://bit.ly/blokranking

Over Kayzr
Om Belgische en Nederlandse gamers een lokaal speelveld te geven, organiseert Kayzr dagelijkse toernooien voor de populairste videogames. De gamewereld heeft immers een soort Champions League, net zoals in het voetbal. Alleen was er tot op heden voor het gamen nog geen lokale ondersteuning en competitie, zoals dat het geval is in het voetbal met de Jupiler Pro League of de nationale en provinciale reeksen. De topspelers in de gamewereld verdienen tot honderdduizend euro per toernooi. De wereldwijde prijzenpot van eSports (het competitief gamen), bedroeg in 2016 liefst 61 miljoen euro.

Door deel te nemen aan toernooien verdienen gamers de virtuele Kayzr coin, waarmee ze in de webshop allerlei producten kunnen aankopen. Die producten worden aangeboden door merken zoals Knorr, Jupiler, Kinepolis en Game Mania. Op deze manier biedt Kayzr voor elke speler, recreatief of professioneel, een verdienmodel aan.

Kayzr is het grootste BeNeLux platform dat een verdienmodel én weg naar de top aanbiedt voor elke gamer, van casual tot professioneel. Aan de hand van dagelijkse toernooien van de populairste competitieve online games stijgen of dalen gamers in de ranking en verdienen ze virtuele Kayzr coins. Deze kunnen ze spenderen in de Kayzr webshop.

Kayzr maakt deel uit van incubators Start it @kbc en The Birdhouse, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunen.
Ga voor meer info naar www.kayzr.com.

Contacteer ons
Davy De Groote PR verantwoordelijke Kayzr
Davy De Groote PR verantwoordelijke Kayzr
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen