Gamen voor betere examenresultaten

Start-up Kayzr lanceert gamewedstrijd als ontspanning tussen het blokken door

Woensdag 7 juni 2017 — Gent - Gamingplatform Kayzr lanceert een gigantisch online toernooi om studenten aan te zetten om te gamen als pauze tussen het blokken door. Tijdens de Blokranking, gesteund door voedingsmerk Knorr, spelen studenten elke dag één wedstrijd van hun favoriete game tegen andere blokkende studenten. De studenten met de beste examenresultaten, ontvangen op het einde de mooiste prijzen.

Start-up Kayzr maakt deel uit van incubator Start it @kbc. Via het platform van Kayzr kunnen spelers zich inschrijven voor het Knorr Blokranking toernooi, dat deze week start. Vanaf dan gaan de deelnemende studenten dagelijks één wedstrijd aan. Je score wordt bijgehouden in een ranking, en op het einde van het spel ontvang je een beloning op basis van je plaats in die ranking. Daarnaast zullen studenten hun beloning kunnen verbeteren aan de hand van hun examenresultaten.

Met de Blokranking speelt elke speler dagelijks één wedstrijd van zijn favoriete videogame. Van alle games op het platform duurt een gemiddeld potje tussen de 15 en 45 minuten. Exact de lengte van de aflevering van je favoriete serie.

“Omdat we echt wel een pauze willen aanbieden en het natuurlijk niet de bedoeling is om de studenten van het leren af te houden, hebben we ervoor gezorgd dat elke deelnemer slechts één wedstrijd per dag kan spelen, en dit telkens om 20u30. Een uur waarop de meeste studenten een ruime pauze nemen.” aldus Freek Borghraef, co-founder van Kayzr.

Gamen om te ontspannen
Het lijkt wel de omgekeerde wereld: studenten aanzetten om te gamen tijdens de blokperiode. Toch klopt dat niet, zeggen de oprichters van Kayzr.

Freek Borghraef, co-founder van Kayzr: “Gamen is een vorm van ontspanning, naast alle andere. En tijdens de blok heb je ontspanning nodig. Eén uurtje gamen na een stevige dag blokken, is net hetzelfde als een uurtje naar Thuis of Familie kijken, zoals zoveel studenten doen. Gamen heeft vaak een negatieve bijklank, en toch groeit het aantal gamers in België en Nederland jaar na jaar. Op ons platform zijn we op één jaar tijd van nul naar meer dan 20.000 spelers gegaan."

Zin gekregen om deel te nemen aan de Knorr Blok Ranking? Alle informatie op http://bit.ly/blokranking

Over Kayzr
Om Belgische en Nederlandse gamers een lokaal speelveld te geven, organiseert Kayzr dagelijkse toernooien voor de populairste videogames. De gamewereld heeft immers een soort Champions League, net zoals in het voetbal. Alleen was er tot op heden voor het gamen nog geen lokale ondersteuning en competitie, zoals dat het geval is in het voetbal met de Jupiler Pro League of de nationale en provinciale reeksen. De topspelers in de gamewereld verdienen tot honderdduizend euro per toernooi. De wereldwijde prijzenpot van eSports (het competitief gamen), bedroeg in 2016 liefst 61 miljoen euro.

Door deel te nemen aan toernooien verdienen gamers de virtuele Kayzr coin, waarmee ze in de webshop allerlei producten kunnen aankopen. Die producten worden aangeboden door merken zoals Knorr, Jupiler, Kinepolis en Game Mania. Op deze manier biedt Kayzr voor elke speler, recreatief of professioneel, een verdienmodel aan.

Kayzr is het grootste BeNeLux platform dat een verdienmodel én weg naar de top aanbiedt voor elke gamer, van casual tot professioneel. Aan de hand van dagelijkse toernooien van de populairste competitieve online games stijgen of dalen gamers in de ranking en verdienen ze virtuele Kayzr coins. Deze kunnen ze spenderen in de Kayzr webshop.

Kayzr maakt deel uit van incubators Start it @kbc en The Birdhouse, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunen.
Ga voor meer info naar www.kayzr.com.

Davy De Groote PR verantwoordelijke Kayzr