Gamen voor betere examenresultaten

Start-up Kayzr lanceert gamewedstrijd als ontspanning tussen het blokken door

Gent - Gamingplatform Kayzr lanceert een gigantisch online toernooi om studenten aan te zetten om te gamen als pauze tussen het blokken door. Tijdens de Blokranking, gesteund door voedingsmerk Knorr, spelen studenten elke dag één wedstrijd van hun favoriete game tegen andere blokkende studenten. De studenten met de beste examenresultaten, ontvangen op het einde de mooiste prijzen.

Start-up Kayzr maakt deel uit van incubator Start it @kbc. Via het platform van Kayzr kunnen spelers zich inschrijven voor het Knorr Blokranking toernooi, dat deze week start. Vanaf dan gaan de deelnemende studenten dagelijks één wedstrijd aan. Je score wordt bijgehouden in een ranking, en op het einde van het spel ontvang je een beloning op basis van je plaats in die ranking. Daarnaast zullen studenten hun beloning kunnen verbeteren aan de hand van hun examenresultaten.

Met de Blokranking speelt elke speler dagelijks één wedstrijd van zijn favoriete videogame. Van alle games op het platform duurt een gemiddeld potje tussen de 15 en 45 minuten. Exact de lengte van de aflevering van je favoriete serie.

“Omdat we echt wel een pauze willen aanbieden en het natuurlijk niet de bedoeling is om de studenten van het leren af te houden, hebben we ervoor gezorgd dat elke deelnemer slechts één wedstrijd per dag kan spelen, en dit telkens om 20u30. Een uur waarop de meeste studenten een ruime pauze nemen.” aldus Freek Borghraef, co-founder van Kayzr.

Gamen om te ontspannen
Het lijkt wel de omgekeerde wereld: studenten aanzetten om te gamen tijdens de blokperiode. Toch klopt dat niet, zeggen de oprichters van Kayzr.

Freek Borghraef, co-founder van Kayzr: “Gamen is een vorm van ontspanning, naast alle andere. En tijdens de blok heb je ontspanning nodig. Eén uurtje gamen na een stevige dag blokken, is net hetzelfde als een uurtje naar Thuis of Familie kijken, zoals zoveel studenten doen. Gamen heeft vaak een negatieve bijklank, en toch groeit het aantal gamers in België en Nederland jaar na jaar. Op ons platform zijn we op één jaar tijd van nul naar meer dan 20.000 spelers gegaan."

Zin gekregen om deel te nemen aan de Knorr Blok Ranking? Alle informatie op http://bit.ly/blokranking

Over Kayzr
Om Belgische en Nederlandse gamers een lokaal speelveld te geven, organiseert Kayzr dagelijkse toernooien voor de populairste videogames. De gamewereld heeft immers een soort Champions League, net zoals in het voetbal. Alleen was er tot op heden voor het gamen nog geen lokale ondersteuning en competitie, zoals dat het geval is in het voetbal met de Jupiler Pro League of de nationale en provinciale reeksen. De topspelers in de gamewereld verdienen tot honderdduizend euro per toernooi. De wereldwijde prijzenpot van eSports (het competitief gamen), bedroeg in 2016 liefst 61 miljoen euro.

Door deel te nemen aan toernooien verdienen gamers de virtuele Kayzr coin, waarmee ze in de webshop allerlei producten kunnen aankopen. Die producten worden aangeboden door merken zoals Knorr, Jupiler, Kinepolis en Game Mania. Op deze manier biedt Kayzr voor elke speler, recreatief of professioneel, een verdienmodel aan.

Kayzr is het grootste BeNeLux platform dat een verdienmodel én weg naar de top aanbiedt voor elke gamer, van casual tot professioneel. Aan de hand van dagelijkse toernooien van de populairste competitieve online games stijgen of dalen gamers in de ranking en verdienen ze virtuele Kayzr coins. Deze kunnen ze spenderen in de Kayzr webshop.

Kayzr maakt deel uit van incubators Start it @kbc en The Birdhouse, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunen.
Ga voor meer info naar www.kayzr.com.

Contacteer ons
Davy De Groote PR verantwoordelijke Kayzr
Davy De Groote PR verantwoordelijke Kayzr
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen