Skip to Content
Gents beautymerk MŌRO Essentials lanceert als eerste verzorgingsproducten op poederbasis in België

Gents beautymerk MŌRO Essentials lanceert als eerste verzorgingsproducten op poederbasis in België

Gent, 10 september 2021 – Voor het eerst in ons land lanceert het gloednieuwe beautymerk MŌRO Essentials schoonheidsproducten op poederbasis. Je maakt  je eigen hand zeep of douchegel door poeder te mengen met kraantjeswater in een glazen, herbruikbare fles: een duurzaam en vernieuwend concept. Oprichters Yasmine Mili en Katrien De Clerck starten deze week hun voorverkoop campagne. Met hun producten komen ze tegemoet aan de vraag van consumenten naar meer duurzame producten, zonder te moeten inboeten op comfort.

“We waren vaak teleurgesteld in onze zoektocht naar duurzame alternatieven in de badkamer, en hadden altijd het gevoel te moeten inleveren op gebruiksgemak”, aldus Yasmine Mili en Katrien De Clerck. “Net als ons zoeken almaar meer consumenten manieren om hun levensstijl in positieve zin aan te passen aan onze planeet.”

Gedreven door de overtuiging dat duurzaamheid, kwaliteit, design en gemak hand in hand kunnen gaan, ging het team achter MŌRO, samen met een labo gespecialiseerd in natuurlijke cosmetica, op zoek naar een oplossing die past bij hun levensstijl. MŌRO Essentials wordt begeleid door Start it @KBC, de grootste accelerator van België.

Yasmine Mili en Katrien De Clerck, oprichters MŌRO Essentials
Yasmine Mili en Katrien De Clerck, oprichters MŌRO Essentials

Duurzaamheid, kwaliteit, gemak & design aan de basis van iedere beslissing

De 20% essentiële zeep ingrediënten wordt in poedervorm tot bij de klant gebracht. De producten zijn vervaardigd uit 100% natuurlijk parfum en 97% aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Er is 20 gram poeder nodig om een fles van 250 milliliter te vullen. Na kort schudden resulteert de combinatie tot een herkenbare textuur en geur, zoals je die verwacht van traditionele hand zeep of douchegel. Wetende dat traditionele lichaamsverzorgingsproducten producten uit 80% water bestaan, wordt het transport door deze poedervorm tot een minimum gereduceerd. Als de fles leeg is, dan koop je enkel nog de poeder refills. Zo hoef je nooit meer plastic flessen weg te gooien én vervoer je niet onnodig water.

MŌRO Essentials trekt duurzaamheid door bij iedere beslissing. De verpakkingen worden gemaakt van landbouwafval en zijn 100% composteerbaar. De glazen “forever bottle” is gemaakt van 50% gerecycleerd glas door een kleine Portugese fabrikant. De assemblage en verzending van de producten gebeurt in samenwerking met een Belgisch sociaal maatwerkbedrijf.

“Voor ons zijn dit logische keuzes. Wij willen transparant en eerlijk zijn over onze aanpak. Zo komt onze roestvrij stalen dispenser voorlopig uit China, omdat we nog geen alternatief gevonden hebben”, zegt Yasmine Mili, oprichter van MŌRO Essentials.

Een veelbelovende business

Na maanden van ontwikkeling, stelt MŌRO Essentials vanaf dinsdag 7 september 2021 tot  donderdag 7 oktober 2021 hun hand wash & body wash voor via een voorverkoop campagne. Hiermee willen ze consumenten de kans geven om kennis te maken met hun nieuwe producten via het internationale ULULE platform aan een eenmalig kortingstarief. Met de opbrengst van de campagne zal de volledige productie opstarten. Na 1 dag werden al meer dan 250 producten gekocht. De officiële webshop gaat van start eind november. Het is de missie van MŌRO Essentials om op termijn bijkomende lichaamsverzorgingsproducten op poederbasis te maken, zoals shampoo, conditioner, bodylotion, tandpasta, deodorant.

PERSDOSSIER NL - sept 2021 (1).pdf 25 MB

Voor meer foto's, klik hier.


Yasmine Mili
Yasmine Mili Co-founder, MORO Essentials
Saar Dietvorst
Saar Dietvorst Press Relations Start it @KBC

 

 

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 1000 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture en KBC. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen