Just Russel levert gepersonaliseerde hondenvoeding aan huis

Just Russel levert gepersonaliseerde hondenvoeding aan huis

Gentse start-up neemt blitzstart tijdens lockdown

Gent. "Gepersonaliseerde hondenvoeding aan huis geleverd”. Met die slagzin schoot Just Russel aan sneltempo uit de startblokken. Op enkele weken tijd overtuigde de start-up al 1.000 klanten. Het online platform van Just Russel stelt met een nieuw algoritme natuurlijke voeding samen op maat van je hond en zet ze aan je voordeur af. 

De lockdown betekende een economisch verlies voor veel Vlaamse bedrijven. Maar het tegendeel is waar voor het piepjonge Just Russel, dat deel uitmaakt van de grootste start-up accelerator in België, Start it @KBC. De Gentse start-up lanceerde in maart de thuislevering van hun gepersonaliseerde hondenvoeding en wist op enkele weken tijd maar liefst 1.000 klanten te bedienen. “Door de pandemie zijn veel mensen overgeschakeld naar online aankopen.”, zegt medeoprichter Louis Mortreu, “daardoor kwam onze service nog sterker uit de hoek”. De voordelen van de unieke service die Just Russel verleent, bleek een goede match met de noden tijdens de lockdown. 

Gratis aan huis geleverd 

Wie op nationaal bevel binnen bleef tijdens de lockdown, kon digitaal het profiel van zijn hond doorgeven aan Just Russel en kreeg binnen de 48u de juiste voeding aan huis geleverd. Maar ook zonder een globale pandemie is het bedrijf ervan overtuigd de harten van nieuwe baasjes te kunnen veroveren: “We merken dat onze klanten het appreciëren dat hun hondenvoeding gepersonaliseerd is én corona-proof aan huis wordt geleverd”, benadrukken beide ondernemers. 

Met een uniek computeralgoritme 

Ruim 60% van de Belgische en Nederlandse honden lijdt volgens recent onderzoek aan overgewicht, een probleem dat Louis Mortreu en zijn collega-oprichter Renaat Waeles rechtstreeks willen aanpakken. Ze ontwikkelden een uniek computeralgoritme dat voor elke hond op een gebruiksvriendelijke manier berekent hoeveel en welke voeding ze dagelijks nodig hebben.

Er zijn vandaag al heel wat mogelijkheden voor gezonde dierenvoeding. Maar geen enkel merk is gericht op de specifieke noden van je hond.”, vertelt Renaat. "Voor hondeneigenaars is het erg moeilijk om de juiste voeding en portie te vinden. Ze hebben namelijk vaak geen idee hoeveel en welke voeding goed is voor hun hond. Er zijn teveel verschillende soorten en zonder juiste informatie is het onbegonnen werk om rekening te houden met alle eigenschappen van je hond. Het algoritme denkt aan de leeftijd van je hond, het geslacht, de hoeveelheid beweging, de algemene gezondheid, enzovoort. Op basis van die complexe berekening krijgt je hond vervolgens een gepersonaliseerd voedingsplan." 

Het voedingsplan van Just Russel is bovendien enorm dynamisch, want het algoritme berekent voor iedere nieuwe levering opnieuw de juiste porties: wordt je puppy ouder, dan groeit ook het hun persoonlijke voedingsplan mee. “Honden hebben doorheen hun levensjaren andere noden. Van meet af aan was het één van onze hoofddoelen om daarop in te spelen,” aldus Renaat Waeles. "De voeding is glutenvrij en bevat een zeer hoog vleespercentage."

Naam en foto van je hond op etiket 

Om die gepersonaliseerde voeding tot bij de hondenbaasjes thuis te krijgen, werkt Just Russel nauw samen met lokale voedingsproducenten, die de kwaliteitsvolle maaltijden met veel zorg samenstellen. De productie van de voeding vindt plaats in België en de samenstelling ervan ontwikkelde Just Russel in samenspraak met dierenartsen, voedingsspecialisten en hondenexperten. Just Russel levert de hondenvoeding via een abonnementensysteem aan huis in compacte gepersonaliseerde verpakkingen, met de naam en foto van je hond op het etiket. 

Wie Just Russel wil uitproberen kan nu tijdelijk een gratis gepersonaliseerde testzak bestellen via ​www.justrussel.com

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture en KBC. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen