Groeiend leger freelancers spaart tijd en geld uit met Lancr

Groeiend leger freelancers spaart tijd en geld uit met Lancr

Antwerpse start-up bundelt alle ondersteunde diensten voor freelancers op één app.

België telt zo’n 200.000 freelancers, en dat aantal neemt jaar na jaar verder toe. Start-up Lancr biedt die groeiende groep freelancers alles wat ze nodig hebben om hun activiteiten uit te oefenen: van tankkaarten en verzekeringen tot gespecialiseerde software om te factureren. Met het gloednieuwe platform sparen freelancers kostbare tijd uit, en zijn ze altijd zeker van de meest voordelige formule.

De timing voor de lancering van Lancr is niet toevallig. De freelancemarkt boomt als nooit tevoren. Onder andere Alain Dehaze, de Belgische topman van ’s werelds grootste uitzendgroep Adecco, voorspelde recent in De Tijd nog dat de ‘app-economie’ het aantal freelancers alleen maar verder zal doen groeien. In de Verenigde Staten is ondertussen 30 procent van de werkende bevolking aan de slag als freelancers. Bij ons loopt het nog niet zo’n vaart, maar volgens cijfers van Unizo telde Vlaanderen vorig jaar 120.000 freelancers. Tien procent meer dan het jaar voordien. In heel België werken zo’n 200.000 mensen in een freelance-statuut.

Lancr maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. Maxime De Roeck, CEO van Lancr, richtte de start-up op samen met de twee founders van Connecting-Epertise, de Belgische marktleider in Vendor Management-systemen (VMS) die het inhuren van externe medewerkers automatiseren. Ze merkten dat freelancers niet alleen op zoek zijn naar opdrachten, maar daarnaast nood hebben aan ondersteuning bij hun professionele aankopen. “Freelancers zijn zelfstandigen, ze moeten zelf een bedrijfswagen, verzekering, telecomabonnement,… regelen”, legt Maxime De Roeck uit. “Vaak krijgen ze echter niet dezelfde kortingen die een KMO of een corporate wél krijgen. Freelancers verliezen dus niet alleen veel tijd aan het vergelijken van producten en diensten, ze betalen vaak ook nog eens te veel.”

Efficiënter en winstgevender werken
Lancr wil de freelancers verlossen van die dure rompslomp, zodat ze zich volop kunnen focussen op hun werk. De start-up ontwikkelde een gespecialiseerde app waar freelancers alle producten en diensten die ze nodig hebben terugvinden op één centraal platform. Ze vinden er bijvoorbeeld een tankkaart op maat van freelancers, maar evengoed facturatiesoftware om een deel van hun auteursrechten terug te verdienen.

De komende maanden wil Lancr zijn aanbod voor freelancers verder uitbreiden, maar de start-up koestert ook internationale ambities. “Freelancing wordt dé nieuwe vorm van werken”, zegt Maxime De Roeck. “Het is een flexibele manier van werken, veel meer in lijn met hoe de economie evolueert en hoe we vandaag onze dagen organiseren. Als je ziet dat in Frankrijk nu al de helft van de afgestudeerden aan universiteiten en hogescholen voor een zelfstandigenstatuut kiest, dan besef je dat we nog maar aan het begin van die evolutie staan. Of je nu een IT-consultant in Antwerpen bent of een cameraman in New York, Lancr wil je overal helpen om efficiënter en winstgevender te werken.”

Freelancers kunnen de app gratis downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

////

Over Lancr
Lancr bundelt alles wat freelancers nodig hebben om hun activiteiten uit te oefenen: van tankkaarten en verzekeringen tot gespecialiseerde facturatiesoftware. Lancr werd in het leven geroepen door Maxime De Roeck en de oprichters van Connecting-Expertise, de Belgische marktleider in VMS-systemen die de inhuur van externe medewerkers automatiseren. De nieuwe start-up is gevestigd in Antwerpen en bestaat momenteel uit een team van drie. Bekende partners zijn LeasePlan, Volvo en Fleetpass.

Meer info op www.lancr.eu.

Contacteer ons
Maxime De Roeck Co-founder & CEO, Lancr
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen één jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. Vandaag heeft de accelerator een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, PfizerTelenet, Universitet Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen