Groeiend leger freelancers spaart tijd en geld uit met Lancr

Groeiend leger freelancers spaart tijd en geld uit met Lancr

Antwerpse start-up bundelt alle ondersteunde diensten voor freelancers op één app.

België telt zo’n 200.000 freelancers, en dat aantal neemt jaar na jaar verder toe. Start-up Lancr biedt die groeiende groep freelancers alles wat ze nodig hebben om hun activiteiten uit te oefenen: van tankkaarten en verzekeringen tot gespecialiseerde software om te factureren. Met het gloednieuwe platform sparen freelancers kostbare tijd uit, en zijn ze altijd zeker van de meest voordelige formule.

De timing voor de lancering van Lancr is niet toevallig. De freelancemarkt boomt als nooit tevoren. Onder andere Alain Dehaze, de Belgische topman van ’s werelds grootste uitzendgroep Adecco, voorspelde recent in De Tijd nog dat de ‘app-economie’ het aantal freelancers alleen maar verder zal doen groeien. In de Verenigde Staten is ondertussen 30 procent van de werkende bevolking aan de slag als freelancers. Bij ons loopt het nog niet zo’n vaart, maar volgens cijfers van Unizo telde Vlaanderen vorig jaar 120.000 freelancers. Tien procent meer dan het jaar voordien. In heel België werken zo’n 200.000 mensen in een freelance-statuut.

Lancr maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. Maxime De Roeck, CEO van Lancr, richtte de start-up op samen met de twee founders van Connecting-Epertise, de Belgische marktleider in Vendor Management-systemen (VMS) die het inhuren van externe medewerkers automatiseren. Ze merkten dat freelancers niet alleen op zoek zijn naar opdrachten, maar daarnaast nood hebben aan ondersteuning bij hun professionele aankopen. “Freelancers zijn zelfstandigen, ze moeten zelf een bedrijfswagen, verzekering, telecomabonnement,… regelen”, legt Maxime De Roeck uit. “Vaak krijgen ze echter niet dezelfde kortingen die een KMO of een corporate wél krijgen. Freelancers verliezen dus niet alleen veel tijd aan het vergelijken van producten en diensten, ze betalen vaak ook nog eens te veel.”

Efficiënter en winstgevender werken
Lancr wil de freelancers verlossen van die dure rompslomp, zodat ze zich volop kunnen focussen op hun werk. De start-up ontwikkelde een gespecialiseerde app waar freelancers alle producten en diensten die ze nodig hebben terugvinden op één centraal platform. Ze vinden er bijvoorbeeld een tankkaart op maat van freelancers, maar evengoed facturatiesoftware om een deel van hun auteursrechten terug te verdienen.

De komende maanden wil Lancr zijn aanbod voor freelancers verder uitbreiden, maar de start-up koestert ook internationale ambities. “Freelancing wordt dé nieuwe vorm van werken”, zegt Maxime De Roeck. “Het is een flexibele manier van werken, veel meer in lijn met hoe de economie evolueert en hoe we vandaag onze dagen organiseren. Als je ziet dat in Frankrijk nu al de helft van de afgestudeerden aan universiteiten en hogescholen voor een zelfstandigenstatuut kiest, dan besef je dat we nog maar aan het begin van die evolutie staan. Of je nu een IT-consultant in Antwerpen bent of een cameraman in New York, Lancr wil je overal helpen om efficiënter en winstgevender te werken.”

Freelancers kunnen de app gratis downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

////

Over Lancr
Lancr bundelt alles wat freelancers nodig hebben om hun activiteiten uit te oefenen: van tankkaarten en verzekeringen tot gespecialiseerde facturatiesoftware. Lancr werd in het leven geroepen door Maxime De Roeck en de oprichters van Connecting-Expertise, de Belgische marktleider in VMS-systemen die de inhuur van externe medewerkers automatiseren. De nieuwe start-up is gevestigd in Antwerpen en bestaat momenteel uit een team van drie. Bekende partners zijn LeasePlan, Volvo en Fleetpass.

Meer info op www.lancr.eu.

Contacteer ons
Maxime De Roeck Co-founder & CEO, Lancr
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen