Halal Hero lanceert online platform met halal-food

Halal Hero lanceert online platform met halal-food

Halal-voedsel is een wereldindustrie en boomt ook in België. Antwerpenaren Jaouad Bel Kacem en Mohamed El Mousaoui spelen in op deze trend en lanceren Halal Hero, de eerste online afhaaldienst voor halal-maaltijden.

“Met Halal Hero hoef je je niet meer af te vragen of je eten wel halal is,” zegt Mohamed El Mousaoui, oprichter van Halal Hero. Samen met Jaouad Bel Kacem lanceert hij Halal Hero, een platform dat kwalitatieve horecazaken die halal-eten bereiden, groepeert. Je surft naar halalhero.be, bestelt je favoriete gerecht en haalt het af of laat het brengen.

Vol-au-vent
Halal Hero wil verschillende culturen en voedselgewoonten samenbrengen en zo het Oosten met het Westen verbinden. Zin in een halal vol-au-vent, een lekkere vismaaltijd of alternatieve couscous? Het kan allemaal.

Jaouad Bel Kacem, co-founder van Halal Hero: “Halal draait vooral om een gezonde levensstijl. De restaurants waarmee we samenwerken, bereiden hun maaltijden zoveel mogelijk met verse en gezonde ingrediënten. Producten die schadelijk zijn voor de gezondheid, zoals pesticiden, kleurstoffen of bewaarmiddelen, worden geweerd.”

Halal food: een miljardenbusiness
Halal-voedsel is wereldwijd een miljardenindustrie. Alleen al in Europa besteden consumenten zo’n 90 miljard euro aan halal-producten. De Belgische halal-markt is naar schatting 2 miljard euro waard. Dat bedrag stijgt jaarlijks met 10 procent. Er zit dus veel potentieel in het Halal Hero-concept.

Mohamed El Mousaoui, co-founder van Halal Hero: “Er zijn vandaag al heel wat Belgische supermarkten die halal-food verkopen, maar vaak onder de radar. We zijn ervan overtuigd dat een delivery platform als Halal Hero een groot publiek zal aanspreken. Zowel in België als in andere Europese landen.”

Halal Hero werkt momenteel samen met een twintigtal restaurants in Antwerpen. In 2017 wil de start-up ook uitbreiden naar andere steden in België.

Halal Hero maakt deel uit van start-up community Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Contacteer ons
Mohamed El Mousaoui Oprichter Halal Hero
Mohamed El Mousaoui Oprichter Halal Hero
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen