Halal Hero lanceert online platform met halal-food

Halal Hero lanceert online platform met halal-food

Halal-voedsel is een wereldindustrie en boomt ook in België. Antwerpenaren Jaouad Bel Kacem en Mohamed El Mousaoui spelen in op deze trend en lanceren Halal Hero, de eerste online afhaaldienst voor halal-maaltijden.

“Met Halal Hero hoef je je niet meer af te vragen of je eten wel halal is,” zegt Mohamed El Mousaoui, oprichter van Halal Hero. Samen met Jaouad Bel Kacem lanceert hij Halal Hero, een platform dat kwalitatieve horecazaken die halal-eten bereiden, groepeert. Je surft naar halalhero.be, bestelt je favoriete gerecht en haalt het af of laat het brengen.

Vol-au-vent
Halal Hero wil verschillende culturen en voedselgewoonten samenbrengen en zo het Oosten met het Westen verbinden. Zin in een halal vol-au-vent, een lekkere vismaaltijd of alternatieve couscous? Het kan allemaal.

Jaouad Bel Kacem, co-founder van Halal Hero: “Halal draait vooral om een gezonde levensstijl. De restaurants waarmee we samenwerken, bereiden hun maaltijden zoveel mogelijk met verse en gezonde ingrediënten. Producten die schadelijk zijn voor de gezondheid, zoals pesticiden, kleurstoffen of bewaarmiddelen, worden geweerd.”

Halal food: een miljardenbusiness
Halal-voedsel is wereldwijd een miljardenindustrie. Alleen al in Europa besteden consumenten zo’n 90 miljard euro aan halal-producten. De Belgische halal-markt is naar schatting 2 miljard euro waard. Dat bedrag stijgt jaarlijks met 10 procent. Er zit dus veel potentieel in het Halal Hero-concept.

Mohamed El Mousaoui, co-founder van Halal Hero: “Er zijn vandaag al heel wat Belgische supermarkten die halal-food verkopen, maar vaak onder de radar. We zijn ervan overtuigd dat een delivery platform als Halal Hero een groot publiek zal aanspreken. Zowel in België als in andere Europese landen.”

Halal Hero werkt momenteel samen met een twintigtal restaurants in Antwerpen. In 2017 wil de start-up ook uitbreiden naar andere steden in België.

Halal Hero maakt deel uit van start-up community Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Contacteer ons
Mohamed El Mousaoui Oprichter Halal Hero
Mohamed El Mousaoui Oprichter Halal Hero
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen