Helpper verbindt vrijwilligers snel en veilig met hulpbehoevende buren tijdens coronacrisis

Helpper verbindt vrijwilligers snel en veilig met hulpbehoevende buren tijdens coronacrisis

Thuishulpplatform vanaf nu gratis toegankelijk in heel Vlaanderen en Brussel, samenwerking met buurtnetwerk Hoplr

Antwerpen. Het Coronavirus stelt ons land zwaar op de proef, maar brengt ook een grote golf van solidariteit op gang. Thuishulpplatform Helpper stelt haar platform ter beschikking om mensen die hulp nodig hebben en vrijwilligers uit de buurt die willen helpen snel, efficiënt en veilig met elkaar te verbinden. Het gaat om dagdagelijkse taken: boodschappen doen, eten klaarmaken, of gewoon een telefoontje om het isolement even te doorbreken. Iedereen kan gratis gebruik maken van het platform, ook steden, gemeenten en organisaties. Vrijwilligers en hulpbehoevenden zijn meteen kosteloos verzekerd.

Veel mensen kunnen een extra helpende hand gebruiken bij dagdagelijkse taken tijdens deze coronacrisis. En heel veel vrijwilligers zijn bereid om mensen in hun buurt uit de nood te helpen. Alleen vinden die twee groepen elkaar niet altijd op een vlotte en efficiënte manier. Door het openstellen van haar online ontmoetingsplaats brengt Helpper daar verandering in. Helpper wordt ondersteund door accelerator Start it @KBC, die hen bijstaat met netwerking en advies. 

“Vandaag is het belangrijker dan ooit om hulpbehoevende, vooral oudere en kwetsbare mensen en hulpvaardige buurtbewoners met elkaar te verbinden”, zegt Helpper-oprichter François Gerard. “Het Coronavirus leidt tot een ongeziene crisis, maar we zien ook een enorme solidariteit ontstaan tussen mensen. Tegelijkertijd zorgen de meer dan terechte isolatiemaatregelen ervoor dat nog meer hulpvragen en -noden onder de radar blijven. Wij willen met Helpper ons steentje bijdragen en de solidariteit vergroten en vlotter doen verlopen.”

Helpper en Hoplr bundelen de krachten
Helpper bundelt de krachten met Hoplr, het sociale participatieplatform waar vandaag al meer dan 400.000 gezinnen gebruik van maken. Het buurtnetwerk kreeg sinds de start van de coronacrisis al duizenden meldingen binnen van mensen die hun steentje willen bijdragen, maar niet goed weten hoe en bij wie. Hoplr zal zowel hulpbehoevenden als vrijwilligers vanaf nu doorverwijzen naar Helpper, zodat mensen uit dezelfde buurt elkaar kunnen vinden en elkaar op een efficiënte en veilige manier kunnen ondersteunen.

Jennick Scheerlinck, medeoprichter van Hoplr: “Het coronavirus en de corona-maatregelen zorgen voor minder sociaal contact en meer thuisisolatie of zelfs quarantaine. Het zijn moeilijke tijden voor velen onder ons. Vandaag is onze missie om buren te verbinden en het gemeenschapsgevoel te stimuleren relevanter dan ooit. Via Hoplr kunnen buren makkelijk en zonder besmettingsrisico contact houden met elkaar. In amper enkele dagen is het aantal inschrijvingen en berichten op Hoplr geëxplodeerd. Het is onvoorstelbaar hoeveel hartverwarmende initiatieven en solidariteitsacties al werden opgezet. Tijdens de coronacrisis vinden we het belangrijk dat deze vrijwilligers en hulpbehoevenden op een veilige en betrouwbare manier met elkaar in contact komen. Helpper maakt dit mogelijk.”

Gratis toegang tot platform Helpper
Helpper is nu in heel Vlaanderen en in Brussel gratis toegankelijk, voor vrijwilligers én voor mensen die hulp nodig hebben en niet op een netwerk kunnen terugvallen. De vrijwilligers zijn automatisch verzekerd als ze zich op het platform registreren. Helpper garandeert veilige samenwerkingen met identiteitscontroles, met respect voor de privacy van de vrijwilligers en hulpbehoevenden.

“Ons digitaal platform laat toe om hulpvragen snel en efficiënt aan beschikbare vrijwilligers te koppelen. We hebben geen tijd te verliezen”, benadrukt François Gerard. “Het gaat om dagdagelijkse taken die in deze tijden ontzettend belangrijk zijn: boodschappen doen, koken, of simpelweg een telefoongesprekje om het isolement heel even te doorbreken. Uiteraard sporen we de vrijwilligers aan om alle nodige maatregelen te treffen om de noodzakelijke afstand te bewaren en andere corona-adviezen op te volgen.”

Ook steden en gemeenten krijgen gratis toegang tot het ‘partner platform’ van Helpper. Zo kunnen ze snel en efficiënt burgers inschakelen om te garanderen dat al hun inwoners tijdens deze moeilijke periode op de nodige hulp kunnen rekenen.

/////

Over Helpper
De online ontmoetingsplaats Helpper verbindt ‘helppies’, mensen die nood hebben aan
ondersteuning, met ‘helppers’ uit de buurt. Zo biedt Helpper een betaalbare, kwaliteitsvolle en
flexibele oplossing voor iedereen die hulp kan gebruiken bij dagelijkse taken, zoals kleine klusjes,
koken, boodschappen doen, vervoer,... De helpper ontvangt hiervoor een kleine vergoeding. De
innovatieve thuishulp van Helpper werkt volgens de principes van de deeleconomie, waarbij mensen
tot 6.340 euro per jaar onbelast kunnen bijverdienen (Belgisch Staatsblad, 26 juli 2018). Helpper
werd in 2017 opgericht door François Gerard  en is een onafhankelijk initiatief, gesteund door ziekenfondsen Partenamut, Partena Ziekenfonds en OZ, en accelerator Start it @KBC. Het bedrijf is winnaar van de award ‘Zorgondernemer van het jaar’, werd in 2019 bekroond tot Radicale Vernieuwer en is genomineerden als ‘Start-up van het Jaar 2020’.
www.helpper.be
 

Over Hoplr
Een sociaal buurtnetwerk (hoplr.com, iOS, Android) voor inclusie, burgerparticipatie en buurtzorg. De focus ligt op sociale interactie tussen inwoners en engagement binnen de buurt. Vandaag wordt Hoplr gebruikt in +1.800 buurten door +400.000 huishoudens waarvan +78% wekelijks online komt. Hoplr werkt samen met een 100-tal lokale besturen in Vlaanderen, Wallonië en Nederland. (services.hoplr.com)
Hoplr - spreek uit «hopler» - is een Belgisch initiatief dat in 2014 werd opgericht door Jennick Scheerlinck en Jonas Heirwegh vanuit een maatschappelijke visie en overtuiging. Hoplr verlegt de focus van het individu naar de lokale gemeenschap en wil de kracht van het collectief benutten om te anticiperen op de maatschappelijke uitdagingen van morgen zoals vergrijzing, buurtzorg, inclusie en burgerparticipatie. Via Hoplr krijg je eenvoudig toegang tot het sociaal kapitaal in de buurt zoals materiaal, kennis, tijd, vrijwilligers en infrastructuur.
www.hoplr.be

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen