Hyperlane sluit partnership met Amerikaanse ontwikkelaar van Craft CMS en breekt internationaal door

Hyperlane sluit partnership met Amerikaanse ontwikkelaar van Craft CMS en breekt internationaal door

Hasselt - De Hasseltse startup Hyperlane heeft een partnership gesloten met Pixel & Tonic, het Amerikaanse bedrijf dat het razend populaire Craft CMS ontwikkelt en commercialiseert. Na intensieve doorlichting en analyse werd Hyperlane geselecteerd als een van de drie geprefereerde hosting partners van Craft CMS. Een unieke verwezenlijking als Europees bedrijf en dat slechts vier maanden na de implementatie van Craft CMS op het Hyperlane-platform.

Hyperlane is een cloud-platform voor digitale agentschappen en reclamebureaus die websites ontwerpen en ontwikkelen. Het Hasselte bedrijf focust zich op razendsnelle hosting van WordPress en Craft CMS websites. Dit zijn twee heel populaire content managementsystemen, software die bedrijven toelaat om de inhoud van hun website eenvoudig te structureren en te beheren. Naast snelle laadtijden – de essentie van ieder hosting aanbod – biedt Hyperlane een resem ontwikkelingtools en een geautomatiseerde workflow aan. Hierdoor besparen agentschappen uren operationele tijd per website en kunnen ze zich concentreren op kernactiviteit: het design en de ontwikkeling van de site zelf.

Hyperlane, met vestiging op de Limburgse technologiehub Corda Campus, maakt deel uit van accelerator Start it @KBC die innovatieve en schaalbare businessmodellen ondersteunt.

Doorbraak in de Verenigde Staten
Hyperlane heeft een deal gesloten met Pixel & Tonic, het Amerikaanse bedrijf dat Craft CMS ontwikkelt en commercialiseert. Dit opent heel wat deuren, op internationale schaal. De instroom aan prospecten is enorm sinds het partnership. Klanten komen van over de hele wereld: de Verenigde Staten, Canada, Finland, Nederland, Australië, …

Het freemium model van Hyperlane, waarbij elke designer/ontwikkelaar het platform en zijn werking gratis kan testen, zorgt voor een belangrijke aanvoer aan potentiële gebruikers. “Pas wanneer de agentschappen een website effectief online willen plaatsen, wordt Hyperlane betalend”, aldus Dimitri Vandormael, CEO van Hyperlane. “We werken bewust met dit model om geïnteresseerden te laten proeven van de technologie en de mogelijkheden. Eens ze die in actie zien, gaan ze vaak meteen overstag. Vanaf 25 euro per maand kan je dan betalend met Hyperlane aan de slag.”

Expansie naar het buitenland
Door het internationale succes maakt Hyperlane zich klaar om een filiaal te openen in het buitenland. In eerste instantie richt het bedrijf de blik op Noord-Amerika, omwille van de grootte van de markt en de fysieke nabijheid van partner Craft CMS. Maar ook de “Asia Pacific” regio kent een snelle groei met een enorm potentieel.

De Belgische markt wordt eveneens niet uit het oog verloren. CEO Dimitri Vandormael: “Vandaag hebben we meer klanten in het buitenland dan in België, een beetje de omgekeerde wereld. We willen uiteraard graag ook meerwaarde creëren voor agentschappen in onze thuismarkt. Ook hiervoor zullen we de komende maanden enkele specifieke initiatieven nemen.”

////////

Over Hyperlane
Hyperlane werd in 2017 opgericht door Dimitri Vandormael en Bram Pieters. Het bedrijf is gevestigd in Hasselt op Corda Campus en opereert intussen met vier vaste medewerkers, aangevuld met freelancers. Het bedrijft is actief in razendsnelle hosting van WordPress en Craft CMS websites. Met een uitgebreid hoeveelheid developer tools en geautomatiseerde werkprocessen maakt Hyperlane het leven van digitale agentschappen veel eenvoudiger.

 

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen