Hyperlane sluit partnership met Amerikaanse ontwikkelaar van Craft CMS en breekt internationaal door

Hyperlane sluit partnership met Amerikaanse ontwikkelaar van Craft CMS en breekt internationaal door

Hasselt - De Hasseltse startup Hyperlane heeft een partnership gesloten met Pixel & Tonic, het Amerikaanse bedrijf dat het razend populaire Craft CMS ontwikkelt en commercialiseert. Na intensieve doorlichting en analyse werd Hyperlane geselecteerd als een van de drie geprefereerde hosting partners van Craft CMS. Een unieke verwezenlijking als Europees bedrijf en dat slechts vier maanden na de implementatie van Craft CMS op het Hyperlane-platform.

Hyperlane is een cloud-platform voor digitale agentschappen en reclamebureaus die websites ontwerpen en ontwikkelen. Het Hasselte bedrijf focust zich op razendsnelle hosting van WordPress en Craft CMS websites. Dit zijn twee heel populaire content managementsystemen, software die bedrijven toelaat om de inhoud van hun website eenvoudig te structureren en te beheren. Naast snelle laadtijden – de essentie van ieder hosting aanbod – biedt Hyperlane een resem ontwikkelingtools en een geautomatiseerde workflow aan. Hierdoor besparen agentschappen uren operationele tijd per website en kunnen ze zich concentreren op kernactiviteit: het design en de ontwikkeling van de site zelf.

Hyperlane, met vestiging op de Limburgse technologiehub Corda Campus, maakt deel uit van accelerator Start it @KBC die innovatieve en schaalbare businessmodellen ondersteunt.

Doorbraak in de Verenigde Staten
Hyperlane heeft een deal gesloten met Pixel & Tonic, het Amerikaanse bedrijf dat Craft CMS ontwikkelt en commercialiseert. Dit opent heel wat deuren, op internationale schaal. De instroom aan prospecten is enorm sinds het partnership. Klanten komen van over de hele wereld: de Verenigde Staten, Canada, Finland, Nederland, Australië, …

Het freemium model van Hyperlane, waarbij elke designer/ontwikkelaar het platform en zijn werking gratis kan testen, zorgt voor een belangrijke aanvoer aan potentiële gebruikers. “Pas wanneer de agentschappen een website effectief online willen plaatsen, wordt Hyperlane betalend”, aldus Dimitri Vandormael, CEO van Hyperlane. “We werken bewust met dit model om geïnteresseerden te laten proeven van de technologie en de mogelijkheden. Eens ze die in actie zien, gaan ze vaak meteen overstag. Vanaf 25 euro per maand kan je dan betalend met Hyperlane aan de slag.”

Expansie naar het buitenland
Door het internationale succes maakt Hyperlane zich klaar om een filiaal te openen in het buitenland. In eerste instantie richt het bedrijf de blik op Noord-Amerika, omwille van de grootte van de markt en de fysieke nabijheid van partner Craft CMS. Maar ook de “Asia Pacific” regio kent een snelle groei met een enorm potentieel.

De Belgische markt wordt eveneens niet uit het oog verloren. CEO Dimitri Vandormael: “Vandaag hebben we meer klanten in het buitenland dan in België, een beetje de omgekeerde wereld. We willen uiteraard graag ook meerwaarde creëren voor agentschappen in onze thuismarkt. Ook hiervoor zullen we de komende maanden enkele specifieke initiatieven nemen.”

////////

Over Hyperlane
Hyperlane werd in 2017 opgericht door Dimitri Vandormael en Bram Pieters. Het bedrijf is gevestigd in Hasselt op Corda Campus en opereert intussen met vier vaste medewerkers, aangevuld met freelancers. Het bedrijft is actief in razendsnelle hosting van WordPress en Craft CMS websites. Met een uitgebreid hoeveelheid developer tools en geautomatiseerde werkprocessen maakt Hyperlane het leven van digitale agentschappen veel eenvoudiger.

 

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen