Idalko haalt geld op bij het KBC Start it Fund

Idalko haalt geld op bij het KBC Start it Fund

KBC Start it Fund financiert een start-up die software oplossingen levert om bedrijven vlot te laten samenwerken met hun service-providers

KBC Start it Fund focust op bedrijven die geselecteerd werden voor het Start it @kbc-programma. Idalko is de eerste investering van het fonds. 

KBC Start it Fund investeert een half miljoen euro om Idalko een dominante plaats te laten innemen in de markt van synchronisatie van issue trackers. De investering zal vooral dienen om de sales- en marketingactiviteiten een duw in de rug te geven. Idalko heeft momenteel veel verschillende vacatures open staan – zowel voor product ontwikkeling, digital marketing en business development.

We kennen het allemaal wel. We hebben een probleem met een app en bellen naar onze leverancier om dit probleem op te lossen. Vaak kom je op een helpdesk terecht die in sommige gevallen geen antwoord weet en ‘het even gaat navragen bij de specialisten’. Heb je je ook wel eens afgevraagd wat er dan achter de schermen gebeurt om jouw probleem op te lossen?

Idalko N.V. is Platinum Partner bij Atlassian, een beursgenoteerd en snelgroeiend softwarebedrijf. Atlassian heeft JIRA als meest bekende product. Heel wat bedrijven over de hele wereld gebruiken zo’n JIRA systeem om alle (software-)problemen die optreden op te volgen. Zo’n opvolgingssysteem, ook wel issue-tracker genaamd, is van groot belang voor de ontwikkeling en het beheer van software.

Heel wat van deze bedrijven doen voor hun ICT support echter beroep op service-providers, een outsourcing trend die alleen maar zal toenemen. Alle problemen die optreden worden bijgevolg gelogd en opgevolgd door zowel het bedrijf als zijn service-provider, elk in hun eigen ‘issue-tracker’. Dubbel werk dus en niet efficiënt.

Idalko heeft een oplossing uitgedokterd, Exalate genaamd, om alle deze issue-trackers te gaan verbinden en zo de efficiëntie van de bedrijven en hun dienstverleners te verhogen. Exalate maakt het niet alleen mogelijk om data uit te wisselen tussen platformen van Atlassian maar werkt zelfs met andere leveranciers zoals HP Quality Center en Salesforce. Idalko heeft een indrukwekkend lijstje van klanten opgebouwd zoals Apple, Google, Samsung, Panasonic, Barco, Intel,…

Met de Exalate add-on van Idalko kunnen dus de gegevens tussen de issuetrackers automatisch gesynchroniseerd worden. Op die manier weet je als bedrijf op elk moment hoe ver je service-providers staan met de behandeling van de issues uit jouw ICT omgeving, zonder dat hier mails of telefoontjes nodig zijn.

Francis Martens, CEO: “Dankzij het start it @kbc-programma is Exalate uitgegroeid van een idee tot een volwaardig product dat momenteel in gebruik is bij firma's wereldwijd.  Met de investering van het KBC Start it Fund kunnen we de volgende stappen nemen in de realisatie van een wereldwijd netwerk van verbonden bedrijven die op een flexibele manier structureel willen samenwerken.”

Jeroen Renier, Investeringsmanager bij KBC Securities: “Uit onze analyse bleek dat Idalko met zijn Exalate oplossing een unieke tool had om JIRA systemen te synchroniseren met andere JIRA systemen, maar ook met andere platformen zoals HP QC, Service Now, Salesforce etc. Het is uiteraard een niche-markt, maar de grote tractie bij klanten overtuigde ons van de sterke business case. De grote flexibiliteit die hun oplossing biedt kwam ook telkens terug als doorslaggevende troef bij huidige klanten en prospecten.”

Over Idalko/Exalate
Idalko werd in 2011 opgericht door Francis Martens en Hein Couwet. Idalko werd zeer snel Platinum Partner bij Atlassian. Er werden heel wat add-ons ontwikkeld die terug te vinden zijn op de Atlassian Market Place en Exalate is hun laatste nieuwe product.  

Issue trackers zijn systemen die toelaten om ‘issues’ zoals klachten, vragen, projecten en taken op een consistente manier op te volgen . Deze systemen worden meer en meer gebruikt bij call centers, productontwikkelingsbedrijven, projectorganisaties en ieder bedrijf dat op een gestructureerde manier zijn interne werking opvolgt. De markt van de issue trackers groeit jaarlijks met 50%.   In vele gevallen moeten issues echter door meerdere organisaties opgepikt kunnen worden.  In dit geval is de informatie rond de issues verspreid over meerdere systemen, en is er een duidelijke nood om deze informatie te synchroniseren.

Exalate (wat een woord-speling is op escaleren) heeft als doel om dit probleem wereldwijd op te lossen, door een systeem aan te bieden waarbij de uitwisseling van gegevens tussen issue tracking systemen volledig automatisch en op een veilige wijze verloopt. Dankzij Exalate kunnen organisaties op een transparante wijze gestructureerde informatie opvolgen vanuit hun eigen bedrijfscontext. Als beheerder krijg je een overzicht van alle openstaande issues – onafhankelijk van waar deze opgelost worden. Het aantal sectoren waar Exalate een oplossing kan bieden is heel breed en omvat o.a. call centers, support organisaties, co-creatie projecten, IT service teams, …

Het team achter Exalate bestaat uit ervaren software product ontwikkelaars met een uitgebreide ervaring in de realisatie en verkoop van complexe software systemen naar bedrijven van middel-grote en grote omvang zoals Barco, Telenet, Cochlear, KBC …

KBC Start it Fund
Door haar geprivilegieerde plaats, te midden van de starters van Start it @kbc, merkte KBC dat er nog een schakel ontbrak in de financieringsketen van een onderneming. In 2016 lanceerde het dan ook het KBC Start it Fund. Dit is een Venture Capital fonds waaruit starters van Start it @kbc kapitaal kunnen ophalen om hun verdere groei te ondersteunen. KBC Start It Fund investeert in eerste ronde tussen 50.000 en 500.000 euro. Ondernemingen kunnen hiermee in om het even welke fase van hun groei de gepaste financieringsformule aanvragen bij KBC. KBC is hiermee de enige bankverzekeraar die ondernemers kan bijstaan ‘van bierviltje tot beursgang’. KBC toont eens te meer dat ze het meent met starters en bevestigt met deze initiatieven haar maatschappelijke rol door ondernemerschap en innovatie te stimuleren

Contacteer ons
Hilde Van Brempt Business Development, Idalko
Koen Schrever CEO, KBC Start it Fund
Hilde Van Brempt Business Development, Idalko
Koen Schrever CEO, KBC Start it Fund
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen