Innovatief platform lilo hervormt de vertaalmarkt

Innovatief platform lilo hervormt de vertaalmarkt

Leuven. 

Start-up lilo lanceert het 'next generation' vertaalplatform waarmee ze bedrijven helpt om internationaal te gaan. Het platform biedt klanten volledige transparantie, geeft professionele freelance vertalers volledige autonomie én vereenvoudigt het proces voor alle partijen. Het platform wil komaf maken met kopzorgen of hoge kosten voor vertalingen. De start-up kan rekenen op de steun van Start it @KBC, de grootste start-up accelerator en community in België.

Een uniek concept

Bedrijven vinden vertalingen vaak te duur om te outsourcen terwijl ze onmisbaar zijn om producten en diensten over de taalgrenzen heen te verkopen. Aan de andere kant hebben vertalers moeite om een eerlijke vergoeding te krijgen voor hun werk. Start-up lilo heeft voor beide problemen een oplossing gevonden. 

Het lilo team ontwikkelde een innovatief platform dat transparant is en zorgt voor een rechtstreeks contact tussen bedrijven en vertalers. Dat is een nieuw concept in de vertaalsector, een industrie met een marktwaarde van 49,6 miljard dollar wereldwijd (Statista). Jurgen Goens, founder en CEO van lilo, licht toe: “Met lilo is de communicatie direct en realtime, waardoor vragen en antwoorden over projecten worden gestroomlijnd. Dat verkort de doorlooptijd en verbetert de kwaliteit." De hoge mate van procesautomatisering zorgt ervoor dat klanten hun documenten kunnen uploaden en de vertaalde versies weer kunnen downloaden zodra ze klaar zijn.

Slimme matching

Geüploade documenten worden automatisch "slim" gematcht met de juiste professionele vertalers voor dat specifieke onderwerp. Daarnaast worden prijsvoorstellen direct aan de klant gepresenteerd. Bedrijven kiezen hun professionele vertalers op basis van beoordelingen, kwalificaties, domeinkennis en prijs. Zo weten bedrijven wie hun projecten vertaalt en kunnen ze telkens opnieuw hun favoriete vertalers kiezen. Daarnaast biedt het lilo platform een gecentraliseerde, GDPR-conforme bestandsopslag, geautomatiseerde facturering, opslag van vertaalgeheugens, state-of-the-art MT-technologie en een zeer competitieve prijszetting. 

Eerlijke manier van werken 

Met het state-of-the-art platform van lilo krijgen professionele freelance vertalers toegang tot de geautomatiseerde vertaal- en administratieve tools die voorheen alleen beschikbaar waren voor de grote LSP's (Language Service Providers). Met de tools van het platform kunnen professionele vertalers autonoom en efficiënt werken om snel kwalitatief hoogstaande vertalingen te produceren. Ze hoeven zich bovendien geen zorgen meer te maken over het manueel opstellen van facturen en laattijdige betalingen. Ze stellen hun eigen prijzen vast, kiezen de vertaalprojecten waaraan ze willen werken en met welke vertaaltools. 

Jurgen Goens vertelt: "lilo geeft zowel professionele vertalers als klanten de mogelijkheid om open te communiceren en belangrijke keuzes te maken voor elk project. Met lilo willen we op het scherpst van de snede blijven in de AI-ontwikkelingen. Zo maken we het leven van zowel de klant als de professionele vertaler gemakkelijker en goedkoper. Het is een win-win."

lilo breidt uit

lilo bestaat uit een team van "veteranen in de sector" dat kan bogen op meer dan vijftig jaar ervaring in de sector van de vertaaltechnologie. Na constructieve feedback van de eerste klanten zal lilo zich de komende maanden sterk richten op marketing en sales. Met een gloednieuwe sales & marketing manager aan boord is lilo klaar om zijn aandeel in de vertaalsector op te eisen. 

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen